Douglas Murray: Israël, reken niet op Europa als Iran u straks van de kaart zal (willen) vegen [video]

Douglas Murray at his best – Israel & Nuclear Iran

Schitterende toespraak van Douglas Murray aan de universiteit van Cambridge van 3 maart 2011 met als onderwerp Nucleair Iran en Israël [This House would rather a nuclear Iran than war]. [bron]

Wel, de vraag is al dikwijls gesteld en stelt zich opnieuw: kan Israël rekenen op de hulp van de Westerse landen wanneer Iran in de nabije toekomst atoomwapens zal aanmaken en ze gebruiken om een 2de Holocaust uit te voeren op het Joodse volk van Israël?

Douglas Murray meent van niet. Israël zal het andermaal alleen moeten klaren en zal zelfs opnieuw door het Westen en door de Arabische wereld worden veroordeeld voor disproportioneel gedrag als het besluit om zichzelf te verdedigen.

Als voorbeeld haalt hij de Oktoberoorlog (Jom Kippoeroorlog) aan van 1973 toen de Arabische landen, op de voor de Joden heiligste religieuze dag van het jaar, in het midden van de nacht Israël aanvielen met het doel het Joodse volk van de kaart te vegen. De Amerikaanse vliegtuigen die wapens, munitie en voorraden brachten naar Israël mochten van de Europese landen niet landen op hun luchthavens om brandstof bij te tanken.

Dàt was toen het antwoord van Europa aan Israël: “F*ck off Israël! We want Arab oil!” was toen het motief. De Europese naties wilden namelijk hun oliecontracten met de Arabische Golfstaten niet op het spel zetten en besloten de andere kant op te kijken. Aldus lieten zij Israël letterlijk aan zijn lot over. Gelukkig – en ten koste van vele verliezen! – sloeg Israël hard terug en dreef de binnenvallende Arabische agressors uit het land.

Hetzelfde scenario dreigt zich opnieuw af te spelen. “Israël, reken niet op Europa om u te helpen wanneer een nieuwe genocide dreigt voor het Joodse volk“, luidt de boodschap van Douglas Murray aan de Israëlische regering. Zo, dat weten we dan ook weeral. Het is altijd nuttig om bij voorbaat je bondgenoten te kennen in tijden wanneer algehele vernietiging dreigt… 😦

2 gedachtes over “Douglas Murray: Israël, reken niet op Europa als Iran u straks van de kaart zal (willen) vegen [video]

 1. Europa heeft een zeer slechte en betreurenswaardige traditie wat betreft voorkoming van genocides: de Shoah, Rwanda, Congo, Joegoslavië/Balkan, Soedan, Jemen.
  Alles was en is nog steeds erop gericht de kat uit de boom te kijken en de Amerikanen de boel te laten opkuisen.
  Eigengereide en ziekelijke ambitieuze nationale leiders die in het recente verleden met Arabische dictators zo graag op foto’s stonden omwille van olie. Diezelfde olie waaraan bloed kleeft. En dan maar neuten over het “bevroren leed” van een volkje (Jordaniërs) dat geen volk is en hun miserie hoofdzakelijk aan zichzelf en hun “broeders” te danken hebben.
  In essentie is de liberale staat Israël hun een doorn in het oog. Dat is de werkelijkheid.
  Nooit hebben die Europese leiders verklaard dat het moet gedaan zijn met die superrijke prinsen die in het Westen komen studeren en de beest uithangen, terwijl hun onderdanen worden onthoofd, gemarteld, verkracht, uitgebuit, opgehangen enz.

  Gedurende decennia laten progressieven zich dit alles wel gevallen en zien liever Israël verdwijnen of tenminste verplichten om samen met een bende kwezels samen te leven.
  Wat een leugen, wat een illusie, wat een dogma. Ook dat is een werkelijkheid.
  Triest.
  David

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.