Gazanen vechten om gestolen schaap in FarmVille eh… in cyberspace! [Elder of Ziyon]

Gazans fight over – FarmVille

door Elder of Ziyon [bron]

Het lijkt wat op een 1 aprilgrap maar in Pallywood in Gaza is alles mogelijk. Het Palestijnse Pers Agentschap schreef gisteren in een artikel dat een man in Gaza het locale politiekantoor binnen stapte om klacht neer te leggen tegen zijn buurman omdat deze een schaap uit zijn boerderij had gestolen. De Gazaanse politieagent trad meteen in actie en ondervroeg de buurman die de diefstal ontkende.

Het nam wat tijd in beslag vooraleer de agent zich realiseerde dat de diefstal zich had afgespeeld in cyberspace, met name tijdens het spelen van het populaire computerspel op Facebook “FarmVille” (BoerderijStad) http://www.farmville.com/ of een variant (in het Arabisch “Happy Farm” dat de naam is van de populaire Chinese versie.)

Tijdens een ander incident brak een gevecht uit tussen twee broers in Gaza over hetzelfde computergame. Er vielen verscheidene gewonden en de buren moesten de vechters uit elkaar halen.

Natuurlijk zou het verslag niet compleet nieuwswaardig zijn geweest moest de Palestijnse verslaggever er niet hebben bijverteld dat de echte reden waarom Palestijnse Arabieren aan het “Farmville” PC-spel verslaafd raken – zodanig zelfs dat ze er voor op de vuist gaan met elkaar – dat “dit allemaal gebeurt door de schuld van de verdorven Israëlische bezetting.” He ja zeg, die hadden we nog niet gehoord.

Maar, als dat inderdaad waar zou zijn, hoe komt het dan dat miljoenen anderen eveneens verslaafd zijn aan dergelijke computerspellen? Is Israël er dan in geslaagd om de hele wereldbol te “bezetten”? In cyberspace is dat alleszins reeds het geval. 😉

6 gedachtes over “Gazanen vechten om gestolen schaap in FarmVille eh… in cyberspace! [Elder of Ziyon]

 1. Bijzonder: het voorval speelt zich af in Gaza, en dan nog citaat: “dit allemaal gebeurt door de schuld van de verdorven Israëlische bezetting.”

  Ik dacht toch dat Israël zich uit Gaza heeft teruggetrokken?

  Blijkbaar is alles mogelijk.

  Weer een “knap” stukje Taqiyya en de schuld weer bij een ander (liefst Joden) leggen, ook al heeft Israël Gaza niet bezet.

  Er zijn altijd weer “zielige jongetjes” die er in trappen.

  Like

  1. vechten om een(virtueel) schaap uit een spelletje via een sociaal netwerk uitgevonden door een Jood….ik weet niet hoe het met jou zit maar ik lach me hier een breuk ! 😉

   Like

   1. Zeg dat wel! 🙂

    En dat bericht komt dan nog wel van een Palestijnse website.

    Blijkbaar valt dat in die “open gevangenis van Gaza” allemaal nog best mee, als ze zich kunnen ergeren aan de strapatsen van PC-verslaafden die – nog steeds volgens de Westerse berichtgeving – in omstandigheden moeten leven die nog erger zijn dan destijds in het Getto van Warschau in 1943, waar ze niet eens over pen op papier beschikten om ‘Help Ons!’ op te schrijven. 😦

    Like

Reacties zijn gesloten.