Toen de Westerse media en de Assads van Syrië nog dikke vrienden waren [videosatire]

The Inside Scoop on Syria

Terwijl intussen het volk van Syrië een bloedige repressie doormaakt met meer dan 6.000 doden, wordt het tijd dat we ons het volgende zouden moeten afvragen: “Waarom heeft de media zo’n glanzend portret afgeschilderd van dictator Bashar Al Assad en zijn echtgenote Asma?”

Rabbijn Shraga Simmons, oprichter van Honest Reporting, haalt dit door de mainstream media handig weggemoffelde verhaal weer uit de doos en becommentarieert met de nodige satire de beelden van Assad als de immer goedlachse huisvader en ware democraat. Uiteraard krijgt ook zijn mooie vrouw Asma de nodige aandacht in het Westen.

Een en ander doet me terugdenken hoe ook de Westerse landen telkens weer de rode loper uitrolden voor wijlen de Libische dictator Moeammar Gaddafi.

Shraga Simmons is ook de auteur van het boek “David & Goliath“, waarin hij het explosieve verhaal vertelt van de bevooroordeeldheid van de media in het verslaan van het Midden-Oostenconflict. Hij produceerde ook online videofilms voor het internet zoals “Suicide Activists on the Gaza Flotillaen “Photo Fraud in Lebanon,” die op enkele dagen tijd 5 miljoen kijkers trok.


Met dank aan Elder of Zyion voor de hint: The media and the Assads, in the good old days.

Een gedachte over “Toen de Westerse media en de Assads van Syrië nog dikke vrienden waren [videosatire]

  1. Het willens & wetens ‘onvermogen van het (nog) vrije Westen om de goede v.d. kwade te onderscheiden heeft ‘altijd tot de dood van tientallen millioenen mensen geleid.

    De ‘echte schurk in de wereldpolitiek was/is daarom het Westen dat altijd (omwille van puur eigenbelang, economie=macht) de kant van de schurk/dictator kiest, terwijl zij juist, door niet te gedogen, het leven van de gemiddelde wereldburger een stuk aangenamer had kunnen maken & millioenen levens had kunnen sparen.

    Het ‘hiellikken van het Westen t.o. dictators is niets nieuws, netzomin als het ‘onder de bus gooien van Israel/de Joden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.