Franse rechter spreekt Israëlische dokter vrij in Al-Dura zaak [Aviel Magnezi]

Eén van de grootste Palestijnse kwakkels van het vorige decennium: de Al-Dura zaak

French court acquits Israeli doctor in intifada case

door Aviel Magnezi [http://www.ynetnews.com]

Het Franse Hooggerechtshof heeft woensdag 15 februari een Israëlische arts vrijgesproken die beschuldigd werd voor het belasteren van een Palestijn die beweerde dat hij gewond werd door soldaten van Israëlische leger [IDF] tijdens de Tweede Intifada.

Dokter Yehuda David

De Palestijnse man, Jamal Al-Dura, en zijn 12-jarige zoon Muhammad, werden het symbool van de Al-Aqsa Intifada, toen de twee in het midden van een vuurgevecht geklemd raakten aan de grenspost van Netzarim. De jongen werd tijdens dat incident gedood, wat de aanleiding werd tot een spel van wederzijdse beschuldigingen. De Palestijnen beschuldigden Israël voor de dood van Muhammad, terwijl de Israëlische functionarissen beweerden dat hij werd geraakt door Palestijnse kogels.

De vader, die de ervaring overleefde, zette zijn versie van de feiten kracht bij door voor de media de littekens te tonen die hij zogenaamd tijdens het incident had opgelopen. Die bewering werd echter prompt weerlegd door dokter Yehuda David van het Tel Hashomer ziekenhuis en onthulde dat de littekens in feite het resultaat waren van een chirurgische ingreep die de vader een aantal jaren eerder had ondergaan, nadat Al-Dura door terroristen van Hamas werd aangevallen die hem verdachten van collaboratie met Israël.

south-africa-racismOp de Durban Conferentie van 2001, dat één groot antisemitisch haatfestijn werd tegen Israël, werden tijdens de vele manifestaties grote borden meegedragen met een plaatje van Al-Dura “Israel’s images of hate” (midden op het plaatje): ‘Muhammad koelbloedig vermoord door Israël’. De Al-Dura kwestie zal jarenlang misbruikt worden als symboolfiguur tijdens de Tweede Intifada (Al Aqsa Intifada).

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Al-Dura besloot om dokter David te vervolgen en vorig jaar werd de arts door een rechtbank in Parijs veroordeeld omdat hij informatie uit de medische dossiers van Al-Dura had geopenbaard. Hij werd veroordeeld tot het betalen van 13.000 dollar als compensatie voor Al-Dura, maar de arts besloot om in hoger beroep te gaan bij het Franse hoogste gerechtshof dat hem dus gisteren heeft vrijgesproken.

“Het kon niet beter zijn uitgedraaid,” vertelde dokter David nadat de uitspraak teniet werd gedaan. “Het betekent dat ik de waarheid sprak en de vader gelogen had. Wij slaagden erin om zijn valse verklaringen onderuit te halen. Al het wetenschappelijk bewijsmateriaal dat wij in de afgelopen 12 jaren verzamelden, bewijst dat het incident in scene werd gezet en er vals werd gespeeld. Zij hadden de verwonding van de vader verzonnen en de IDF soldaten hadden nooit op de jongen geschoten.”

Eersteminister Benjamin Netanjahoe sprak woensdag met Dr. David en loofde hem voor zijn vastberadenheid. “U bent voor de staat Israël een voorbeeld voor de strijd om de waarheid en het vasthouden aan het pad van rechtvaardigheid van ons volk,” zei de premier tegen de dokter. Zondag aanstaande zal het ministeriële Comité voor Wetgevende Zaken een regeling bespreken waardoor de staat financieel zal tussenkomen om de gemaakte gerechtskosten van dokter Yehuda David te compenseren. De regeling gebeurt op initiatief van vice-premier Moshe Ya’alon, die samen met dokter David in het leger diende.

David is onlangs begonnen om fondsen te vergaren voor de strijd tegen wat hij noemt de “Palestijnse valse anti-Israël propaganda” en zei dat Moshe Yaalon zich bij die strijd heeft aangesloten. “Ik heb met dat doel onlangs een Facebook pagina geopend om de strijd te financieren tegen de leugenachtige propaganda van de Palestijnen,” zei David. “Ik heb een telefoontje gekregen van minister Yaalon en op zondag zal hij een voorstel op tafel leggen van de minister van Justitie om de nodige fondsen vrij te maken en dan zullen wij deze onderneming in de steigers zetten… Dit zal een einde maken aan al die leugens.”

Muhammad Al-Dura werd niet vermoord door het IDF

De leugen weerlegd

De al-Dura leugen werd in circulatie gebracht met het doel om het IDF (het Israëlische) leger te besmeuren en in diskrediet te brengen. Dit ondanks het feit dat een Franse rechtbank (veel later) zal oordelen dat het al-Dura verhaal een complete kwakkel was. Het verhaal over de dood van al-Dura werd uitgebracht onder de supervisie van Charles Enderlin op het gekende Franse televisiekanaal France 2. Vlak na het uitbreken van de zogeheten ‘Tweede Intifada’, filmde de Palestijns-Arabische cameraman Zalal abu-Rahma op 30 september 2000 hoe tijdens een schietpartij een Palestijnse vader en zijn 12-jarig zoontje Mohammed al-Dura onder vuur kwamen te liggen en het zoontje werd doodgeschoten.

Israëlische soldaten kregen prompt de schuld van de dood van al-Dura in de schoenen geschoven. Later onderzoek wees uit dat de jongen vanuit een positie achter de cameraman door een Arabische schutter werd doodgeschoten en dat zowel de moord als de tv-opname daarvan met voorbedachte rade moeten zijn uitgevoerd, uiteraard allemaal bedoeld als blamage van Israël. Het ganse verhaal bleek dus in scene te zijn gezet met medeweten en zelfs de actieve medewerking van journalisten van France 2.

Echter, de beelden vlogen de wereld rond en sloegen overal in als een bom. Mohammed al-Dura werd één van de belangrijkste Palestijns-Arabische `iconen’ van de zogenaamde `Al-Aksa intifada’, een `martelaar’ die het onweerlegbare bewijs leverde voor de oude antisemitische beschuldiging “dat Joden gewetenloze kindermoordenaars zijn.” Als instrument voor de beeldvorming van Israël in de in september 2000 door Arafat begonnen geweldsgolf, is Al-Dura van enorm belang geweest, maar ook als voorbeeld voor de Palestijns Arabische jeugd. In een groot aantal malen door de televisie van de Palestijnse Autoriteit uitgezonden propagandafilmpje roept Mohammed al-Dura zijn leeftijdsgenoten vanuit het paradijs op hem na te volgen en de martelaarsdood te kiezen.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

2 gedachtes over “Franse rechter spreekt Israëlische dokter vrij in Al-Dura zaak [Aviel Magnezi]

  1. “Al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt hem wel”!

    De “Palestijnen” waren leugenaars, zijn leugenaars & blijven leugenaars. Het is ze met de moedermelk ingegeven & ingebouwd in hun DNA.

    Deze waarheid zal langzaam maar zeker ‘bewaarheid worden. “De Palestijnen” zullen langzaam maar zeker worden ontrafeld worden als de ‘grootste leugenaars in de moderne geschiedenis. Samen met hun (s)linkse helpers & (selectieve) Human Rights companen.

    Like

  2. Het is standaard voor liegen hoe je het ook om of keerd. Daarom GOD is altijd voor Israel, maar dan op ZIJN manier, ZIJN wijze, niet als wij mensen. Al is de duivelse leugen ook snel, maar GODs waarheid achterhaald het.

    Like

Reacties zijn gesloten.