Palestijns liedje: In de toekomst leven in een wereld zonder Israël [video]

PA TV song – “Jaffa and Haifa are in my country Palestine

door Palestinian Media Watch [http://palwatch.org]

De zogenaamd ‘gematigde’ Palestijnse Autoriteit, met Mahmoud Abbas als favoriete partner van het Westen en het Kwartet om vrede met Israël te bereiken, wil in feite helemaal geen vrede met de Joodse staat. De PA wil helemaal geen tweestatenoplossing met een Palestina dat zij-aan-zij leeft naast Israël. De Palestijnen willen gewoon Israël hebben en al de rest is boerenbedrog. Wat de Palestijnse leiders in het Engels tegenover westerlingen vertellen luidt in het Arabisch tegenover eigen volk precies het tegenovergestelde.

Bij wijze van illustratie om een en ander eigen volk duidelijk te maken, zond PA-TV (Al Fatah), de openbare omroep van de Palestijnse Autoriteit, op 30 januari en 9 februari 2012 het hierboven in het Arabisch gezongen Palestijnse liedje “Jaffa and Haifa are in my country Palestine” uit. Hieronder de tekst van het liedje. Dus niks tweestatenoplossing, ook niet terug naar de pre-1967 lijnen (de Groene Lijn of de staakt-het-vuren lijnen van april 1949), allemaal bedrog en misleiding: de Palestijnen willen helemaal geen vrede, zij willen Israël.

“Jaffa en Haifa liggen in mijn land Palestina”

„Ik wens dat ik naar mijn land kan gaan zonder grenzen…
Ik wil naar Bethlehem en naar Al Aqsa [Moskee] gaan, die bezet wordt
Ik zal lunchen in Nazareth en dineren in Beit Sahour…
Ik zal nooit Jenin vergeten noch Nabloes en de Galilea
Ik zal jou, Jaffa, nooit vergeten, jouw lange stranden
Ik zal nooit de olijven van Galilea vergeten
Zelfs als onze weg lang duurt, ooit op een dag keren wij terug:
Naar Jeruzalem, naar Gaza, naar Acre, naar Haifa, o God.
Naar Jeruzalem, naar Ramle, naar Acre, naar Haifa, o God…
Ik wens dat ik naar mijn land kan gaan zonder grenzen.”

Opmerking: Nazareth, Jaffa, Acre en Haïfa zijn allemaal steden in Israël.

2 gedachtes over “Palestijns liedje: In de toekomst leven in een wereld zonder Israël [video]

  1. Degenen die het moeten weten, weten het en de rest is tóch niet te overtuigen. Terugkomend op het prachtige liedje met die originele teksten….’niemand zegt dat ze niet in Nazareth mogen lunchen, in Betlehem, Al Aqsa mogen bidden, Nablus, Jenin, Haifa, Jaffa moeten vergeten, alleen terugkeren is een ander verhaal waar ze nog héél véél liedjes over kunnen schrijven…..,tot in de eeuwigheid.

    Like

  2. Zij vragen aan hun allah van de woestijn, en wonder boven wonder, zij krijgen geen antwoord van hun allah uit de woestijn, van saoedie-arabia, dat djin uit zand. En nota bene, van laag tot hoog nivo zijn zij 1 pot nat, het retoriek van duivelse haat, nou laat hun maar in hun eigen gaar smoren met het verzinnen van zulke liedjes en teksten, want zij weten niet beter. Voor die soorten plebejers bestaat geen weg terug, immer gerade aus.

    Like

Reacties zijn gesloten.