Vrouwelijke Palestijnse coureur neemt deel aan eerste Formule 3 race in Eilat [video]

Eilat, Israël, 26 december 2011. Formula 3 racebaan geopend in Israel: 16 Formula coureurs wedijveren met elkaar in de openingsrace “Formula Israel”. De gloednieuwe racebaan werd gebouwd langsheen de kust van de Rode Zee vanwaar je uitkijkt op het prachtig panorama met de bergen van Jordanië en de Haven van Aqba. De racebaan is 1,5 kilometer lang en vrij smal, maar heeft het voordeel dat het altijd zomerweer is.

Opmerkelijk: Vrouwelijke Palestijnse coureur neemt deel aan de race
Kijk vooral op 2’37” in de videoclip naar een andere racer met internationale reputatie, Nur Daud, een vrouwelijke [!] Palestijns Arabische afkomstig uit Ramallah op de West Bank, Judea en de enige Palestijn(se) die mee doet aan de race en in het Israëlische team zit.

Apartheid in Israël? Een boosaardige mythe. In Saoedi-Arabië (en zovele andere Arabische landen, mogen vrouwen niet eens een wagen besturen, laat staan zonder hoofddoek rondlopen. Maar dit is Israël, het land van de vrijheid en de democratie, en gelijke rechten voor mannen en vrouwen.

Op de vraag of ze zich wel welkom voelde in het Israëlische team antwoordde Nur Daud:

“Ze behandelen me werkelijk als de beste. Ik voel me hier een echte een ster. Ik hou van hen omdat zij zo lief zijn tegen mij en ik hou van hen want het zijn werkelijk prachtige mensen. En ook mijn volk in Ramallah hebben er geen kwaad over gesproken. Ze vinden het leuk en zijn er dol op.”

Een gedachte over “Vrouwelijke Palestijnse coureur neemt deel aan eerste Formule 3 race in Eilat [video]

  1. moest je de gemiddelde palestijn laten kiezen,ECHT KIEZEN ! zonder een wapen in de rug of erger zouden ze dan wel kiezen om een onafhankelijk palestina te hebben?van de paljastijnen van fatah en hamas weten we wat ze zouden kiezen.
    maar de gewone man in de straat? of ben ik nu aan het dromen? ach zal de tijd van het jaar wel zijn zeker !

    nog een voorspoedig en gezond 2012 voor iedereen !

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.