De kruistocht van Dries van Agt voor de vernietiging van de Joodse staat Israël

Oud-premier Dries van Agt (CDA) bidt samen met Hamaskids voor de vernietiging van de Joodse staat Israël

Interview met van Agt, “triomfantelijk en parmantig”

door Jom Jom [http://www.jomjom.nl]

In een artikel getiteld ‘Er staat een ramp te gebeuren in Gaza, en de wereld kijkt toe! ’ spreekt [oud-premier van Nederland CDA’er] Dries van Agt zijn bezorgdheid uit over de situatie in Gaza. Uit alles blijkt dat de man ontzettend begaan is met het lot van de Gaza bevolking en al het onrecht wat de Palestijnse bevolking wordt aangedaan is te wijten aan de starre en onmenselijke houding van Israël.

Je kunt het zo gek niet bedenken of de verantwoording ligt bij Israël, tekort aan water, vervuiling van het water, kinderen worden zonder pardon door hun buik geschoten, recht door de darmen heen. Kinderen die met stoma’s rond lopen en stomazakjes die bijna op zijn, uiteraard te wijten aan de Israëlische blokkade. Auto’s, koeien, schapen,geiten,alles stroomt de Gaza binnen via de tunnels maar stomazakjes vormen schijnbaar een probleem.

Zichtbaar aangedaan doet van Agt zijn verhaal en weet hij tijdens het interview een sprekend beeld te schetsen van zijn visie op het Israël/Palestina conflict. Hij vertelt over zijn bezoek aan Gaza samen met zijn kornuiten van de stichting Rights Forum en de ontmoeting met Ismail Haniyeh.

Van Agt en zijn kornuiten zetten zich in voor een rechtvaardig Midden-Oosten beleid van de Nederlandse regering en de Europese Unie. In onderstaande video een korte blik (1’33”-1’44”) op een bezorgde en aangedane van Agt, tijdens zijn ontmoeting met Ismail Haniyeh.

Videoclip: pleidooi om banden tussen het Westen en de terreurgroep Hamas nauwer aan te halen

25 gedachtes over “De kruistocht van Dries van Agt voor de vernietiging van de Joodse staat Israël

 1. @Jan. Het is wel degelijk relevant. Rome is altijd de doodsvijand van Jeruzalem geweest. Jeruzalem werd door de Romeinen vernietigd. Ik weet dat dat geen Rooms-Katholieken waren. Het oorspronkelijke christendom is langzamerhand geannexeerd door duistere machten. In de liturgie staat het bol van puur heidense symbolen. De Paus is plaatsvervanger van God op aarde. Drieëenheid. Kruis als centraal symbool. Kijk voor de grap eens naar het kruis waar de Paus nu mee rondstrompelt. Schending van de Sabbath en de heilige dag naar de ZONdag verplaatsen. Geboortedag van Jezus verplaatsen naar de geboortedag van de Zon, 25/12.Kruistochten.Pogroms.

  Ook in het dagelijks leven zijn de mensen die het meest lopen te blaten over die arme Palestijnen altijd weer Katholieken. De meest fanatieke Nazis waren uit Katholieke huize, Beieren en Oostenrijk. Hoess de kampcommandant van Auschwitz was door moeder voorbestemd om R.K. priester ter worden. Het werd in een iets andere vorm voltooid. Hij heeft het grootste reukoffer (Holocaust) aller tijden georganiseerd. Het uitverkoren volk geofferd door het nieuwe Herrenvolk.

  Met hulp van diezelfde R.K-kerk zijn die oorlogsmisdadigers ook weer naar het R.K. Zuid Amerika gevlucht.

  Heb je nooit gelezen over de grote hoer dronken van het bloed van de heiligen? (Openbaring). Dat is de Rooms Katholieke Kerk!!!

  Like

 2. Mijn oplossing voor het Midden-Oosten? Die heb ik niet. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Het is niet aan mij, of aan wie dan ook hier in het Westen, om de problemen daar op te lossen. Dat moeten de Semieten onderling maar uitmaken. Alle zonen van Abraham zijn uiteindelijk elkaars broeders. Religieuze verschillen hebben hen verblind, maar ze stammen allen uit één en dezelfde aartsvader.

  Like

 3. Sinds januari 2007 is Meulenbelt getrouwd met de Palestijn Khaled Abu Zaid.
  Zaid was in de jaren tachtig actief voor Fatah en de PLO en werd destijds door Israël tot zeven jaar gevangenisstraf veroordeeld.

