Palestijnse stenengooiers en internationale pers samen tegen Israël [nu ook op video]

Enkele dagen geleden berichtte ik hier over een lerares die afgelopen dinsdag 21 februari in haar wagen werd bekogeld met grote steenbrokken en ternauwernood ontkwam aan de dood. Thans zijn ook videobeelden opgedoken van dat ‘gematigd’ verzet van zogenaamde Palestijnse ‘kwajongens’, zoals de internationale pers die straatbendes pleegt te noemen. Joden stenigen is blijkbaar over de hele wereld sociaal aanvaardbaar geworden. Slachtoffer Zehava Weiss kwam er met de schrik vanaf en zei er dit over in een interview met Arutz-7:

“Moest ik vertraagd hebben, zou ik in de val zijn gelopen en geen kant meer op kunnen. Het enige waar ik op dat ogenblik aan dacht was om zo vlug mogelijk thuis te raken en niet aan dat kruispunt gepakt worden. Het was erg moeilijk om er doorheen te komen omdat de steenbrokken van zo kortbij, op slechts enkele passen, naar de auto werden gegooid. De relschoppers konden duidelijk zien dat er slechts twee jonge weerloze vrouwen in de wagen zaten. We werden door vele brokstukken geraakt; het zicht werd gehinderd door de gebroken vooruit.”

Wat vooral opvalt tijdens dat incident is de grote aanwezigheid van pers, fotografen en cameramensen, wat wijst op onderling afgesproken werk. Telkens wanneer Palestijnen rotsblokken en bakstenen naar Joden gooien, staat de internationale pers paraat. Blijkbaar vind de internationale pers het leuk als er Joodse vrouwen worden gestenigd. Ze zullen het wellicht jammer gevonden hebben dat mevrouw Zehava Weiss ter plaatse niet stopte “om over vrede te praten” met de stenengooiers. Ze zou de confrontatie niet overleefd hebben. Toch zijn er nog altijd massa’s idioten in de wereld die denken dat “praten met dit straatkrapuul” het enige goede antwoord is op dat georkestreerd vrijwel dagelijks voorkomend geweld.

Aanslagen zoals deze zijn inderdaad dagelijkse kost op de wegen in Judea & Samaria en fotografen zijn dikwijls ter plaatse. Een ideale plek om mooie kiekjes te schieten om te tijd te doden als er weinig nieuws te rapen valt. En wie weet, als het effe meezit voor die persfotografen, vallen er vandaag wel doden? Om de een of andere reden worden er raar of zelden foto’s of videobeelden getoond in de internationale media. Blogger Elder of Ziyon verklaart waarom:

“Blijkbaar, omdat (persagentschappen) AP en AFP zulke nagelscherpe foto’s hebben vrijgegeven van dit incident, werd de aandacht van de Israëlische media gewekt en brachten zij alsnog het verhaal uit. Kanaal 10 in Israël slaagde erin om een videobeelden van het incident te vinden, doordat vele journalisten stonden te wachten totdat auto’s met Israëlische nummerplaten werden gestenigd, waarvan een aantal gewapend waren met videocamera’s. De kans was reëel dat de videobeelden nooit zouden vrijgegeven ware het niet om de publiciteit (en brood zagen door mogelijk verhoogde inkomsten uit de reclame).”

Velen vragen zich natuurlijk af waar politie en IDF soldaten waren gebleven. Arutz Sheva vroeg het aan de woordvoerder van het IDF: “Hoe is het mogelijk dat deze aanvallen gebeuren op klaarlichte dag? Is het IDF haar afschrikkingskracht verloren?” Maar kreeg geen antwoord…

Een gedachte over “Palestijnse stenengooiers en internationale pers samen tegen Israël [nu ook op video]

Reacties zijn gesloten.