Opnieuw doodstraf door ophanging uitgesproken in Hamastan Gaza

Hamas rechtbank in Gaza

Een militaire rechtbank van Hamas heeft afgelopen donderdag 2 februari ’12 een 27-jarige inwoner van Gaza ter dood door ophanging veroordeeld. Hij werd schuldig bevonden aan hoogverraad en samenzwering tot moord, volgens een verklaring van het Hamas ministerie van Binnenlandse Zaken. Het bericht, zonder verder details vrij te geven, vermeldt dat het vonnis werd uitgesproken op basis van de Palestijnse Revolutionare Strafwet. Dit is reeds de derde keer dit jaar dat de doodstraf werd uitgesproken in Gaza.

Volgens een bericht van het Palestijnse Centrum voor de Mensenrechten [Palestinian Center for Human Rights – PCHR] is het totale aantal doodvonnissen dat werd uitgesproken door de Palestijnse Nationale Autoriteit [Palestinian National Authority  – PNA] gestegen tot 124 sinds 1994, waarvan 25 werden uitgesproken op de West Bank en 99 in de Gazastrook. Van die laatsten werden er sinds 2007 in de Gazastrook 38 maal doodvonnis geveld over Palestijnse Gazanen.

De PCHR merkt hierbij op dat de Revolutionaire Strafwet uit 1979 van de Palestijnse Bevrijdings Organisatie [PLO] ongrondwettelijk is wanneer die wordt uitgesproken door de PNA, omdat die niet werd opgesteld noch goedgekeurd werd door de wettige regering. Sinds 1995 heeft de PCHR bij herhaling opgeroepen tot de verwerping van deze illegale Strafwet omdat deze een schending is van de internationale standaarden van een eerlijke rechtspraak.

Ophanging door de beulen van Hamas is uiteraard nog altijd iets ‘humaner’ dan toen de Hamasterroristen tijdens het Israëlische offensief in Gaza, winter 2008-2009, hun Palestijnse opponenten van Al Fatah [partij van Abbas] levend vanaf de daken naar beneden gooiden, op verdenking van collaboratie met de Zionistische Entiteit [Israël] of toen ze hun botten en benen braken met ijzeren staven in het voorjaar van 2007 in de aanloop van de gewelddadige machtsovername van Hamas op Al Fatah in juli 2007.


Met dank aan Challah Hu Akbar van Israellycool voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.