Desinformatie in Nederlandse media omtrent constructiebouw in Judea & Samaria [Jom Jom]

De Israëlische ‘illegale’ buitenpost Mitzpe Avichai, nabij de nederzetting Kiryat Arba in Hebron, Judea (West Bank), werd op 12 januari 2012 afgebroken door het Israëlische leger (IDF) foto: UPI/Debbie Hill

Desinformatie in de Nederlandse media

door Jom Jom [http://www.jomjom.nl]

In de Volkskrant verscheen een artikel met als kop “Israël sloopt dramatisch veel huizen van Palestijnen”. De Volkskrant ontleent de informatie aan een rapport uitgebracht door humanitair coördinator Max Gaylard. Volgens het bericht zou de Israëlische overheid 622 Palestijnse woningen hebben gesloopt op de Westelijke Jordaanoever in 2011.

Schrijver van het artikel heeft duidelijk zijn of haar huiswerk niet goed gedaan want de sloop heeft volgens het rapport niet betrekking op 622 woningen maar 622 “constructies”, waaronder 222 woningen. Israëlisch bestuur op de Westelijke Jordaanoever spreekt overigens over de sloop van 248 Palestijnse woningen en 343 joodse woningen. Voor zowel Palestijnse als joodse inwoners even zuur maar joodse uitzettingen halen over het algemeen de media niet.

In Europa maakt men zich ook ernstig bezorgd over de stijgende agressie van de joodse kolonisten, toenemend geweld onder de Palestijnen in de laatste maand van 2011, 30 raketten en 25 mortiergranaten vanaf de Gaza en 48 brandbommen gericht op de joodse bevolking vindt men schijnbaar niet noemenswaardig.

De reden van de eenzijdige berichtgeving is waarschijnlijk dat elke actie tegen de Palestijnen per definitie wordt gezien als onrechtvaardig. In alle mediaberichten wordt voortdurend de indruk gewekt dat de joodse inwoners zwaar bevoordeeld worden ten opzichte van de Palestijnen.

Joodse inwoners van Judea en Samaria die deze maand uit hun woning werden gezet zullen deze mening niet delen. Daar waar hun woningen worden gesloopt blijven de eveneens illegaal gebouwde woningen van hun Arabische buren staan. Wanneer de bewoners eenmaal zijn ontzet en de woningen met de grond gelijk gemaakt zijn wordt het gebied verklaard tot militaire zone en hermetisch afgesloten.

Bij de sloop van de woningen in Mitzpe Avichai werd bijna al het huisraad tegelijkertijd met de woning vernield, alleen apparatuur zoals koelkasten en fornuizen bleven gespaard en werden vervolgens in beslag genomen [videobeelden hieronder].


Met dank aan Yaakov S. voor de hint.

5 gedachtes over “Desinformatie in Nederlandse media omtrent constructiebouw in Judea & Samaria [Jom Jom]

 1. zou de EU zich hierover ook ongerust maken? het was nochtans te zien op Al Jazeera..interessant filmpje maar of iemand er wakker van ligt? en al zeker de EU niet !
  maar ja geen Joden bij betrokken… dan is het geen nieuws zeker?

  Like

 2. Dan liever een eerlijk bericht. Judea en Samaria behoren gewoon bij de landsgrenzen van Israël. Kortom eigen grond van de staat Israël, dus bouwen maar.

  Like

 3. Inderdaad. Jammer genoeg had Goebbels wel gelijk met het systematisch herhalen van een leugen. Langzaam wordt dat een realiteit in de breinen van “de gehersenspoelden”.

  Like

 4. Wanneer geeft een mens foute informatie? Wanneer hij zich schaamt, een complex heeft of de waarheid het daglicht niet kan zien. Hetzelfde gebeurt met de “Palestijnen”/Arabieren & hun vrienden in de Media & NGO’s…….de simpele WAARHEID levert niets op en maakt van hun ‘objectieve’ berichtgeving een farce!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.