Islamitische Jihad in Gaza roept op tot 3de Intifada en ontbinding Palestijnse Autoriteit

Islamic Jihad leader calls for “third intifada,” dismantling PA

De Palestijnse Islamitische Jihad, de op Hamas na grootste terroristenbende in Gaza en de terreurgroep die al jarenlang zorgt voor een tapijt aan raketten en mortiergranaten op willekeurige burgerdoelwitten en Joodse gemeenschappen in Zuid-Israël, heeft gisteren een nieuwe oproep gedaan om de Palestijnse Autoriteit te ontmantelen en een ‘3de Intifada’ te beginnen tegen de Joodse staat Israël.

Abu Imad Rifai, een andere boef van de Islamitische Jihad

Topman van de Islamitische Jihad, sjeik Khader Habib [afb. hierboven] sprak deze woorden op een festival in solidariteit met een terrorist die in een Israëlische gevangenis zit opgesloten en die onlangs in hongerstaking ging. Habib zei dat de Palestijnse Autoriteit (van Mahmoud Abbas) “een ramp voor ons volk” is en riep op tot een nieuwe Jihad tegen Israël.

Verleden maand werd de Islamitische Jihad uitgenodigd om toe te treden tot de Palestijnse Bevrijdings Organisatie [PLO], de organisatie die de meeste Palestijnse groepen overkoepelt en waarin Al Fatah van Abbas de grootste factie vormt. Die onderhandelingen worden geleid door Abu Imad Rifai (afb. rechts), een andere boef van de Islamitische Jihad.

Bovendien worden er al enkele weken besprekingen gehouden tussen Hamas en de Islamitische Jihad om eenheid en samenwerking, wat Hamas blijkbaar niet lukt met de ‘gematigde’ Al Fatah van Abbas. Terwijl Abbas zit aan te schurken bij Hamas om eenheid en verzoening, zit Hamas op zijn beurt aan te schurken tegen de Islamitische Jihad. Sommigen durven dat een tendens naar meer ‘gematigdheid’ noemen. Begrijpe wie begrijpe kan.

Zoals bekend voorspellen de laatste peilingen voor nieuwe verkiezingen in de PA, zoals aangekondigd door Abbas zouden moeten plaatsvinden in mei 2012, een verpletterende overwinning van Hamas over Al Fatah. De Islamitische Jihad tracht thans zijn terroristenkarretje aan dat van Hamas te hangen om dan na die verkiezingsoverwinning samen de lakens uit te delen, zowel in Gaza als in Judea & Samaria [ook gekend als de West Bank]. Vandaar dat zowel de Islamitische Jihad als de Hamas elkaar trachten te overtroeven in boute uitspraken jegens Abbas en zijn PA en vanzelfsprekend ook tegen Israël.

Sjeik Khader Habib zei dat de Palestijnse Autoriteit een “Zionistische bezetter is van ons politieke systeem”, hiermee natuurlijk bedoelende dat toetreden tot de PLO zal betekenen dat die wordt vervangen door een Islamistische versie. Echter, volgens een aantal idioten zou die toetreding van de I.J. tot de PLO betekenen dat de Islamitische Jihad meer ‘gematigder’ wordt. Wel ja, net alsof je een krokodil zou kunnen aanleren om voortaan op sla en tomaat te overleven. Je kan dat altijd proberen, maar verbaas je er dan ook niet over dat die uitgehongerde krokodil plots uithaalt en een arm of been van je lijf rukt… 😦


Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.