Hamas terroristenleider Ismail Haniyeh hartelijk onthaald in Qatar [Jom Jom]

Doha, Qatar, 3 februari 2012. Hamaspremier Ismail Haniyeh werpt zich aan de voeten van antisemiet Yusuf Qaradawi, geestelijk leider van alle Islamistische Israelbashers ter wereld

Toen de Egyptische Yusuf Qaradawi een paar jaar geleden (januari 2009) bevraagd werd omtrent zijn mening over de interreligieuze dialoog tussen Moslims en Joden, zei de illustere theologische leider en ideoloog van de Internationale Moslim Broederschap, het volgende:

“Er is geen dialoog tussen ons, behalve door het zwaard en het geweer. We bidden tot Allah om deze beklemmende Joodse, zionistische groep mensen weg te nemen… spaar geen enkele van hen … tel hun aantal en doodt hen tot de allerlaatste.”[bron]

En in een verklaring die werd uitgezonden op 28 januari 2009 op Al Jazeera, zei Qaradawi het volgende met betrekking tot Adolf Hitler en de Holocaust:

“Doorheen de geschiedenis, heeft Allah straffen opgelegd aan het Joodse volk omwille van hun corrupt gedrag… De laatste straf werd uitgevoerd door [Adolf] Hitler. Door alles in te zetten op wat hij hen heeft aangedaan – ook wanneer zij daarin graag overdrijven – is hij erin geslaagd hen op hun plaats te zetten. Dit was een goddelijke straf voor hen… Als Allah het wil, zal het de volgende keer door de hand gebeuren van de gelovigen [van de Islam].” [bron]

Roadmap to “Worldpeace”?

door Jom Jom [http://www.jomjom.nl]

Ismail Haniyeh is begonnen aan zijn tweede ronde van buitenlandse reizen om steun te zoeken voor de bevrijding van zijn Palestina. De Palestijnse PR die heeft ingezet op de bevrijding van Jeruzalem slaat wereldwijd goed aan. De wereldvolkeren verenigen zich om het religieuze erfgoed te redden uit de klauwen van de zionistische bezetter. Met de komst van de  “Arabische lente” is er afscheid genomen van de dictatuur en daarmee lijkt de weg vrij gemaakt voor religieuze fanatici.

De EU totaal “begeistert” door de recente ontwikkelingen, steekt echter de kop in het zand en na de zogenaamde verzoening van  Hamas met de PA lijkt nog maar één ding de vrede in het Israël/Palestina conflict in de weg te staan. Het idee van een zogenaamde blacklist  voor agressieve joodse kolonisten is ronduit ziekelijk maar roept weinig of geen weerstand op.

Israëlbashers worden gevoed en gestaafd in hun streven door antizionistische joden en antisemitisme maakt plaats voor een tsunami van antizionisme. Gelukkig onderscheiden antizionisten zich van antisemieten in het erkennen van het feit dat er ook goede joden zijn, joden die gaan voor de Palestijnse zaak en weinig of niets hebben met het bestaansrecht van Israël.

Zo wordt er voortgeborduurd op  het bestaan van Israël, de onmenselijke situatie die het met zich mee brengt voor de Palestijnse bevolking en vergelijkingen met de Holocaust worden uit de kast getrokken. Wonderlijk daarbij is dat antizionisten  de joden verwijten misbruik te maken van de Holocaust en zelf voortdurend de Holocaust aanhalen als vergelijkingsmateriaal om Israël onderuit te halen.

Het antizionisme en de Palestijnse lobby werpen in ieder geval hun vruchten af, ook binnen de EU. Ismail Haniyeh zet ondertussen zijn triomftocht voort en kon zich de afgelopen dagen laven aan de gastvrijheid van Qatar. Een bezoek aan Yusuf Qaradawi in Doha, spiritueel leider van de Moslim Broederschap kon daarbij niet uitblijven. Het feit dat de Hamas leider zich aan de voeten werpt van een moslimleider die bekend staat om zijn extremistische en antisemitische ideologie wekt bij de EU schijnbaar ook weinig of geen vraagtekens op.

Eén van de weinige kritische geluiden ten opzichte van de Moslim Broederschap binnen het EU parlement kwam tot nu toe van Hans van Baalen. Haniyeh werd in Qatar evenals in voorgaande landen ontvangen met veel egards en  had  de eer om in bijzijn van de emir Sheikh Hamad bin Khalifa Al Thani voor te gaan in de vrijdagpreek. De essentie van de preek als gebruikelijk de bevrijding van Palestina kon na afloop weer rekenen op veel bijval van de moskeegangers [zie  videoclip hieronder].

10 gedachtes over “Hamas terroristenleider Ismail Haniyeh hartelijk onthaald in Qatar [Jom Jom]

 1. Diezelfde Mufti ging trouwens ook naar Irak om daar Irakezen op te hitsen om op Joden te jagen. Het resultaat: de Farhud.

