Film ‘In Darkness’ genomineerd voor Beste Buitenlandse film [video]

IN DARKNESS official trailer in HD!

De Poolse film In Darkness van filmdirecteur Agnieszka Holland, is gebaseerd op een waar verhaal. Leopold Socha, een loodgieter en gewiekste dief in Lvov, een door de nazi’s bezette stad in Polen, ontmoet op een dag een groep Joden die trachten te ontkomen aan de liquidatie van het getto. Hij verbergt hen voor veel geld in het labyrint van ondergrondse gangen, rioolbuizen en -leidingen van de stad erboven.

Wat aanvankelijk begint als een directe en cynische handel verandert in iets totaal onverwacht, als een onwaarschijnlijke alliantie tussen Socha en de Joden wanneer de sinistere onderneming steeds dieper doordringt in het geweten van Socha.  De film vertelt tegelijk het buitengewone verhaal van de overleving van deze mannen, vrouwen en kinderen die een zekere dood trachten te vermijden tijdens veertien maanden steeds toenemend en intens gevaar.

Recensie op NJ.com: ‘In Darkness’ review: A Holocaust film of shadows and fog

2 gedachtes over “Film ‘In Darkness’ genomineerd voor Beste Buitenlandse film [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.