Goed nieuws uit die grote openluchtgevangenis van Gaza: Free Time voor allen [in beeld]


“Free Time” bar in de openluchtgevangenis van Gaza

Anja Meulenbelt op haar weblog op 2 februari 2012:

In Gaza, die grote openluchtgevangenis waar nu 1,75 miljoen mensen opeengepakt leven en er (op een paar uitzonderingen na) niet uit mogen [..] Alsof je zo het gevoel van vrijheid, van kunnen vliegen, terug kunt veroveren op je gevangenschap.

Eh, een “openluchtgevangenis”? Haha! Da’s een goeie! Bij wijze van repliek enkele foto’s van een bar in Gaza Stad bekend als “Free Time“. Wanneer we deze cel binnen gaan zien we allemaal geboeide en in ketenen gewikkelde arme Palestijnse mannen en vrouwen die met de bajonet gedwongen worden om thee en vruchtensapjes te drinken. Op het onderste plaatje kan je zelfs zien hoe Palestijnse vrouwen gedwongen worden om te lachen, ondanks al de honger, kommer en kwel. Verdorie Anja, die bar moet je de volgende keer, wanneer je je vrienden van Hamas weer gaat bezoeken, zeker eens aandoen! [foto’s: Skyscraper City: Gaza]

PS Anja: “1,75 miljoen mensen opeengepakt leven“? De bevolkingsdichtheid van pakweg, New York, Londen, Hong Kong en zelfs onze eigenste hoofdstad Brussel, ligt nog altijd hoger dan in Gaza. En toch noemen wij dat nog altijd geen dicht opeengepakte massa mensen die leven in een openluchtgevangenis… En ook maken we dan geen vergelijking met het Getto van Warschau in 1943. Maar je zou de zedenpolitie en terroristen van Hamas inderdaad wel kunnen vergelijken met de Nazi’s. Want alcohol is not done by Hamas. Je zal je Martini-on-the-rocks elders moeten drinken.

PS2 Anja: en Gaza “niet uit mogen”? Klopt ook: terroristen van Hamas en de Palestijnse Islamitische Jihad mogen Israël niet binnenkomen. Maar gewone burgers krijgen wel gezondheidszorg in de Israëlische klinieken en zo kunnen zij bijvoorbeeld hun vrienden en familie wel opzoeken met de feestdagen. Ook zakenmensen en Gazaanse bouwvakkers mogen Israël binnen. Maar helaas voor jouw vrienden: geen terroristen en zelfmoordbomdebielen. Misschien houdt dat wel verband met die 12000 raketten en mortiergranaten die Hamas en Co tot op vandaag afschieten op willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in Zuid-Israël? Dat zou kunnen…

Jammer genoeg houdt Egypte, dat de zuidelijke grens van Gaza bewaakt met haar land, de doorgang ter hoogte van Rafah nagenoeg altijd gesloten. Via Egypte “mogen de Palestijnen Gaza niet uit.” Dat doen ze om de wapensmokkel tegen te gaan en de terroristen van Hamas en Co buiten te houden. Tiens? Was je dat soms vergeten te vermelden?Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.