  Like

 2. De Duitsers waren natuurlijk ook geen lieverdjes (Teeuwe) en de Nederlandse SS schijnt ook in Joegoslavië lelijk te hebben huisgehouden.
  Echter de moslims van die Handschar en andere divisies zijn echt te keer gegaan daar.
  Joden, R.-K. Kroaten, O.-O. Serven, Macedoniërs alles ging er op beestachtige wijze aan.

  Like

 3. Mijnheer J. Broekhuizen, dat ‘leuke korte filmpje ‘ zegt toch écht niet zoveel over hoe fantastisch die 40 000 Iraanse joden het wel hebben. Hoe komt u zo precies aan dit getal? Was er een volkstelling? Heeft u het in de Iraanse statistieken gelezen? Omdat de dame in het filmpje goed Engels spreekt zegt dit nog niets over het waarheidsgehalte van het getoonde. Men noemt dit ‘propaganda. Indien u nu zegt dat het over een BBC reportage gaat, dan bevestigt u hiermee alleen mijn punt.

  Net zoals Iraniers worden ‘gedwongen om op te draven of te protesteren voor propaganda doeleinden, zo worden de Joden misbruikt voor ditzelfde doel. Om vooral te laten zien hoe geweldig tolerant de Ayatollahs wel zijn. Bij U blijkt deze taktiek prima te werken.

  Over het ‘betere gedrag van de Ayatollahs ten aanzien v.d. Joden dan de Shah valt ook te discussieren. De Shah dreigde tenminste niet wekelijks om een ander land (Israel) van de kaart te vegen, integendeel hij had prima betrekkingen met dat land en zijn bevolking én met de rest v.d. wereld! Misschien was hij een dictator voor een gedeelte van zijn eigen volk, maar daarin was hij beslist niet de enige in het Midden Oosten en ik denk niet dat de Iraniers er vandaag veel beter aan toe zijn wat betreft hun ‘vrijheid!

  Verder maakt één zwaluw nog geen zomer en dat de Turken de film Shoah eindelijk eens aan hun volk tonen is géén overbodige luxe. Misschien kunnen ze er nog iets van opsteken en hun abominabel gedrag t.o. de Koerden & Christenen een beetje aanpassen.

  Het gegoochel met aantallen van enkele Lehi strijders versus goede/slechte Arabieren ten tijde van de WO2 doet hier verder absoluut niet terzake. In principe is de verhouding 99% pro Hitler adjudanten in het Arabische kamp.

  Like

 4. Het citaat van één enkele antizionistische Jood maakt volstrekt geen indruk op mij. Ik ben hier in Antwerpen omgeven door antizionistische Joden, dus ik weet waarover ik het heb als ik over Israël spreek.

  Leg jij mij dan maar eens uit waarom 60.000 van de 80.000 Iraanse Joden, als het dan toch zo goed was in Khomeini’s Iran, het land hebben verlaten. 20.000 van de 100.000 verlieten Iran na de stichting van de staat in 1948, oftewel 1 op 5. Na de opkomst van Khomeini tot op vandaag onder Ahmadinejad verdrievoudigde dat cijfer. Leg uit.

  Dat Babylonische verhaal – Joden onder Cyrus de Grote – is nergens een bewijs te vinden, behalve dan in de Bijbel. Daar moet jij bij mij – als atheïst – niet mee aankomen. IK steun mij steeds op rationele, historische gronden wanneer ik het over het bestaansrecht van Israël heb.

  Like

 5. Je vergelijking van Lehi met de Moefti gaat niet op. Lehi verzocht in 1940, nog voor tot de Endlösung van de Joden werd besloten, een bondgenoot in Nazi-Duitsland om de Britten weg uit het Mandaat Palestina te verjagen. Joodse verzetsgroepen voerden oorlog tegen de Britten in het Mandaat. In ruil voor die hulp zouden tienduizenden Duitse en Oostenrijkse Joden een veilig heenkomen krijgen naar Palestina en Hitler moest de oprichting van de Joodse staat steunen.

  Tot zover het voorstel op dat ogenblik van enkele leiders van Lehi. Toegegeven, een foute keuze.

  Maar om Joden te redden van de nazi’s en een onafhankelijke staat te bereiken waren voor de uiterste rechtse Lehi toen blijkbaar alle middelen goed. Overigens bereikte die vraag om samenwerking om de boven geciteerde doelen te bereiken op 21 januari 1941 voorgelegd in Berlijn. Er is NOOIT antwoord op gegeven. Op 21 juni van dat jaar begon Operatie Barbarossa (de inval in Rusland) en mochten de Joden het Derde Rijk niet meer uit.

  Kort gezegd: verkeerd voorstel, maar er is nooit gevolg aan gegeven.

