Laat u niet om de tuin leiden: natuurlijk wil Israël vrede in het M-O! [video]

Laat u niet misleiden: Israël wil vrede!

Resources on Israel’s Peace Efforts
door Honest Reporting: http://honestreporting.com/

Terwijl in Gaza een boer nog steeds op zoek is naar zijn gestolen schaap, hebben ze dat verloren schaap bij Honest Reporting al lang teruggevonden. Hoezo Israël wil geen vrede met de Arabieren? Ja natuurlijk wel, maar om vrede te sluiten heb je partners nodig die dat ook willen.

In de nasleep van de Zesdaags Oorlog van 1967 werd op 1 september 1967 door de Arabische en de moslimwereld in Khartoem (Soedan) een “cordon sanitaire” rondom Israël opgericht. Dat cordon staat algemeen bekend als de Resoluties van Khartoem ook wel drie beruchte NEEN’s: neen aan de erkenning van Israël; geen onderhandelingen met Israël en nooit vrede met Israël.

Ondanks die 3 x Neen, bleef Israël zoeken naar een manier om de spanningen met haar Arabische buren te verminderen en met succes. In het verleden sloot Israël een aantal vredesakkoorden af. Zo bijvoorbeeld met aartsvijand Egypte in 1979 in ruil voor de teruggave van de Sinaï en in 1994 (de Oslo Akkoorden) met Jordanië in ruil voor meer autonomie voor Palestijnen en de oprichting van de Palestijnse Autoriteit.

In 2005 heeft Israël eenzijdig de Joodse gemeenten en dorpen in Gazastrook ontruimd alsmede vier Joodse nederzettingen in het noorden van Samaria, zonder dat daar in ruil iets tegenover stond. Syrië wil de Golanhoogtes terug maar zonder vredesakkoord.

Vredesakkoord ondertekend tussen Egypte en Israël (1979)

Vredesakkoord ondertekend tussen Jordanië en Israël (1994)

De Joden verlaten de Gazastrook. In 2005 werd door de Israëlische premier Ariel Sharon de eenzijdige terugtrekking bevolen van àlle Joodse gemeenschappen uit Gaza met inbegrip van 4 Joodse gemeenten in het noorden van Samaria. 8.000 à 9.000 Joden moeten manu militari hun biezen pakken. Op dit plaatje verlaten de bewoners van Netzarim in bedrukte stemming hun gemeente. Op de achtergrond de synagoge van het dorp. Een groep Israëliërs draagt de Menorahkandelaar met zich mee die voorheen op het dak van de synagoge stond. De synagoge zal korte tijd later door de Gazanen worden leeggeroofd en in brand gestoken. Zes jaar later werd op de puinhopen van de synagoge een moskee gebouwd en op 16 juni 2011 ingehuldigd. Netzarim werd met een Arabische naam hernoemd tot Nate Sarim. Een triest voorbeeld hoe Palestijnse moslims omspringen met het Joodse erfgoed.  [bron]

Een gedachte over “Laat u niet om de tuin leiden: natuurlijk wil Israël vrede in het M-O! [video]

  1. Verschrikkelijk voor die mensen (joden), die hele Gazastrook hadden ze nooit aan dat terroristische tuig moeten geven, als dank worden nog dagelijks raketten op Israel afgevuurd. Fijn hoor zulke vredelievende moslims, tuig van de straat is het meer niet.

    Like

Reacties zijn gesloten.