Waarvoor is Israëli-Arabisch parlementslid Ahmed Tibi bang dat u zou ontdekken? [video]

Video: What is MK Tibi Afraid You’ll Find Out?

YouTube video herinnert ons aan sommige opmerkingen gemaakt door Arabische parlementsleden. Zouden Joden dezelfde rechten genieten in Arabische landen?

door Elad Benari [http://www.israelnationalnews.com]

De Arabische parlementsleden van Israël zijn bekend voor hun anti-Israëlische opmerkingen en acties. De volgende video, getiteld “This is What Ahmed Tibi is Afraid You’ll Find Out” toont een aantal van deze opmerkingen en herinnert er ons ook aan dat in Arabische landen de Joden niet eens het recht hebben om verkozen te worden in een regering, laat staan dat ze zich in het openbaar hiertegen mogen uitspreken.

Eén van de scènes in de video toont parlementslid Ahmed Tibi die de voltallige vergadering van de Knesset toespreekt en het Israëlische parlement beschrijft als “meer en meer extreem wordend, fanatiek, oppervlakkig en verdient – althans gedeeltelijk – een diepe minachting.”

Vorige maand verheerlijkte Tibi de “martelaren” van de Palestijnse Autoriteit op een ceremonie ter gelegenheid van de “Palestijnse Martelaren Dag” die gesponsord werd door Mahmoud Abbas, de chef van de Palestijnse Autoriteit. Hij ging in september ook naar New York als deel van de delegatie van de Palestijnse Autoriteit aan de Verenigde Naties toen deze zijn eenzijdig verzoek verdedigde om Palestijnse soevereiniteit.

Onlangs werd Tibi uit de voltallige vergadering en de commissies van de Knesset geschorst voor een termijn van zeven dagen, als straf voor een reeks brutale opmerkingen die hij maakte jegens parlementslid Anastassia Michaeli (Yisrael Beitenu) na het incident waarin zij opzettelijk water op parlementslid Raleb Majadle (Arbeidspartij) morste.

Deze week besliste het Comité voor Ethiek van de Knesset om Ahmed Tibi het recht te ontzeggen om nog deel te nemen aan de minuut-lange toespraken in de vergadering, voor de termijn van een maand – met onmiddellijke ingang – omtrent dezelfde reeks brutale opmerkingen.

Een gedachte over “Waarvoor is Israëli-Arabisch parlementslid Ahmed Tibi bang dat u zou ontdekken? [video]

  1. en dan nog durft men spreken over apartheid ! hier in Belgenland wordt al schande gesproken als men leve de republiek roept in de Knesset mag men gerust oproepen tot haat en meer(ja ik weet er volgt wel meestal een straf voor) maar ze roepen het toch maar !

    Michaeli daarentegen is geen simpele dame en maar goed ook

    de commentaren die men onder het filmpje geeft zijn vrij walgelijk NEGEREN !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.