Judenrein Qatar klaagt judaïsering van Jeruzalem aan in Verenigde Naties

Qatar heeft op zondag 26 feb. de Verenigde Naties aangemaand om de “Judaïsering” door Israël van Oost-Jeruzalem te onderzoeken en dat de Israëlische “bezetting van de Palestijnse gebieden” onaanvaardbaar is, meldt het persagentschap AFP vandaag. Die opmerkingen werden gemaakt door de leider van Qatar op de Internationale Conferentie voor de Verdediging van Jeruzalem die al een paar dagen aan de gang is in Doha.

“Wij moeten snel handelen om de judaïsering van Jeruzalem tegen te houden,” sprak de emir van Qatar, sjeik Hamad bin Khalifa Al-Thani (plaatje rechts), zoals hij door het AFP werd geciteerd op de conferentie. Sjeik Hamad nodigde de VN ook uit om “de maatregelen te onderzoeken die Israël heeft genomen om Jeruzalem te judaïseren sinds het de stad in 1967 bezet houdt.”

De sjeik zei dat een dergelijk onderzoek een eerste stap is om “Israël te dwingen deze maatregelen om te keren naar zijn oude staat.” Dat wil zeggen toen Jeruzalem van 1948 tot 1967 werd bezet en geannexeerd door Jordanië en alle Joodse historische eigendommen werden vernield en Jeruzalem ge-Arabiseerd werd en Oost-Jeruzalem 19 jaar lang verboden terrein was voor de Joden met inbegrip van Jordanië.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Doha, Qatar, 3 februari 2012. Hamaspremier Ismail Haniyeh werpt zich aan de voeten van antisemiet Yusuf Qaradawi, geestelijk leider van alle Islamistische Israelbashers ter wereld

Qatar nieuw bastion van Hamas
Ook de Palestijnse leider Mahmoud Abbas sprak de Internationale Al-Quds (Jeruzalem) Conferentie in Doha (Qatar) toe en riep de Arabische Liga op tot het houden van een mars op Jeruzalem om het ‘Arabische en christelijke’ karakter van Oost Jeruzalem te behouden [en de Joden eruit te trappen.]

Qatar lijkt stilaan de uitvalsbasis te worden van een hernieuwde demoniseringsronde van Israël. De kopstukken van Hamas zijn er bijzonder welkom. Dat Hamas onlangs zijn buitenlands hoofdkwartier in de Syrische hoofdstad Damaskus verhuisd heeft naar Doha in Qatar is dan ook geen toeval. Bovendien is het ook diezelfde emir geweest die Al Fatah en Hamas samenbracht in Doha en hen op 6 februari j.l. een eenheidsakkoord liet ondertekenen.

Naast het feit dat de Engelstalige Arabische nieuwszender Al Jazeera hier zijn zijn hoofdkantoor heeft, is last but not least Qatar ook de thuisbasis van de Egyptische Yusuf al-Qaradawi, de geestelijke leider van de Moslim Broederschap. Momenteel is de sjeik Deken van de Faculteit voor Sharia en Islamitische Studies aan de Universiteit van Qatar. Lees ook op deze blog: “Democratie volgens Yusuf Al-Qaradawi” door Asher Ben Avraham.

Geen Joden in Qatar
De online internet encyclopedie van Wikipedia, schrijft dat de geschiedenis van de Joden in Qatar erg beperktis. Volgens Wiki zouden er een handvol Joden leven in Qatar, maar niemand weet wie ze zijn, noch met hoeveel ze zijn en waar ze zouden wonen. Het enige wat ik er zelf over terugvond op het internet is een citaat uit 2003 van blogger ‘HF-in-Doha’: “There have always been Jews in the Gulf. In Qatar there are doctors, teachers, businessmen etc… and they don’t face any problems.” Maar nergens iets terug te vinden dat dit citaat onderschrijft. Naar ik vrees is het niks meer dan pure Qatarse propaganda bestemd voor Westerse oren.

Tot voor kort werden ook Israëliërs de toegang tot Qatar verboden, maar na wat perikelen met de internationale sportbonden en het dreigen met schorsing en zware sancties, worden de laatste jaren weer Israëlische sportlui toegelaten.

Hindoes en Boeddhisten en anderen mogen hun religie niet openlijk bedrijven. Niet-islamitische literatuur is er verboden, niettegenstaande het bezit van Bijbels voor persoonlijk gebruik wordt getolereerd. Vrouwen worden er behandeld als honden en afvalligen, homoseksuelen en andere minderheidsgroepen riskeren de doodstraf die onder het mom van ‘spionage’ frequent wordt uitgevoerd.

De Anti-Defamation League [ADF] heeft wel enkele jaren geleden geprotesteerd tegen het bestaan van antisemitische stereotypen in de pers en media van Qatar [plaatje hiernaast typische voorstelling van Joden in Qatarse krant Al Watan.] ADF-directeur Abraham Foxman:

“Joden worden systematisch afgebeeld met lange baarden en grote haakneuzen. Zij worden meestal voorgesteld als samenzweerderig, Joden maken plannen om de Moslimwereld te domineren door de gedachten en daden van wereldleiders te manipuleren, vooral dan die in de Verenigde Staten.”

Judaïsering van Jeruzalem?
Men kan Jeruzalem niet meer Judaïseren dan men water natter kan maken,” schrijft Elder of Ziyon over deze kwestie op zijn blog. Jeruzalem is door en door Joods. Elke steen in de hoofdstad van de Joodse staat is doordrongen met heiligheid vanwege zijn Joods verleden. Zijn gezegende status voor andere religies is slechts een zwakke echo van de heiligheid die aan de stad werd gegeven door Joodse koningen en profeten, gebeden en tranen.

Daarmee vergeleken is de bewering van moslims dat de stad de Islam toebehoort, een slechte poging om grappig te zijn. Er zijn geen historische islamitische gedichten, liederen, of gebeden die de schoonheid ophemelen van of de liefde voor Jeruzalem aantonen. De houding van de Moslims ten opzichte van Jeruzalem is compleet nergens op gebaseerd; het is geen liefde maar afgunst ten aanzien van het onbetwistbare Joodse karakter van de stad – een karakter dat zelfs vandaag de Moslims wanhopig trachten uit te wissen en daar miserabel in falen.

De centrale ligging van Jeruzalem in de Joodse natie was al iedereen bekend lang vooraleer Mohammed werd geboren en dat zal nog zo voort blijven duren lang nadat de Islam weer tot stof en as is vergaan. Vergeleken met eeuwen tradities, generaties van verering en de de sterke verlangens van miljoenen, is het verderfelijk gebalk dat opstijgt uit de aars van de Qatarse sjeik volkomen inconsequent.

Een gedachte over “Judenrein Qatar klaagt judaïsering van Jeruzalem aan in Verenigde Naties

  1. Wat is dat voor geleuter? (arabische) handen af van Jeruzalem, zij hebben Mekka.
    En dan nog wat. Ik ken iemand die in de Verenigide Arabische Emiraten heeft gewerkt, die moest voordat hij daar naartoe ging een “NIET-JOOD VERKLARING” ondertekenen.
    Volgens mijn simpele verstand zou dat wel eens discriminatie kunnen wezen, of niet??

    Like

Reacties zijn gesloten.