Konvooi van VN-chief Ban Ki-moon bestookt met stokken en stenen in Gaza [video]

‘Keiharde’ ontvangst door Hamas van Ban Ki-moon in Gaza

Boze protesters sloegen met stokken en gooiden met schoenen en stenen toen Ban Ki-moon, de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, via de noordelijk gelegen Erez grenspost vanuit Israël de Gazastrook binnenreed. Uiteraard was dit helemaal geen ‘spontaan volksprotest’ maar was de hele toestand georkestreerd door  Hamas, want anders is dergelijk protest een onmogelijke zaak in de militair-religieuze dictatuur van Gaza.

Ban Ki-moon was de dag voordien op bezoek bij premier Netanjahoe, bezoek aan de ‘Zionistische bezettende entiteit’ dat hem blijkbaar kwalijk werd genomen door Hamas, die hem prompt beschuldigden van een dubbelzinnige houding ten aanzien van Israël.

Zoals bekend wil Hamas Israël vernietigen en vervangen door een Islamistisch kalifaat. ‘Praten’ en ‘onderhandelen’ over vrede met Joden en met de Israëlische regering staat voor Hamas gelijk aan verraad van de Palestijnse zaak. En dat is precies de boodschap die Hamas met dit protest aan Ban Ki-moon wilde afleveren.

Ban Ki-moon is op rondreis om te trachten het afgesprongen vredesproces weer op gang te trekken. De ontvangst van de VN-secretaris met stenen door Hamas gisteren bewijst dat de VN-secretaris nog veel werk voor de boeg heeft. Gezellig thee drinken tussen Hamas en een Israëlisch kabinet zit er voorlopig niet in zolang Hamas de dienst uitmaakt in de Gazastrook.


Met dank aan Herman Nieman voor de hint.

4 gedachtes over “Konvooi van VN-chief Ban Ki-moon bestookt met stokken en stenen in Gaza [video]

  1. Dat is geen foto maar een videoclip, maar dan moet je d’r wel eerst op klikken 😉

    Maar misschien heb je wel gelijk, het is vermoedelijk weer een Zionistische streek van die Joden 🙂

    Like

  2. Dit stenengooien heeft niet plaatsgevonden in Gaza. Dat kan niet. Vrienden gooien niet met stenen naar elkaar. Is vast een verkeerde foto, gemaakt in Israel. Maar die mensen dan om de auto. Sorry, kan ook al niet. Waar is de foto dan wel gemaakt?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.