Ismail Haniyeh in Teheran: ‘Hamas zal het bestaansrecht van Israël NOOIT erkennen’

Teheran, Iran, 11 februari 2012. De “Dumb and Dumber” van het Midden-Oosten weer eens samen op het balkon: President Mahmoud Ahmadinejad van Iran met naast hem Ismail Haniyeh, de premier van de terreurorganisatie Hamas, die met ijzeren hand de islamistische dictatuur handhaaft in de Gazastrook

“Hamas wird Israel niemals anerkennen”

Politically Incorrect [http://www.pi-news.net]
vertaling E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com]

Waarom wordt er toch altijd zoveel over de boze kolonisten in Israël en de vreedzame Palestijnen en de vrede daarginds geouwehoerd? De terroristen hebben het toch al vaker duidelijk gezegd en nu ook weer de Hamas regeringschef van de Gazastrook, Ismail Haniya, gisteren in Teheran. Hij was te gast bij atoombom-Ahmadinejad ter gelegenheid van de 33e verjaardag van de revolutie van 1979 en sprak hele duidelijke woorden.

In de Duitstalige kranten werd hier weinig over geschreven. De Neue Zürcher Zeitung (NZZ) schreef het volgende:

“De strijd zal voortduren tot de volledige bevrijding van het gebied Palestina en Jeruzalem en de terugkeer van alle Palestijnse vluchtelingen. Men wil dat wij de Israëlische bezetting erkennen en het verzet staken. Maar als vertegenwoordiger van het Palestijnse volk en in naam van al diegenen, die in de wereld staan voor vrijheid, bevestig ik dat wij, zoals we altijd gezegd hebben, Israël nooit zullen erkennen.”

Op het “Vrijheids”plein waren honderdduizenden mensen bijeengekomen, die scandeerden “Dood aan Amerika” en “Dood aan Israël”. Voor deze moedige woorden krijgt hij van het Westen vast en zeker 100 miljoen extra “ontwikkelingshulp”!

Misschien mag men er in dit verband nog aan toevoegen, dat de Israëli´s uit begrijpelijke redenen de Nabije Oostendeskundigen met de meeste kennis zijn. Niemand heeft daar hoog opgegeven over de “Arabische Lente”. De Israëli´s bedanken ook hartelijk voor de “bevrijding” van Syrië, die wij in het Westen nu dagelijks als nieuw democratisch doel krijgen voorgeschoteld.

11 februari was de eerste verjaardag op het Tahrirplein in Cairo. Wat is er het afgelopen jaar ten goede gekeerd? En in Libië regeert een terreurbende met marteling, moord en doodslag, en het Westen zwijgt. En de successen in Tunesië beperken zich tot criminele asielbedriegers, die Europa op dit moment als “verrijking” teisteren.

3 gedachtes over “Ismail Haniyeh in Teheran: ‘Hamas zal het bestaansrecht van Israël NOOIT erkennen’

 1. Mijne heren,

  Zo lang de islam het voor het zeggen heeft en er geen godsdienstvrijheid komt voor iedereen in de arabische wereld zo lang zal het altijd winter blijven.

  Groetjes Jacques.

  Like

 2. Zoals ik al van in het begin op deze blog schrijf: onderhandelen over vrede met de Palestijnen is totaal zinloos. Telkens Abbas of Hamas een belangrijke positie moeten innemen rennen ze naar Kaïro om daar met de leiders van de Arabische Liga te overleggen en hun goedkeuring af te bedelen. De Palestijnen zèlf hebben niks te beslissen. Alle beslissingen worden binnen de Liga genomen.

  Wat voor zin heeft het dan om met de Palestijnen vrede te sluiten als de Liga en de rest van de moslimwereld die vrede telkens verwerpen? Denk aan de 3 X neen van Khartoem van 1967 toen de Liga besliste: geen erkenning van Israël, nooit vrede met Israël en geen onderhandelingen. Die verklaring werd nooit herroepen en dat zal helaas ook nooit gebeuren.
  Zie: https://brabosh.com/2010/12/11/pqpct-9fm/

  Israël zou beter rechtstreeks onderhandelen met de Arabische Liga en het OIC (de koepelorganisatie van 53 moslimlanden met inbegrip van Iran). Maar dat lijkt nog hopelozer dan onderhandelen met Hamas.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.