Palestijnse leider Abbas roept Arabische Liga op tot mars op Jeruzalem [Xander]

Doha, Qatar, 26 februari 2012. De ‘gematigde’ Palestijnse president Mahmoud Abbas op de opening van de Internationale Conferentie over Jeruzalem, roept de 22 lidstaten van de Arabische Liga op tot een Mars op Jeruzalem om te protesteren tegen de Judaïsering van Jeruzalem [foto: Reuters / Al Arabya – bron]

Palestijnse leider Abbas roept Arabische Liga op tot mars op Jeruzalem

door Xander [http://xandernieuws.punt.nl/]

De Palestijnse leider Mahmoud Abbas heeft op de Internationale Al-Quds (Jeruzalem) Conferentie in Doha (Qatar) de Arabische Liga opgeroepen tot een mars op Jeruzalem om het ‘Arabische en christelijke’ karakter van Oost Jeruzalem te behouden. Daarmee draait Abbas zoals gewoonlijk de werkelijke feiten 180 graden om, aangezien het juist de Palestijnen zijn die al jaren alle bewijzen dat er ooit twee joodse Tempels op de Tempelberg stonden proberen te verwijderen.

Mede als gevolg van Abbas’ opruiingen is het de afgelopen dagen erg onrustig op en rond de Tempelberg. Palestijnen gooien met stenen naar bezoekers en schoppen relletjes, en ook vanaf de Gazastrook vuren terroristen weer regelmatig raketten af op Israël.

PA-president Mahmoud Abbas, tevens leider van de terreurbeweging Fatah en in die hoedanigheid Abu Mazen geheten, beschuldigde Israël van het ‘met de meest gevaarlijke en vuile methodes uitvoeren van plannen om het Arabische-islamitische karakter van Oost Jeruzalem uit te wissen.’ Tevens zei hij dat Arabieren door de veiligheidsmuur die Israël heeft gebouwd Jeruzalem niet meer kunnen binnenkomen.

Ook dat is echter pure propaganda, aangezien er dagelijks duizenden Arabieren vanuit Judea en Samaria naar Jeruzalem reizen. Het veiligheidshek werd enkel gebouwd om terroristen tegen te houden, iets waarin het zeer succesvol is gebleken, aangezien het aantal Palestijnse terreuraanslagen op Israëlische burgers na de bouw van de afscheiding met 98% is afgenomen.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Bewijzen joodse historie vernietigd
Abbas’ oproep tot een mars op Jeruzalem -niet zijn eerste- komt te midden van een jarenlange Palestijnse-islamitische desinformatiecampagne waarin ieder spoortje bewijs waaruit blijkt dat de Tempelberg van oorsprong joods is wordt verwijderd en vernietigd. Palestijnse moslimgeestelijken ontkennen zelfs iedere band tussen de joden en de Tempelberg en noemen eeuwenoude joodse heilige plaatsen -zoals het graf van Rachel- inmiddels ‘islamitisch erfgoed’.

Ook gebruiken de Palestijnen tractors en graafmachines om vele tonnen oude aarde van de Tempelberg te verwijderen. Archeologen hebben uit dit ‘afval’ alsnog vele honderden kostbare artefacten weten te halen die zonder uitzondering het bestaan van de joodse Tempels, lang vóór er sprake was van het christendom -laat staan de islam, in wiens heilige boek de Koran de stad Jeruzalem niet éénmaal wordt genoemd- bewijzen.

Grafschenners en stenengooiers
De Palestijnen maken zich de laatste maanden ook in toenemende mate schuldig aan grafschennis. Zo is de joodse begraafplaats op de Olijfberg regelmatig het doelwit van Palestijnse vandalen, iets wat met video opnames is bewezen. Twee Amerikaanse Democratische Congresleden die vrijdag deze begraafplaats wilden bezoeken werden door Palestijnen bekogeld met stenen. Op diverse plaatsen in Judea en Samaria en in Jeruzalem waren bussen en burgers de afgelopen dagen eveneens het doelwit van Palestijnse stenengooiers. In Haifa werden twee niet in dienst zijnde Israëlische soldaten bijna gelyncht door een bende Arabieren, die luidkeels ‘joden! joden!’ riepen, waarmee ze duidelijk blijk gaven van hun racistische motieven.

Raketten blijven komen
Ook op het terroristennest de Gazastrook blijft het voortdurend onrustig. Vanochtend explodeerden er opnieuw enkele Palestijnse Qassamraketten in zuidelijk Israël. Niemand raakte gewond, al zorgen dit soort regelmatige terreuraanvallen bij de bevolking wel voor voortdurende spanning en angsttrauma’s. De afgelopen jaren vuurden de Palestijnen al meer dan 10.000 raketten op joodse dorpen en steden af, vooral na de éénzijdige Israëlische terugtrekking uit de Gazastrook eind 2005, die volgens de belofte van de Palestijnen juist een einde zou maken aan de rakettenterreur tegen Israël (5).

De Israëlische luchtmacht voerde gisterenavond enkele aanvallen op smokkeltunnels in zuidelijk Gaza uit als vergelding voor de eerdere raketbeschietingen van de afgelopen dagen.