Antisemitische Winter in Egypte: Eén volk voor een nieuwe Holocaust [in beeld]

6 april 2011. Schokkende beelden tijdens een voetbalmatch in Egypte. Duizenden voetbalfans houden een spandoek de hoogte in met daarop ‘One Nation for New Holocaust’.

Egypte: One Nation for New Holocaust

De twee grootste islamistische partijen van Egypte, de Moslim Broederschap en de Salafistische Islam partij, hebben bij de recente verkiezingen ruim tweederden van de stemmen behaald. De Moslim Broederschap beloofde tot vreugde van Iran dat de nieuwe regering in Caïro de – overigens door de VN goedgekeurde – Israëlische blokkade van de Gazastrook zal doorbreken. Het lijkt er dus op dat de Broederschap de in 2011 al vaker geuite dreigementen richting de Joodse staat de komende jaren in daden zal gaan omzetten. Intussen beginnen de anti-Israëlische stemmen in Egypte elke dag wat luider te klinken en komt het Egyptisch-Israëlische vredesakkoord van 1979 meer en meer onder druk te staan.

De in het Westen zo geroemde Arabische Lente in Egypte is al lang omgeslagen in een uitgesproken antisemitische en anti-Israëlische winter. Het lijdt geen twijfel dat de overweldigende meerderheid aan Islamisten een regelrechte bedreiging vormt, niet enkel voor de democratische krachten in het land maar rechtstreeks voor de Joodse staat Israël. Bovendien gaat het niet om enkelingen. Populistische demagogen zijn niet minder gevaarlijk en evenmin is dat die vreemde mix van Trotskisten, anarchisten en Nasseristen. Deze groepen zijn allesbehalve de vrijheid genegen en zijn duidelijk niet minder antisemitisch dan de Islamisten. Een vaststaand feit is dat het antisemitisme het dagelijkse brood is van de Egyptische politiek.

Wellicht is er niets dat dit grimmige beeld beter illustreert dan de zin “One Nation for New Holocaust,” [Eén volk voor een nieuwe Holocaust] zoals die werd getoond op een reusachtig spandoek omhoog gehouden door duizenden fanatieke voetballiefhebbers, gekend als de Ultra’s, zoals hierboven op het plaatje en op de YouTubevideo te zien is. Die videoclip die dateert van 6 april 2011 werd afgelopen vrijdag 6 januari 2012 door Memri TV online gebracht.

Alhoewel de Ultras zich volkomen a-politiek noemen, stonden ze op de barricades tijdens de aanval op de Israëlische ambassade, wellicht als vergelding voor het politiegeweld tijdens een eerder gespeelde voetbalmatch, droegen ze Egyptische vlaggen met een Swastika in de plaats van de Arend van Saladin. Verwijzend naar het Egyptische akkoord om natuurlijk aardgas aan Israël te leveren, zongen de demonstranten “Wij zullen geen gas uitvoeren, wij zullen jullie verbranden met gasoline (benzine),” [dat rijmt namelijk in het Arabisch.]

Met hun strijdkreet “One Nation for New Holocaust” hebben ze alvast één punt ‘voor’ op president van Iran Mahmmoud Ahmadinejad, namelijk dat de Ultras het feit erkennen dat de Holocaust op de Joden tijdens WOII inderdaad heeft plaatsgevonden, iets wat Ahmadinejad en zovele andere antisemieten en Israëlbashers steevast ontkennen dan wel minimaliseren. Dit maar gezegd zijnde voor diegenen die met alle geweld toch een positieve noot willen vinden in dit zoveelste haatfestival… 😦

En voor het geval dat u zou denken dat dit niet over de Joden en Israël gaat, hebben de Egyptische Jodenhaters ook nog een Facebook pagina onder de naam: “F** Israel: One Nation for One New Holocaust” met onderstaand plaatje als smaakmaker:

Advertenties

2 gedachtes over “Antisemitische Winter in Egypte: Eén volk voor een nieuwe Holocaust [in beeld]

  1. Uiteindelijk krijgt een ieder die Joden kwaad doet dat wat hij verdient….ook de Egyptenaren. De ‘Arabische Lente is de éérste van de 10 plagen voor de nieuwe Islamitische republiek Egypte.

    Like

    1. Helemaal mee eens, maar die vergelding mag wel wat meer gaan opschieten. Boven zit er duidelijk weer een in een comateuze slaap.

      Like

Reacties zijn gesloten.