Duizenden Israëlische Arabieren betogen tegen het bloedige Syrische regime

Kfar Kana, Israël, 17 februari 2012. Een Israëlische Arabier houdt een bord omhoog waarop in het Arabisch staat geschreven “Doe de groeten aan het vrije volk van Syrië” tijdens een grote protestbijeenkomst tegen het Syrische regime die plaatsvond in de noordelijk gelegen Arabisch-Israëlisch stad van Kfar Kana [foto: AFP/Ahmad Gharabli]

Wie zwijgt stemt toe
Tjah, wie herinnert zich nog al die grote manifestaties toen miljoenen mensen over de hele wereld de straat opkwamen uit solidariteit met de Palestijnen in de Gazastrook tijdens Operatie Cast Lead. Drie weken duurde de Israëlische interventie in Gaza in een poging om een einde te maken aan de beschietingen door Hamas met duizenden raketten en mortiergranaten van willekeurige burgerdoelwitten in Zuid-Israël. Op 7 januari 2009 kwamen bijna 100.000 mensen uit wel 70 organisaties in Brussel de straat op om hun solidariteit met de Gazanen te betuigen.

Waar zijn al die zelfbenoemde mensenrechtenactivisten van toen gebleven nu al bijna een jaar lang in Syrië duizenden mensen, mannen, vrouwen, kinderen en ouderen worden afgeslacht? Of klopt het dat die bewuste demonstratie in Brussel in feite gericht was tégen Israël en niet vóór de Gazanen? De Grote Algehele Stilte ter linkerzijde, sinds het begin van de volksopstand in Syrië een jaar geleden, is niet langer zomaar ‘verdacht’ maar ronduit smerig en misdadig te noemen. Door te zwijgen wanneer ze moesten spreken, maken zij zich medeplichtig aan de genocide op het volk van Syrië.

De 1,3 miljoen Arabieren van Israël
Een grote bevolkingsgroep in Israël,  die door linkse opiniemakers en Israëlbashers wereldwijd straal wordt genegeerd, zijn de 1,3 miljoen Israëlische Arabieren [20% van de bevolking van Israël], nakomelingen van de ongeveer 150.000 Arabieren die tijdens de Israëlische Onafhankelijkheidsoorlog van 1947-1949 niet gevlucht zijn naar de (Arabische) buurstaten.

Zij maakten toen de enige juiste keuze en hebben er ook nooit spijt van gehad. Helaas passen zij niet in de  stereotiepe leugen van Israël als de grote boosaardige etnische zuiveraar van Arabische en islamitische volkeren. Echter, Israëlische Arabieren hebben wel degelijk een stem in Israël, de enige democratie in het Midden-Oosten, en… ze gebruiken die ook! Zij doen dat niet enkel door te zetelen als parlementslid in de Knesset, of als rechter in het Hooggerechtshof van Jeruzalem, maar ook als soldaat in het Israëlische leger, als schrijver, journalist, politieker en… om te demonstreren wanneer hen iets niet zint.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Israëlische Arabieren betogen tegen Assad
Afgelopen vrijdag, 17 februari 2012 hielden duizenden Israëlische Arabieren afgelopen vrijdag een grote protestmeeting tegen de Syrische president Bashar al-Assad. Zij eisten dat hij zou opstappen en een einde zou maken aan zijn bloedige repressie van de nationale opstand. Terwijl ze zongen “Bashar Al-Assad moet weg” en “Laat het volk leven” verbrandden protesteerders in de noordelijke stad Kafr Kanna affiches met het portret van de Syrische president.

Het sportcentrum van de Israëlisch-Arabische stad in Galilea was tot aan de nok gevuld met protesteerders die zwaaiden met Syrische vlaggen en spandoeken van de Islamitische Beweging, die de meeting had georganiseerd. Op borden werd opgeroepen tot “Vrijheid voor Syrië” en “Weg met Assad in Syrië”, terwijl foto’s van Assad met een kruis erover werden meegedragen. Demonstranten verbrandden ook afbeeldingen van de Syrische leider afgebeeld als Adolf Hitler aan de ingang van het sportcomplex. De organisatoren zeiden dat de manifestatie door minsten 1.500 mensen werd bijgewoond.

Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten zei dat vrijdag 16 mensen werden vermoord waarvan één demonstrant werd doodgeschoten in Damascus terwijl in Homs raketten werden afgevuurd op bolwerken van de weerstand à rato van vier raketten per minuut, zo wist een activist te melden.

Verenigde Naties
Het geweld kwam er nadat op donderdag de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties had opgeroepen om onmiddellijk een einde te maken aan de bloedige onderdrukking van dissidenten, waarvan mensenrechtengroepen zeggen dat die aan minstens 6.000 mensen het leven heeft gekost sinds de opstand in maart vorig jaar was begonnen.

In strenge bewoordingen roept de resolutie, die met 137 stemmen tegen 12 werd aangenomen, Damascus op om “onmiddellijk een einde te maken aan het geweld of vergeldingsacties in overeenstemming met het initiatief van de landen van de Arabische Liga.” De resolutie verwees naar een vredesplan dat door het pan-Arabische blok naar voren werd gebracht waarbij Assad wordt gevraagd om zijn macht over te dragen aan zijn afgevaardigde en tot het vormen van een eenheidsregering die nieuwe verkiezingen moet voorbereiden.

Israël
De Syrische overheid van haar kant zegt zij door het buitenland gesteunde “terroristen” bestrijden en heeft bij herhaling Israël met de vinger gewezen met de bedoeling om Israël in het conflict te betrekken en met alle schuld te beladen van de volksopstand. De leiders van Israël, geducht voor wat mogelijk nog komen zal voor de gevolgen van de val van het regime van Assad, houden zich in hun kritiek op zijn bloedig hardhandig optreden nog wat gedeisd. De Israëlische minister van defensie, de 70-jarige Ehud Barak, zei afgelopen donderdag dat hij verwacht dat het regime van Assad “binnen enkele weken” zal vallen.

Vorige maand zei de stafchef van het Israëlische leger Benny Gantz dat de Joodse staat voorbereidingen trof om vluchtelingen op te nemen van de minderheidsgroep van Alawieten en hen onder te brengen in de Golanhoogten, in het vooruitzicht van de val van Assad. Zoals bekend heeft Israël in 1967 tijdens de Zesdaagse Oorlog de Golanhoogten op Syrië heroverd. Ondanks het feit dat de twee landen nooit vrede hebben gesloten, is het aan de grens in Golan met Syrië grotendeels rustig geweest.


Bronnen: The Jerusalem Post en The Daily Star.

2 gedachtes over “Duizenden Israëlische Arabieren betogen tegen het bloedige Syrische regime

 1. De “Wereld, onder aanvoering van de Linkse propaganda haatzaaiers, protesteert niet omdat hun LIEFDE voor onderdrukte, geterroriseerde & dode Moslims, kleiner is dan hun HAAT voor Joden = Israeliers.

  Israelische burgers van Arabische afkomst worden door hun ‘gepromoveerd tot Palestijn = iemand die niet bestaat!

  * Uitgemoorde & levende Syriers!
  * Libyers (die zich nu opnieuw onder elkaar opnieuw aan het uitmoorden zijn)!
  * Egyptenaren (waar de ‘moderne democratie vermoord wordt voor onze ogen)!
  * Irakezen (met hun dagelijkse portie opblaas taktiek tegen al wat beweegt)!
  * Saudie Arabie, waar het rommelt, maar géén internationale media wordt toegelaten!
  * Iran, waar o.a. de hijskranen hun werk blijven doen, maar ook daar géén Media!
  * Gaza, waar een héle bevolking onder de knoet gehouden wordt door hun eigen leiders!
  * Libanon, waar Hizbollah regeert en die Arabische “Palestijnen” als paria’s onteert!
  * Despote Golfstaten waar alléén gehoorzaamheid wordt beloond!

  én de rest van het MO, waarin onze “objectieve Media & Human Rights clowns nu even niet in geinteresseert zijn……….., omdat er géén Joden/Israeliers bij betrokken zijn!

  De bevolking v.d. Westerse Wereld & hun leiders moeten zich collectief schamen over zoveel ‘selectieve liefde.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.