CNN ontslaat zijn Joodse journalisten en gaat voortaan pro-Arabisch [Jean-Patrick Grumberg]


CNN Israël licencie ses journalistes juifs

door Jean-Patrick Grumberg [http://www.dreuz.info]

Dreuz-Info onthult een nieuw mediaschandaal. Uit absoluut betrouwbare bron bereikte hen het nieuws dat vier Joodse journalisten werden ontslagen bij CNN. Het nieuws zal zeker een schokgolf van verontwaardiging veroorzaken in de Amerikaanse noordelijke media en allerminst de polemiek temperen over de neiging om op pro-Palestijnse wijze het Israëlisch conflict met de Arabische wereld te behandelen in de permanente informatiestroom.

De volgende vier Israëlisch-Joodse journalisten werden door CNN afgedankt:

Moshe Cohen, uitgever, ontslagen op 30 januari, 10 jaar anciënniteit bij CNN.
Izi Landberg, producent, bijna 25 jaar bij CNN, ontslagen op 30 januari.
Avi Kaner cameraman, ontslagen op 30 januari, 10 jaar met CNN.
Michal Zippori, desk producent, situatie onzeker.

Als reden voor dit onverwachte ontslag zegt de CNN dat de afslanking van haar Israëlische kantoren om dalingen van inkomsten het hoofd te bieden, met name dan die uit de publiciteit.

Klinkt weinig geloofwaardig te weten dat de CNN vier Israëlische Joodse journalisten (op een totaal personeelsbestand van acht) heeft ontslagen en enkel de Arabische journalisten heeft behouden. Daar waar, tot hiertoe, CNN altijd een verhouding hanteerde van één Joodse journalist en één Arabische journalist om de twee kanten van de informatie te dekken, zal er voortaan nog slechts één Arabische journalist zijn. De plaatselijke hoofdredacteur van de keten is trouwens eveneens een Arabier.

In een conflict waar diegene de informatiestroom controleert een centrale plaats inneemt om de publieke opinie te oriënteren, de beslissingen aanstuurt van de diplomaten en waar Arabische journalisten niet kunnen publiceren zonder hun leven in gevaar te brengen wanneer ze zich verplaatsen in de Gazastrook, Oost-Jeruzalem of het gebied van Judea & Samaria doorkruisen, is de beslissing van de CNN om zijn Joodse journalisten te ontslaan bijzonder verontrustend, want het publiek hoeft zich geen illusies te maken dat hij voortaan van de CNN enkel nog bevooroordeelde informatie zal ontvangen.


Met dank aan Sophie Petiet voor de hint.

5 gedachtes over “CNN ontslaat zijn Joodse journalisten en gaat voortaan pro-Arabisch [Jean-Patrick Grumberg]

 1. Dit is een ander antwoord op het bericht van CNN dat jij citeert:

  Nice spin CNN, we’ve grown accustomed to your twisting of words by now (« CNN has 4 employees in the Jerusalem bureau that are Jewish »). The question remains – Are there or are they not ONLY Arabs interviewing their brethren for stories?

  The argument was never that there are no Jewish folks employed, but rather that the four JOURNALISTS are not Jews; Whether the girl answering the phone, or the clerk bringing coffee to other staff belong to the Jewish faith is irrelevant, what matters is – To which side belong the reporters who disseminate the propaganda? So which is true CNN – do you or do you not have Jewish journalists at your Jerusalem bureau? Because if you don’t, all your reporting from that explosive part of the world – is one sided.

  Kort samengevat: de vier verslaggevers zijn Arabieren, het technisch personeel zijn Joden. De artikels en reportages worden geleverd door Arabische verslaggevers en technisch in elkaar geknutseld door Joden. Begrijp je nu hoe CNN aan haar verhalen komt?

  Like

 2. dit is het officiele statement van CNN

  “CNN has recently reviewed its worldwide operations, an exercise we do regularly to ensure operational and technological efficiency in everything we do. As part of this exercise, we have reorganized the CNN bureau in Jerusalem.”

  To counter misinformation reported on various websites, the company has confirmed:

  “CNN currently has seven employees working in CNN’s Jerusalem bureau, four of whom are Jewish. There is no basis in fact for these reports.”

  “Some website reports also state that CNN’s Jerusalem bureau chief is Arab, which is also untrue.”

  “CNN strongly rejects any suggestion that the reorganization in the Jerusalem bureau is in any way based on the small number of contract employees concerned being Israeli, particularly given CNN’s long history of working with locals in the region.”

  Like

 3. CNN was, net zoals de BBC, altijd al slechtziend aan het Israelische oog. Het ontslaan van 4 Joods/Israelische medewerkers is daarom alleen maar goed nieuws, alléén al om de linkse en anti Israel politiek van CNN openlijk naar buiten te brengen. Ze kunnen zich hier nu niet meer uitdraaien. Het is ‘altijd beter om je vijanden te kennen. Het zou daarom goed zijn als de rest v.d. hypocriete Media nu hun vorbeeld zou volgen….BBC/NBC/VRT/NOS en de rest. Dan gaan misschien de ‘aan de linkerkant verblinde ogen van Israeli’s/Joden, eindelijk open.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.