Moshe Kantor (EJC): Zweden is een centrum voor antisemitisme geworden

“Schweden ist ein Zentrum für Antisemitismus”

door Beschwichtiger [Politically Incorrect]
vertaling E.J. Bron [http://ejbron.wordpress.com/]

“Zweden is een centrum voor antisemitisme geworden”, aldus de president van het European Jewish Congress Dr. Moshe Kantor in het kader van een ceremonie ter herinnering aan de Holocaust voor het Europese Parlement in Brussel.

“Zweden, ooit een rustig land, waar antisemitisme jarenlang geen probleem geweest is, is intussen een centrum voor antisemitisme. Het is onvoorstelbaar, dat Joden in de 21e eeuw van Malmö naar Stockholm of andere landen moeten vluchten.”

De Zweedse regering, aldus Kantor, zou de enige regering in de Europese Unie zijn, die het afwijst om te praten over antisemitisme binnen de eigen grenzen. Hij zou meermaals geprobeerd hebben om contact op te nemen met de Zweedse minister-president Fredrick Reinfeldt, maar zou nooit antwoord hebben gekregen.

“Het geheel is een afgesproken stilzwijgen. Kennelijk denken ze door niet over het probleem te praten dat het vanzelf wel verdwijnt.”

Markus Friberg, de perssecretaris van de Zweedse minister-president, zei, dat Reinfeldt momenteel weliswaar niet voor een reactie beschikbaar zou zijn, maar hij benadrukte, dat Zweden “vier miljoen Zweedse Kronen in de extra veiligheid voor de joodse gemeenten investeert. De Jewish Central Council zou daarvan het merendeel krijgen.”

De Minister van Integratie van Zweden, Erik Ullenhag, zei, dat “antisemitische acties en ander gedrag, dat berust op racistisch gedachtegoed, onverenigbaar zijn met een democratische samenleving. De joodse gemeenten kunnen tegenwoordig aanspraak maken op speciale veiligheidsmaatregelen om te garanderen, dat ze een synagoge of een joodse manifestatie durven bezoeken.”

2 gedachtes over “Moshe Kantor (EJC): Zweden is een centrum voor antisemitisme geworden

  1. ‘De Minister van Integratie van Zweden, Erik Ullenhag, zei, dat “antisemitische acties en ander gedrag, dat berust op racistisch gedachtegoed, onverenigbaar zijn met een democratische samenleving’

    dus.. als je er een draai aan geeft en je het linkt aan het Midden-Oosten mag het wel? want dan is het kritiek of zo?

    Like

  2. Wat nog maar weinig mensen weten is dat het Zweedse ijzererts de Nazi oorlogsmachine de hele oorlog lang heeft gevoed. Ze kregen in ruil voor hun kwalitatief hoogstaande erts steenkool als retour. Wat ook weinig mensen weten is dat de Nordische Zweden nog heel wat vrijwilligers hebben geleverd voor de Waffen SS. Toegegeven lang niet zoveel als wij tolerante en filosemitische Nederlanders maar toch.

    Like

Reacties zijn gesloten.