Israëlische Arabieren en moslims zijn trots om als soldaat te dienen in het IDF [video]

IDF Bedouin Paratrooper Proud To Serve

Jeruzalem, 13 januari 2012. Op de avond van de IDF Paratrooper inhuldigingsceremonie in Jeruzalem, had Yishai Fleisher, redacteur van JewishPress.com, een ontmoeting met een bijzondere familie. Dit is een inspirerend verhaal van nationale trots die zich uitstrekt over generaties van de opbouw en groei van de Joodse staat Israël tot op vandaag.

Moslims en Arabieren, met inbegrip van alle Israëlbashers in de wereld, zullen wellicht wat vreemd opkijken naar deze video over Israëlische Arabieren, Bedoeien èn moslim, die er trots op zijn om als soldaten in het Israëlische leger [IDF] te dienen. Hun verwrongen beeld van Israël als een Apartheidstaat wordt andermaal aan diggelen geslagen. De 1,2 miljoen Arabieren, of zowat 20% van de Israëlische bevolking, hebben een goed leven in Israël. Elke Israëli, ongeacht religie of huidskleur, die zich loyaal achter de Joodse staat schaart, geniet van dezelfde gelijke rechten en plichten. Tot grote spijt voor wie het benijdt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.