Oorlog tussen Iran en Israël wordt weldra onvermijdelijk [Sever Plocker]


Der Irankrieg kommt

door Sever Plocker [http://haolam.de]
vertaling E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com]

Er komt oorlog. We hebben een wonder nodig om hem af te wenden. Beide kanten hebben zich al jarenlang voorbereid. De twee landen delen hun voorraden in, houden oefeningen, zetten informatie van de geheime diensten in de praktijk om en vertegenwoordigen openbare opvattingen, die een terugtocht verhinderen. Israël en Iran bevinden zich op dit moment in toenemende mate in een Koude Oorlog en stevenen af op een onvermijdelijke botsing. Een oorlog komt dichterbij.

Slechts in enkele gevallen is een Koude oorlog niet in een echte oorlog veranderd. Een bekend voorbeeld daarvan is de ineenstorting van het Sovjetregime in de jaren-80 en de daarmee gepaard gaande nederlaag in de koude Oorlog tegen het Westen. De VS hebben gewonnen zonder een schot te lossen. Ze hebben hun technologische superioriteit als strategische bedreiging gebruikt. Terwijl de westerse ideologie de harten aan de andere kant van het IJzeren gordijn gewonnen heeft. Na de regimewisseling in Moskou was de dreiging van een nucleaire oorlog voorbij.

In het Israëlisch-Iraanse geval is de situatie veel explosiever en het is moeilijk om een goede afloop te verwachten. Israël is vastbesloten om alles te doen om te voorkomen dat Iran in het bezit komt van kernwapens. Geen enkele Israëlische minister-president en geen enkele chef van het IDF zal ooit bereid zijn om de verantwoordelijkheid van een nucleair Iran op zich te nemen.

In de diplomatieke wereld hebben woorden als “daarmee kan men niet leven” en “dat kan niet geaccepteerd worden” de betekenis van oorlogsverklaringen. En deze oorlog is tamelijk voorspelbaar; op het huidige tijdstip gaan de commentatoren en wie er ook op wedt, uit van een kans op oorlog van 90%. Daarom moeten de voorbereidingen zorgvuldig plaatsvinden. In werkelijkheid werden ze al afgesloten. Als Iran zijn atoombomplannen niet laat vallen, is een Israëlische actie tegen de nucleaire installaties van Teheran onvermijdelijk.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

De Iraanse irrationaliteit
Zou de Iraanse leiding dit plan kunnen laten vallen? Ja, dat zou ze kunnen – want per slot van rekening wordt Iran niet verzocht zijn volledige nucleaire project te beëindigen; Iran wordt alleen verzocht om uitsluitend een project te volgen, waarvan Iran zelf zegt dat dit zijn rechtmatige streven zou zijn: nucleaire energie gebruiken voor vreedzame doeleinden. Dat zou de onmiddellijke stopzetting van het geheime militaire programma inhouden en bovendien de bereidheid om de atoominstallaties toegankelijke te maken voor internationale inspecteurs en de bereidheid om de transfer van het verrijkte uranium naar overzee te accepteren.

Zo´n verdrag zou de populariteit van het regime geenszins schaden: veelmeer zou het enthousiast begroet worden op de markten van Teheran; vooral, omdat dan de economische sancties zouden worden opgeheven. In Iran worden nucleaire wapens als imperialistisch instrument beschouwd. Het land redt zich ook heel goed zonder deze wapens.

Men zou daarom tot een optimistische conclusie kunnen komen: onder de toenemende druk van de sancties, die nu eindelijk veelomvattend en ingrijpend zijn, zou het Iraanse regime inderdaad zin plan kunnen laten varen. Het zou voor de komende 12 jaar de militaire nucleaire optie opgeven en genoegen nemen met elektriciteitscentrales. Daaronder zou de populariteit van het regime niet lijden; veelmeer zou het tegendeel het geval zijn.

Maar dit zijn rationele overwegingen, terwijl de Iraanse leiding irrationaliteit aan de dag legt. Haar geheime wens naar nucleaire wapens is irrationeel, haar vijandigheid tegenover Israël is irrationeel en de manier waarop zij met haar economie omgaat, is irrationeel.

Daarom is het moeilijk te zeggen hoe het regime van de ayatollah´s op toenemende internationale druk zou reageren. De leiders van Iran spelen een kat en muis spel met de VS en met Israël. De Iraniërs denken, dat zij de katten zijn, maar in werkelijkheid zijn ze de muizen.

En om deze reden zullen we met aanzienlijke waarschijnlijkheid hier een oorlog zien, Israël zal de nucleaire installaties van Iran eerder aanvallen dan gedacht, waarbij het westerse en Arabische hulp en ondersteuning krijgt. We zullen in de vroege ochtenduren gewekt worden door de sirenes. De woordvoerder van het thuisfront zal ons opdracht geven zonder paniek onze verzegelde ruimtes in te gaan. En de rest zal geschiedenis zijn.

2 gedachtes over “Oorlog tussen Iran en Israël wordt weldra onvermijdelijk [Sever Plocker]

 1. Alleen jammer dat Europa weer langs de lijn staat en zich neutraal opstelt. Wat kun je verwachten als het complete kabinet in Den Haag op zijn grondvesten schudt wanneer politie instructeurs in Afghanistan de hemel verhoedde het een schot zouden moeten lossen in een gevechtssituatie.

  Ooit werden Nederlandse gevechtsvliegtuigen verkocht aan Turkije, nl. NF-5 jachtbommenwerpers. OP VOORWAARDE dat ze nooit in een gevechtssituatie gebruikt zouden worden, bijvoorbeeld tegen de PKK.

  Het komt er toch steeds weer op neer dat anderen de kastanjes uit het vuur mogen halen.

  Gelukkig beseft men zich dat in Israël als geen ander.

  Ik hoop wel dat het ministerie van BZ geen morele kritiek gaat laten horen als het zover is.

  Like

 2. David verslaat Goliath. Israel is David, Goliath staat voor iedereen die tegen Israel is, moslims en niet moslims in de wereld. Israel, Home of the Brave, hoe men ook om of keert.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.