Echte doel van BDS boycot Israël campagne: De Joodse staat vernietigen [Giulio Meotti]

Vandaag verbranden Palestijnen Israëlische producten, straks de mensen…

Seeking Israel’s destruction

Anti-Israel BDS campaign hides its ultimate goal of eliminating the entire Jewish State

door Giulio Meotti [http://www.ynetnews.com]

De jaarlijks weerkerende ‘Israeli Apartheid Week’, door de Canadese auteur Howard Rotberg smalend het “antisemitisch feest van de haat’ genoemd, is weer in aantocht. Reeds aan haar achtste editie toe speelt zoals elk jaar de Boycott, Divestment and Sanctions [BDS] beweging een sleutelrol in deze week van boycot-Israël campagne.

Een grote conferentie van de BDS beweging werd zonet gehouden in Bologna, Italië. Het forum selecteerde drie gebieden waarop de acties zich in 2012 concentreren: De wapenindustrie van Israël, de geneesmiddelenindustrie en toerisme.

De keuze van de te boycotten bedrijven illustreert het extremisme van de BDS en haat voor het feitelijke bestaan van Israël binnen om het even welke grenzen. De doelwitten zijn het Joodse volk en de natie, niet enkel de Joodse gemeenschappen van Judea en Samaria. BDS boycot namelijk bedrijven die enkel “Made in Israel” afficheren.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>

Universiteiten
De westerse universiteiten zijn een belangrijk doelwit van de BDS campagne. Het afgelopen weekeinde vond een BDS conferentie plaats aan de Universiteit van Pennsylvania, een instelling van de Ivy League in het centrum van Philadelphia, waar sommige academici de Amerikaanse studenten onderwezen hoe Israël te demoniseren “in elk klaslokaal.”

Verscheidene weken geleden werd de Israëlische schrijver Moshe Sakal uit een academische conferentie in Marseille gezet op verzoek van de Palestijnse dichter Najwan Darwish, een belangrijke verdediger van de BDS. In september ’11 werd een Israëlische professor van de Universiteit van Ariel, Ronen Cohen, verdreven van een Duitse academische conferentie in Berlijn (hij werd later toch toegelaten na een protest.)

Brusselse ULB
Een prominent figuur binnen de Joodse gemeenschap van België en een internationaal vermaard neurochirurg, Jacques Brotchi (afb. rechts), trok zich in juli 2011 terug uit de Raad van Bestuur van de Vrije Universiteit van Brussel [ULB] na het aan de kaak stellen van verscheidene ernstige antisemitische incidenten binnen de instelling.

De incidenten waarnaar Brotchi verwees waren onder meer de installatie van een ‘Israëlisch’ checkpoint aan de ingang van de campus waar voorbijgangers werden lastiggevallen; het uitnodigen van de antisemitische performer Dieudonné waarbij er niet werd gereageerd op de commentaren van deze Franse ‘komiek’; de studentendoop in ware nazistijl en een artikel in het Solvaymagazine waarbij de auteur antisemitische stereotypen hanteerde en zijn vooroordelen aan de Protocollen van de Wijzen van Sion leek te ontlenen .

In zijn ontslagbrief aan de rector liet de bekende neurochirurg weten dat hij zich niet langer thuis voelt aan de ULB. “Ik vraag me af of deze universiteit nog wel voor ‘vrij onderzoek’ staat of dat het een ‘vrijplaats voor antisemitisme’ geworden is”, aldus de chirurg. Volgens Brotchi is de situatie in Brussel “vergelijkbaar met wat op andere universiteiten in Europa en elders met de academische boycot van de campagnes van Israël gebeurt, waar het anti-Zionisme de vorm van antisemitisme heeft aangenomen.”

Elders werden aan de Erasmus Universiteit van Rotterdam evenementen georganiseerd waarin Israël werd gelijkgesteld met het Apartheidsregime in Zuid-Afrika.

De Methodisten boycot
De BDS heeft ook een steunpunt gevonden in de prominentste Amerikaanse Kerken. De United Methodist Church, de belangrijkste Christelijke middenstroom in de V.S., richt haar antisemitische pijlen op Israëlische bedrijven zoals Motorola en Hewlett Packard tijdens de kerkelijke Algemene Conferentie afgelopen april ’11 die in Florida werd gehouden.

Merk op dat de Methodisten geen enkel ander land boycotten behalve… Israël.

De maximalistische eis van de BDS beweging – de vernietiging van Israël als de Joodse staat – wordt verborgen gehouden, maar is kristalhelder voor een nauwkeurige deelnemer aan het afgelopen forum in Bologna. De BDS boycot Israëlische bedrijven zoals Teva, een bedrijf dat in Jeruzalem werd gesticht ruim 47 jaren vóór de oprichting van Israël, enkel en alleen omdat het één van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld is; L’Oreal, alhoewel het in pre-1967 Israël werd opgericht; Delta Industrie Galil, omdat het de grootste textielfabrikant van Israël is; en Sabra, omdat het op één na grootste voedselbedrijf is van Israël is en voedsel aan het IDF levert.

Zoals het geval is met de Arabische Liga was, wordt die boycot aangewend als een middel om Israël wereldwijd te isoleren; de BDS ergert zich niet aan de grootte van Israël – maar veeleer aan haar feitelijke bestaan.


Giulio Meotti, een journalist bij de Italiaanse krant IL Foglio, is de auteur van het boek een “De nieuwe Shoah: Het nooit vertelde verhaal van Israël ‘s slachtoffers van het terrorisme“ [“A New Shoah: The Untold Story of Israel’s Victims of Terrorism”]

Brabosh.com onafgebroken in de Top Tien WordPress

Nederlandstalige blogs (Nederland en België samen)

(hieronder stand op 14 februari 2012)

Een gedachte over “Echte doel van BDS boycot Israël campagne: De Joodse staat vernietigen [Giulio Meotti]

  1. Ja, en de Arabieren kan je niet boycotten want die hebben niets te verkopen …..o ja, toch wèl, OLIE en zolang het Westen verslaafd is aan dit product zal het zichzelf goedkoop verkopen. Veel scrupules t.o. “de Joden = Israel” hebben onze Westerse vrienden zowieso nooit gehad. Dit bewijs hoeven ze niet nog eens te leveren.

    Deze BDS onzin laat niets anders zien dan het verval van de Universiteiten & de domheid van haar studenten. Je kan ze ALLES wijsmaken. De strategie uit de film ‘the Wave wordt hier gebruikt.

    Like

Reacties zijn gesloten.