  De ‘Palestijnse’ Grootmoefti kreeg twee jaar later (voorjaar 1943) wel degelijk zijn SS-Divisies (ongeveer 25.000 moslims) en bereidde in samenwerking met de nazi’s de Holocaust in het M-O en in het bijzonder in het Britse Mandaat voor.

  Like

 6. De Zionistische groepering Lehi zocht tevens toenadering met Nazi Duitsland en zond ene Naftali Lubenchik naar Beirut. Aldaar benaderde hij een Nazi diplomaat bij de naam van Werner Otto von Hentig. Zowel Lehi (verantwoordelijk voor de aanslag op Folke Bernadotte) als de Moeftie zochten toenadering met de Nazi’s voor politieke doeleinden. De Moeftie sprak Hitler kennelijk meer aan, de twee hadden zelfs enkele ontmoetingen getuige de foto’s. Rotte appels heb je overal tussen zitten, zo zie je maar weer.

  Like

 7. Volgens Haroun Yashyaei, Iraans film producent en oud-voorzitter van de Joodse Gemeenschap van Iran:

  “Khomeini didn’t mix up our community with Israel and Zionism – he saw us as Iranians”

  Oftewel: Khomeini haalde Israël en Zionisme niet doorelkaar met de Joden van Iran – hij zag ons als Iraniërs. De Perzische vorst Cyrus de Grote, zowel onder de Joden als onder de Iraanse moslims een hooggeëerd historisch figuur, redde de Joden uit de Babylonische gevangenschap. Sindsdien gedijen de Joden in Iran goed. Nergens in de Islamitische wereld hebben ze het zo goed als in Iran. Ergens is het bizar, maar het is evengoed een feit.

  Like

 8. De enige reden waarom Hitler de Islam omarmde was omdat hij in de moslims een bondgenoot zocht om de Holocaust op de Joden ook in het Midden-Oosten uit te voeren. Met dat doel had hij Hajj Amin al-Husseini, de Grootmoefti van Jeruzalem, binnengehaald en gaf hem zelfs enkele moslimdivisies cadeau ondermeer de Handschaar SS-Divisie en de de Kama SS-Divisie. Dit maar voor diegenen die op zoek zijn naar de nazi-connectie tussen de Palestijnen en het Derde Rijk.

  Indien het Afrikakorps van Maarschalk Rommel had kunnen doorstoten en niet door de Britten verslagen worden in het voorjaar van 1943 in het Libische Tobroek, was hij in rechte lijn doorgestoten naar het Britse Mandaat Palestina en hadden de nazi’s alle Joden uitgemoord.

  Like

 9. Wel, het zijn er wel wat minder dan die 40.000 van je. De meest optimistische schattingen [volgens Iran zèlf en ook JVL] spreken van 20.000 tot 25.000 Joden. Alhoewel, gezien de isolatie waarin de Iraanse Joden leven, een exact cijfer moeilijk te achterhalen zal zijn. In 1948 woonden er nog 100.000 Joden in Iran en in 1979, aan de vooravond van de verdrijving van de sjah en de komst van Khomeini, waren dat er nog 80.000.

  Overigens wonen er tegenwoordig terug 20.000 Joden in Berlijn, tevens de hoofdstad van Nazi-Duitsland van waaruit de directieven tot de Jodenvervolging en de Endlösung vertrokken. Net zomin sommigen onder ons maar niet kunnen begrijpen wat Joden nog in Berlijn zoeken, begrijpen wij ook niet waarom er nog zoveel zijn achtergebleven in Iran. Ik ben benieuwd als straks de Israëlische regering besluit om de kernwapenfabrieken in Iran te bombarderen, hoe lang Teheran nog tolerant zal blijven jegens haar Joodse gemeenschap.

  Ik hoop dat je gelijk hebt dat Israëli’s en Joden niet noodzakelijk op hetzelfde ogenblik worden uitgemoord of in het beste geval worden gegijzeld door de Ayatollahs. Daarentegen in de Arabische wereld worden Zionisten en Israëliërs steevast in één adem aangeduid als “de Joden” (arabisch: Jahud) en “die moeten allemaal dood, waar ter wereld ze zich ook bevinden.”

  Like

 10. Het is algemeen bekend dat Hitler veel respect had voor de Islam, en dat hij haar strijdbare retoriek en historie geschikter vond voor het Duitse volk dan het meer zachtaardige Christendom. Dit respect is schijnbaar in diverse gevallen wederzijds.

  Toch zie ik een kentering in deze houding, zo was laatst de film Shoah (over de gruwelen van de Holocaust) op de Turkse staatstelevisie te zien.

  Ook interessant is het te zien hoe de veertigduizend zielen tellende Joodse gemeenschap in Iran leeft. Khomeini maakte nooit het verschil hen gelijk te schakelen aan Israël en behandelde hen beter dan de Shah, die in zijn drang naar modernisatie de veelal Orthodoxe Joden van Iran evenmin mocht als de Islamitische Iraniërs.
  Een leuk (kort) filmpje:

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.