Het enige en zonderlinge bezoek van Whitney Houston aan Israël in 2003 [video]

In Israel, Whitney Houston remembered for huge voice and one strange visit

naar een artikel van Ron Ben-Tovim

[http://www.haaretz.com]

Op het ogenblik dat het nieuws van de vroegtijdige dood van Whitney Houston op 48-jarige leeftijd de hele wereldbol beroert, kunnen de Israëliërs terugdenken aan de korte zonderlinge reis van 2003 naar het Heilig Land van deze zesvoudige Grammy Awardwinnares, dat spijtig genoeg haar eerste en laatste bezoek bleek te zijn aan Israël.

Op zondag 25 mei 2003, toen de piek van haar carrière in de Verenigde Staten reeds voorbij was en ze nog steeds gehuwd was met Bobby Brown, bracht de niet-Joodse Whitney Houston (toen 39 jaar oud), samen met haar man en hun dochter Bobbi Kristina, een gedenkwaardig – zij het bijzonder vreemd – bezoek aan het Heilig Land. Dat gebeurde op uitnodiging van de Black Hebrew Israelites, een religieuze sekte die leeft in de zuidelijke woestijnstad Dimona.

Het koppel en hun dochter reisde een hele week doorheen Israël. Houston, die door een ring van publiciteitsagenten en familie werd beschermd, sprak tijdens de reis maar zelden met de lokale media, en ze vermeed het zelfs om de hand te drukken van toenmalig premier Ariel Sharon, toen ze hem samen met Brown ontmoette in Jeruzalem. Houston en Brown kregen ook de titel ‘Ere-burger van Jeruzalem’ uitegreikt.

Opmerkende dat dit haar eerste trip was naar Israël, zei Sharon haar dat hij hoopte dat dit de eerste van vele zou zijn. Waarop Houston antwoordde met “Yes.” Toen Sharon haar vroeg hoe ze zich voelde in Israël antwoordde Houston: “It’s home, it’s home.

Rabbi Shraga Simmons schrijft hierover het volgende op Aish.com: “Houston zal lange tijd herinnerd worden als een vriendin van de Joodse staat. Toen ze in Israël was zei ze: ‘Ik heb me nooit zo goed gevoeld als hier in Israël. Ik voel me hier thuis.'”

En dat was het dan…

Jammer, zo’n prachtige sterke en zeldzame loepzuivere stem… vroegtijdig geruïneerd door grote hoeveelheden drank, drugs en medicijnen en slecht gezelschap. Ondanks dat: “Whitney, we will always love you!

Video: Whitney Houston bezoekt de Black Hebrew Israelites in Dimona


Brabosh.com onafgebroken in de Top Tien WordPress

Nederlandstalige blogs (Nederland en België samen)

(hieronder stand op 14 februari 2012)

Een gedachte over “Het enige en zonderlinge bezoek van Whitney Houston aan Israël in 2003 [video]

  1. Die Black Hebrew Israelites comunity, komen zij uit Ethiopie? zijn zij ook nakomelingen van koning Salomo en de koningin van Sheba? prachtig hoe mooi zij zingen lijkt op een gospelkoor uit Amerika-USA. right on bro and sista.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.