  En zoals u ook heel goed weet waren die organisaties verantwoordelijk voor heel wat bomaanslagen. En waren zij terroristische organisaties.

  U bent wel vreselijk naïef.

  Nee, zij blaast geen geen gebouwen op, maar zet zich wel in om een nieuwe etnische zuiveringen en genocide van het Joodse volk op te zetten.

  Like

 4. ben jij nu echt zo naïef ?

  ben je reactie,s een beetje aan het volgen hier.ben eigenlijk benieuwd wat jouw oplossing voor is voor het Midden-Oosten.

  Like

 5. In het stukje op JomJom zit onder de woorden Rights Forum – (in de zin: “Hij vertelt over zijn bezoek aan Gaza samen met zijn kornuiten van de stichting Rights Forum en de ontmoeting met Ismail Haniyeh.”) – een link naar een fors stuk op AmsterdamPost, door mij geschreven, waarin bovenstaand stukje van Van Agt prominent figureert.

  De titel van mijn essay luidt:

  “Leden vanThe Rights Forum zijn antisemieten en pogrom-voorbereiders, állemaal: Jules Hosman (VVD), Dries van Agt (CDA), Hans van den Broek (CDA), Laurens Jan Brinkhorst (D66), Klaas de Vries (PvdA), Hedy d’Ancona (PvdA) . . . . . . .”

  Hier: http://bit.ly/xYm2o2

  Like

 6. Sory jan dat ik je voor je hoofd stoot, maar valt het je niet op dat er vanuit die geloofsbeleving telkens aanvallen en claims op Israel zijn, en dat de trappen uit die hoek komen .

  Vanuit andere christelijke bewegingen hoor je toch niet het gezever van dit stuk JERUZALEM daar liggen wij een claim op.

  ISRAEL is van de ISRAELIETEN oftewel de JODEN hun gegeven door GOD en daar heeft de rkk dus niets te zoeken .

  Op respect voor de oudjes als verAchtelijk nee, die iemand die dus de politiek door de achterdeur op de stoep werd gezet vanwegen gesjoemel en naar een land moest afreizen omdat er dus te veel was gebeurd en maar vergeten moest worden nee
  dan bolkestein opkomen voor ISRAEL en waarschuwen voor het gevaar Dat ons hier langzaam aan gaat verstikken

  Like

 7. Waarom baseer je je als je zegt dat hij een terrorist is? Alles wat ik over die man weet is dat ‘ie een programma heeft opgericht voor gehandicapten. Niet dat hij een terrorist is. Vanwaar dan die aanname? Zie het zo – een Israeli richt een project op die daklozen te eten geeft, en dan zegt iemand; “maar het is een Israeli dus hij zal toch wel niet deugen”. Haar man is Palestijns, dús is hij meteen een terrorist en hij deugt niet.

  Als iemand goede dingen doet neem ik aan dat die persoon goed is. Een verdachte is immers ook onschuldig tot zijn schuld (onomstotelijk) bewezen is. Meulenbelt heeft een Palestijnse man maar dat is geen reden om aan te nemen dat die man dan meteen een terrorist is. Voor hetzelfde geld is hij de meest gematigde van de twee en zegt ‘ie geregeld: “Anja, kan dat nou niet ‘ns wat minder?” Misschien had Osama bin Laden andersom ook wel een schat van een vrouw, ’t is allemaal mogelijk. En zij blies in ieder geval geen gebouwen op.

  Like

 8. Juist Hr. Broekhuizen: “Klinkt niet.” Maar wat deed hij in zijn vrije tijd? Wat doet hij er naast? Die vragen stelt u niet.

  Maar van de Moslim Broederschap werd ook gezegd dat zij democratisch zijn. Maar het motto van de beweging is: ’De Koran is onze wet, jihad onze manier, sterven voor Allah onze grootste hoop’. Laat ook weinig ruimte voor democratie en een vreedzaam samen leven.

  Motto van dit verhaal: al zet je iets goeds op, maar je houdt je met terroristische activiteiten bezig, ben je terrorist die een gehandicaptenproject heeft opgezet.

  Een schurk de aan de ene kant gehandicapten helpt, en aan de andere kant gehandicapten maakt.

  Like

 9. Ron, ik ben idd een Rooms-Katholiek. Maar dat is toch totaal niet relevant in dezen?

  Like

 10. David, Meulenbelt getrouwd met een terrorist?

  Ik las juist over haar tweede man: “oprichter-directeur van het National Center for Community Rehabilitation (NCCR), een door Meulenbelt gesteund gehandicaptenproject in Gaza-Stad” is. De oprichter van een gehandicaptenproject, klinkt niet als een terrorist.

