Gescheiden bussen? Religieuze Apartheid op basis van sekse? Dry Bones heeft een oplossing [cartoon]

De laatste tijd is er in Israël nogal wat commotie gerezen omtrent de ultra-orthodoxe Joden die een vorm van Apartheid tussen mannen en vrouwen onderling willen handhaven en soms hardhandig hun eisen tot deze segregatie op basis van het geslacht willen afdwingen van de andere Joden. Maar geen nood, cartoonist Dry Bones, bijnaam van de Israëlische tekenaar Yaakov Kirschen, heeft al een oplossing in petto: waarom de vrouwen altijd laten opdraaien voor het feit dat (veel) mannen blijkbaar hun driften en lusten niet onder controle kunnen houden? Laat ons gewoon die seksueel gefrustreerde mannen een blinddoek voorbinden en klaar is Kees. 🙂

Bij het plaatje. Geen grap! Ultra-Orthodoxe Joden – Bratslav Chasidim – hier op 7 september 2010 op Ben Goerion luchthaven, op weg van Tel Aviv, klaar om in te schepen en naar de Oekraïne te vliegen en er het Graf van Rabbijn Nachman te bezoeken. Om zich te behoeden voor de wellustige blikken en vormen van vrouwen die het niet zo nauw nemen met chassidische wetten en regels, hebben deze mannen met een sluier hun ogen afgedekt. Het kan natuurlijk ook zijn dat hun penis op hun voorhoofd groeit, maar dat is niet helemaal zeker. We zouden onder hun rokken moeten kijken om dat te weten te komen. In elk geval een verstandige oplossing van die mannen, als je ’t mij vraagt!

Uiteraard is er ook nog een andere ‘oplossing’ mogelijk voor Joodse fundamentalisten èn tegelijk ook voor al die miljoenen islamisten die de sharia willen invoeren in eigen land en ver daarbuiten. Denk bv maar aan Sharia4Belgium.

Deze zomer, 11 juli 2011, werd Catherine Kieu Becker (48 jaar) uit Californië achter de tralies gezet omdat ze de penis van haar echtgenoot had afgesneden met een keukenmes en in de vuilbak gegooid, waarna ze de hulpdiensten telefoneerde. Op het eerste gezicht een nogal drastische ingreep. Iets gelijkaardigs gebeurde op 23 juni 1993 toen Lorena Bobbitt, nadat ze eerst door haar man verkracht werd, in het holst van de nacht de penis van haar man afsneed, in de auto stapte en wegreed om een eindje verder het raampje naar beneden te draaien en het ding, de bron van haar ellende, door het raampje in een wei kieperde.

Hitsige mannen weze bij deze dan ook gewaarschuwd voor… de vrouwen! En inderdaad “size doesn’t matter…“. Shop! shop! en weg met dat ding, nog net goed genoeg om er kattevoer van te draaien. 😉

12 gedachtes over “Gescheiden bussen? Religieuze Apartheid op basis van sekse? Dry Bones heeft een oplossing [cartoon]

 1. Even voor de balans tegen het irritante anti-religie geluid
  http://www.jpost.com/Opinion/Op-EdContributors/Article.aspx?id=251336
  en
  http://www.jpost.com/Opinion/Columnists/Article.aspx?id=251325

  Laat het duidelijk zijn: het bespuwen van een 8 jarig meisje heeft totaal niets te maken met de charedische levensstijd maar is domweg een daad van een paar vandalen die er toevallig ‘Joods’ uitzien die echt een paar lesjes derech eretz (gedragsvormen) gemist hebben.
  Dit zelfde geldt overigens net zo hard voor de liegende linkse secuiiere anti-religie pers in IL en de rest van de wereld gezien de smerige manier hoe er weer geprovoceerd wordt door die kant.

  Leven en laten leven geldt niet alleen voor de anti-religieuzen!

