Ayoob Kara: over vrede beter praten met het Arabische volk dan met Palestijnse leiders [video]

Ayoob Kara: “Laat ons over vrede praten met het Arabische volk en niét met de leiders van de Palestijnse Autoriteit”

Deze video geeft een kort interview met het Israëlisch-Arabisch parlementslid en Druus, Ayoob Kara (Likoed), op de eerste International Regional Cooperation Conference in Tel Aviv. Deze conferentie behandelde een samenwerkingsakkoord van Israëliërs met Pal-Arabieren afkomstig uit de West Bank Judea & Samaria.

Terwijl de leiding van de Palestijnse Autoriteit onverminderd doorgaat met het vuur aanstoken jegens Israël, trachten Palestijnen en Israëliërs nieuwe handelscontacten te maken ver weg van de oorlogsretoriek van de PA. En daarover praten met een Israëlische Arabier zoals Ayoob Kara, vergemakkelijkt voor hen de dialoog. “Bruggen bouwen“, heet zoiets, in plaats van eindeloos haat zaaien.

Dergelijke hoopgevende positieve berichten zal u nooit in de Westerse media lezen. Dat past niet in hun beeldvorming omtrent het Palestijns-Israëlisch conflict. De nationale en internationale boycot-Israël organisaties en ngo’s zien zoiets maar met lede ogen aan. Straks zullen ze nog de Palestijnen zèlf moeten boycotten (ipv Israël) om hun doelstellingen (de vernietiging van de Joodse staat) te bereiken. 😉

In het interview met Arutz Sheva werd aan Kara gevraagd of regionale samenwerking mogelijk is met een gebied waar zoveel spanningen zijn. Kara zei dat hij geloofde dat het inderdaad mogelijk is.

“Het feit dat hier vandaag mensen uit de Palestijnse Autoriteit naar toe zijn gekomen, betekent dat zij met Israël willen samenwerken. Zij denken dat het erg gevaarlijk is voor de Palestijnse Autoriteit om eenzijdig [zonder eerst een onderhandeld vredesakkoord met Israël af te sluiten] een onafhankelijke staat te eisen. Het is in hun belang om te blijven samenwerken met Israël en ik denk dat deze conferentie daarvan het bewijs levert.”

Kara suggereerde dat Israël beter zou praten met de locale zakenmensen van de Palestijnse Autoriteit eerder dan met hun leiders.

“Ik denk dat wij aansluiting moeten zoeken met de gewone burgers en met de zakenlieden [..] Dit biedt een oplossing voor de grote fout die de leiding van de PA maakt. De PA vertegenwoordigt slechts vijf percent van de mensen in de straat en gaat met haar eis voor een eenzijdige soevereine staat voor haar eigen belangen [en niet de belangen van het volk].”

Kara had het in dit interview tevens over het feit dat hij een Druus is en één van de meest uitgesproken conservatieve parlementsleden in de Knesset en een fervente verdediger van de Israëlische staat.

“Ik ben een Israëliër en een Druus. Zo heeft G’d mij geschapen en zelfs rabbijn Ovadia Yosef [de geestelijke leider van de Shaspartij] – dat hij nog lang mag leven – heeft mij ooit gezegd: ‘Wij hebben je nodig als Druus en niet als Jood, omdat u ons nooit zoveel had kunnen geven indien u een Jood was geweest en geen Druus’. [..] Mijn standpunt is Israëlisch, patriottisch, moreel en ideologisch. Ik moet ervoor zorgen dat het land van Israël in de handen blijft van het volk van Israël.”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.