Naftali Bennett legt uit hoe het Israëlisch-Arabische conflict kan worden opgelost [video]

How to solve the Israeli-Arab conflict

door Elad Benari [bron]

Naftali Bennett, de directeur-generaal van de Yesha Raad, presenteerde vorige week zijn oplossing voor het Israëlisch-Arabische conflict. Bennett, die onlangs aankondigde dat hij zich zou terugtrekken uit zijn positie, noemde zijn oplossing “de onvolmaakte, praktische oplossing”. Bennett zei dat Judea en Samaria tot de Joden behoren en zei dat hij erg trots is op de steden in Judea en Samaria.

“Binnen tien jaar zullen er een miljoen Joden in Judea en Samaria zijn,” zei hij, eraan toevoegend dat “wij niet op een eiland leven” en dat er hoe dan ook een oplossing zal moeten gevonden worden die het aan Joden en Arabieren moet toelaten samen op hetzelfde land te wonen.

“Iedereen die spreekt over het annexeren van de twee miljoen Arabieren in Judea en Samaria is gek,” zei Bennett. “Iedereen die spreekt over het oprichten van een staat [in Judea en Samaria ] die een Hamas staat zal worden – en dat zàl het! – is gek.”

Bennett stelde toen een derde weg voor om het conflict te beëindigen: Israël zal de delen van Judea en Samaria die het momenteel controleert annexeren en de Arabieren die daar wonen het Israëlische burgerschap geven.

Wat de veiligheid betreft, zei Bennett, zou Israël de controle over het hele gebied uitoefenen. Eveneens, voegde hij eraan toe, zullen “de Arabieren niet het recht hebben om miljoenen Palestijnse vluchtelingen het land van Israël binnen te trekken.”

“Ik denk dat dit op lange termijn waarschijnlijk de oplossing zou zijn,” zei Bennett. Palestina zou ten oosten van de Jordaanrivier bestaan. De twee miljoen Arabieren die in Judea en Samaria leven, blijven daar en zij zullen hun politieke rechten kunnen uitoefenen in de Palestijnse autonomie of in Jordanië – dat is aan hen.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.