  (Zo en nu de shabbes voorbereiden)

  Knuffels uit Amersfoort 🙂

  Like

 2. Een lezenswaardig artikel over deze kwestie is: “Israel stands up to gender extremism” van P.David Hornik.

  Like

 3. Ik ben ervan overtuigd dat de Israëlische democratie dit probleem met extremisten zelf zal oplossen. Joden die andere Joden bekogelen met stenen is echt niet meer van deze tijd. Maar is in feite peanuts als je kijkt hoe in de buurlanden soennieten en sjiieten elkander afmaken. Meer wil ik er dan ook niet over kwijt. Het lijkt me eerder “een storm in een glas water”. 😉

  Like

 4. Precies. Het gaat gelukkig om een kleine minderheid. Het feit dat er zoveel Joods protest tegen is, is een bewijs dat de democratie werkt. In buurland Egypte waar de islamistische partijen, de Moslim Broederschap en de Salafisten, een tweederde meerderheid hebben behaald, is het andere koek. Daar hebben de mannen al een half jaar geleden de vrouwen weg geranseld van het Tahrirplein, bespot en beschimpt. Een voorspel van nog groter onheil dat nog komen moet voor de vrouwen van Egypte. De zeven plagen van Egypte zijn bekend, maar de achtste plaag, vrouwenhaat, wil niemand geweten hebben.

  Like

 5. het feit dat men er tegen protesteert is heel belangrijk en het bewijst eens te meer dat Israel wel degelijk een democratie is .
  tegen dit soort van religie moet een maatschappij zich verzetten.niemand is hier mee gediend.voor de tegenstanders van Israel is dit dan ook een mooie stok om mee te slaan ware het niet dat de bevolking van Israel zich wel degelijk verzet tegen dit soort praktijken iets wat je niet kan zeggen onze buurlanden

  Like

 6. Even over Lorena Bobbit, he? De artsen hebben alles weer op orde kunnen krijgen om het maar zo te zeggen en daarna wilde haar man haar terug hahaha!

  Like

 7. Jeps, Hotovely van Likoed (Netanjahoe’s partij) is één van mijn favoriete parlementsleden in de Knesset. Dat bewijst nogmaals haar visie op de hele kwestie.

  Je kan maar moeilijk van gelijke rechten spreken voor mannen en vrouwen spreken in de Israëlische maatschappij wanneer vrouwen naar de achterbank van een bus worden gedrongen. Dat is puur discriminatie en anti-democratisch een rechtstaat onwaardig. Een scheiding van Synagoog en Staat die in wet wordt gegoten is meer dan noodzakelijk. Leven en laten leven. Vrijheid van religie inclusief de bewegingsvrijheid van de helft van de bevolking, zij het nu in een bus of elders, is geen luxe artikel maar een mensenrecht.

  Like

 8. Oei nee, religie is niet mijn ding. Hooguit oervervelend. Ik begin al te geeuwen alleen de gedachte eraan. Ik doe het al bijna mijn hele leven zonder. Enkel in mijn jeugdjaren heb ik al eens ‘gezondigd’ tegen het gezond verstand. Tegen dat ik achttien was raakte ik definitief bevrijd van al die dwangmatige neuroses. Ni maître ni dieu/ni Allah/ni pastoor 😉

  Like

 9. als je kinderen van 8 gaat beschimpen en bespugen omdat men niet gekleed is zoals “het hoort” waar ben je dan mee bezig? in ieder geval niet met religie ! dan ben je bezig met mishandelen en voor zulke “mensen” is er maar een oplossing
  opsluiten en sleutel weggooien .en dit ongeacht of het nu om moslims of Joden gaat of wie dan ook gaat
  extremisme is nergens goed voor ! Israel en de Joden hebben geen nood aan extremisme
  en gelukkig voor Israel hebben de meeste mensen dat ook door !

  Like

 10. Kunnen zulken niet gewoon een hormoon(remmende) pleister opdoen als ze worden blootgesteld aan dergelijke invloeden?

  Trouwens een algemene vraag mijnerzijds. Ik weet veel van het Jodendom en ben heel positief ingesteld richting het Joodse volk en dit niet uit een religieuze achtergrond of een collectief schuldgevoel i.v.m. de Shoah.

  Mijn vraag luidt als volgt. Waarom kleden de Orthodoxen zich nog steeds in de outfit die hen werd opgelegd door Russische en Poolse “adel” en andersoortige machthebbers?!?

  Ik heb ooit de uitleg gekregen dat dat een soort “Geuzenkleding” is. De Nederlandse opstandelingen werden bedelaars genoemd, “Ce ne sont que des gueux…”. Hierna namen de Hollandse en Zeeuwse piraten deze naam over als erenaam.

  Volgens deze uitleg zouden de Joden deze kleding uit een soort trots dragen.

  Heeft iemand hierover informatie?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.