Ssst! Geheim! Joden en Arabieren planten SAMEN bomen in Judea [Akiva Novick]

Een beeld dat de Westerse media u nooit zullen laten zien: Efrat, Judea (West Bank), 8 februari 2012. Burgemeester Oded Ravivi en Abu-Taled planten samen een boom op Tu B’shvat, het Joodse Bomenfeest.

Jews, Palestinians plant trees together in West Bank

door Akiva Novick [Ynet]

Schoolkinderen van de nederzetting Efrat (Judea) en inwoners van het naburige Palestijnse dorp Jurat al-Shama plantten samen bomen, in een initiatief dat de coëxistentie in Judea & Samaria (West Bank) moet bevorderen tussen beide bevolkingsgroepen, wist Yedioth Ahronoth (Ynet) woensdag te melden.

De gebeurtenis die werd gehouden op de Joodse feestdag van Tu B’Shvat, is bedoeld om het gevaarlijke stof dat wordt verspreid door een nabijgelegen boom-verwerkende fabriek tegen te houden. De eigenaar van de fabriek en een ingezetene van Jurat al-Shama, Abu-Taled, hebben zich onlangs laten overtuigen door de klachten van de inwoners en bouwden een stenen muur die het stof blokkeert; maar de barrière bleek al spoedig zowel de Palestijnse als de Joodse inwoners van het gebied te irriteren.

Nadat onlangs een nieuwe rotonde aan de ingang van Efrat werd aangelegd, besliste burgemeester Oded Ravivi om de grond tussen de installatie en de nederzetting te nivelleren en liet de muur vervangen door een klein bos. “Wij kwamen met Abu-Taled samen en kwamen overeen om een bosje op Tu B’Shvat te planten om het stof te blokkeren”, zei Ravivi, “Abu-Taled toonde zich zeer enthousiast en beloofde om vrienden en werknemers mee te brengen.”

“Zo konden wij voldoen aan de mitzvah terwijl wij ook onze banden aanhalen en toewerken naar vreedzame coëxistentie”, zei hij, verwijzend naar de Joodse traditie om bomen te planten op de natuurgerichte feestdag. Volgens Ravivi, overwegen de partijen momenteel de mogelijkheid dat het veiligheidspersoneel Efrat ’s nachts de fabriek zou bewaken als onderdeel van de inspanning om het goed nabuurschap te cultiveren.

Commentaar van Elder of Zyion:

“Voor de Israëlhatende linkselingen betekent “coëxistentie” het bijwonen van conferenties waar zowel Joden als Arabieren Israël kunnen aanvallen op hun gelijke kansenbeleid. Zij haten echte samenwerking en coëxistentie tussen Joden en Arabieren in Judea en Samaria, omdat het hen als hypocrieten in hun blootje zet. Het idee van Joden met een keppel naast Arabieren in keffiyehs doet hen niet glimlachen. In tegendeel, het laat hun bloed zowat overkoken. Hiermee nogmaals bewijzende dat Israëlhatende linkselingen alles behalve liberale intenties koesteren.”


Met dank aan Elder of Zyion voor de hint.