  Like

 11. De naam van agt ach is al verachtelijk, maar wat opvalt is dat het bijna alle roomskatholieken zijn ( sory maar dit is wat realiteit ) kijk naar zijn verachtelijke broeder broekhuizen is dit toeval Nee kijk naar de tweede wereld oorlog kijk naar de claim die het vaticaan op JERUZALEM legt, terwijl ze er niets te zoeken hebben.

  Like

 12. Ben ik even blij dat ik nooit op de partij van die seniele gek heb gestemd. Inderdaad, CDA —> Christus Deed Anders

  Like

 13. http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/13674-dries-van-agt-weigert-debat-met-ronny-naftaniel.html

  Dries van Agt weigert debat met Ronny Naftaniel
  Op 15 januari 2008 was op de Radboud Universiteit Nijmegen een discussie gepland tussen Ronny Naftaniel van het CIDI en Dries van Agt. Maar de laatste wilde dit niet. De ‘discussie’ stond onderleiding polemoloog Leon Wecke. Wat opviel was dat Ronny Naftaniel kiest voor een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict via praten, terwijl Dries van Agt meer voorstander is van het oplossen van het conflict door middel van confrontatie, zoals verzet en boycot.

  Like

 14. http://mijn-kijk-op.infonu.nl/mens-en-samenleving/13674-dries-van-agt-weigert-debat-met-ronny-naftaniel.html
  Dries van Agt weigert debat met Ronny Naftaniel
  Op 15 januari 2008 was op de Radboud Universiteit Nijmegen een discussie gepland tussen Ronny Naftaniel van het CIDI en Dries van Agt. Maar de laatste wilde dit niet. De ‘discussie’ stond onder leiding polemoloog Leon Wecke. Wat opviel was dat Ronny Naftaniel kiest voor een oplossing van het Israëlisch-Palestijns conflict via praten, terwijl Dries van Agt meer voorstander is van het oplossen van het conflict door middel van confrontatie, zoals verzet en boycot.

  Like

 15. Van Agt is een is ‘een nette christelijke antisemiet. In plaats van met gedegen feiten te komen over een complex conflict, kiest Dries van Agt bewust voor verdraaiing van de geschiedenis, zogenaamd om op te komen voor het recht van de Palestijnen. Met zijn juridische achtergrond is oud-premier Van Agt gepokt en gemazeld in verdraaien van feiten.
  http://etsel.infoteur.nl/specials/dries-van-agt.html
  Respect voor een leugenaar en antisemiet? Hoezo?

  Like

 16. Mijnheer Broekhuizen, met mijn respect voor oudere mensen is helemaal niets mis. Ieder mens oud én jong krijgt het respect dat hij verdient. De beweringen weerleggen van o.a. v.Agt, & Carter is niet aan mij maar aan de geschiedenis. Het zijn deze oude ex- politici, die de geschiedenis verdraaien & de waarheid onrecht aandoen en daarmee het ‘respect krijgen wat zij verdienen. Deze oudjes kunnen best tegen een stootje, zij zijn het tenslotte die de media zoeken met hun provocerende ‘waarheden, niet ik.

  Like

 17. Respect, Hr. Broekhuizen is iets wat je moet verdienen, met dom praten en verdraaien van de waarheid kom je er niet. Het zijn beide hooggeleerde mensen, die echt beter zouden moeten weten.

  Like

 18. Een foto van van Agt met Haniyeh volstaat. En zijn inmiddels gevorderde leeftijd (thans is Dhr. van Agt 81-jaar) zou je kunnen vermelden. Op die leeftijd danste wijlen mijn grootvader al kinderliedjes zingend door de gangen van het tehuis; soms speelt de leeftijd de mens parten. Jimmy Carter nadert ook reeds de negentig. Idioot? Welnee. De natuur in werking.

  Like

 19. Ooit waren ze elkanders gezworen vijanden omwille van een ethische kwestie.
  Vandaag dikke vrienden en antisemieten apres-la-lettre.
  Hun namen: Leugenbelt en Van Agt.
  De eerste ooit getrouwd met een terrorist, de andere geboren en getooid met kruis.
  Zielig.
  David

  Like

 20. Welnee! En een beetje respect voor de ouden van dagen zou je niet misstaan. Weerleg liever in beleefde en heldere bewoordingen de beweringen van lieden als Van Agt en Jimmy Carter.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.