Hamas verbiedt waarzegsters en schaars geklede etalagepoppen

Intussen draait de islamistische terreurorganisatie Hamas in de Gazastrook in alle stilte haar eigen bevolking, in het bijzonder dan de vrouwen, de duimschroeven verder aan, getuige een het volgende bericht van het Palestijnse persagentschap Ma’an:

De door Hamas geleide regering heeft een nieuwe reeks campagnes gestart jegens waarzegsters, etalagepoppen en sigarettenventers in de Gazastrook.

Bronnen bij de politie bevestigden aan Ma’an dat 142 waarzegsters gedwongen werden om met het ministerie van Binnenlandse Zaken een akkoord te ondertekenen waarin ze zweren dat zij hun ‘gave’ niet meer zullen uitvoeren.

Naast het voorspellen van de toekomst, verkopen waarzegsters ook amuletten ter bescherming en worden soms gevraagd om persoonlijke of familiale problemen op te lossen.

Een andere campagne richt zich tot boetieks die etalagepoppen in lingerie tonen in hun winkelramen (afb. rechts). Ambtenaren van de politie vertelden aan Ma’an dat veiligheidstroepen een reeks kledingwinkels hebben gecontroleerd over de hele Gazastrook en de uitbaters een waarschuwing hebben gegeven om geen naakte etalagepoppen te tonen, noch lingerie en ‘onwelvoeglijke advertenties’.

De politie viseert ook straatventers die gesmokkelde sigaretten en tabak verkopen en hebben hun goederen in beslag genomen, althans volgens dezelfde bronnen bij de politie.


Gegijzeld door Hamas