Interview met Isi Leibler over de mogelijkheid van een preventieve aanval op Iran [video]

Israelis on Attacking Iran: Leibler

Op een ogenblik dat de wereldopinie gefocust is op een mogelijke militaire aanval op Iran, spreekt Isi Leibler, een columnist van The Jerusalem Post, in een interview met Mark S. Golub van Shalom TV [http://www.shalomtv.tv/], over hoe de Israëliërs zèlf aankijken tegenover een mogelijke preventieve aanval en over de vraag of Israël daarvoor de instemming moet hebben van de Verenigde Staten.

Over een mogelijke aanval van Israël op de kerninstallaties van Iran of andersom: een preventieve aanval van Iran op Israël, doen de wildste verhalen de ronde in de stijl van “Hoeveel atoombommen zijn er nodig om Israël van de kaart te vegen”.

Isi Leibler houdt in al die heisa het hoofd koel en zegt dat als Israël echt van plan is wat te doen, het er met niemand zal over praten. Als echter Israël niet van plan is wat te doen en er blijft over praten is dat geen goede zaak. En als de dreiging inderdaad echt tastbaar wordt, zal de Joodse staat aan niemand de toestemming vragen om het Joodse volk van uitroeiing te behoeden.

Maar al dat speculeren, dwaas gepraat en vooral veel lichtzinnig geneuzel levert natuurlijk ook niks op, integendeel. Wat wel vaststaat, volgens Leibler, is dat Iran inderdaad een werkelijke bedreiging vormt en dat niet enkel voor Israël maar voor de hele westerse wereld. Al bij al een erg interessant interview!


Brabosh.com onafgebroken in de Top Tien WordPress

Nederlandstalige blogs (Nederland en België samen)

(hieronder stand op 14 februari 2012)