Wat er zal gebeuren wanneer Hamas de Palestijnse verkiezingen wint in mei 2012

Mahmoud al-Zahar, de partij-ideoloog, medeoprichter en tegenwoordig minister BuZa van Hamas, blijft consequent het standpunt van zijn islamistische terreurorganisatie herhalen m.b.t. een definitieve en stabiele vredesregeling in het M-O. Zahar pleit voor de 1-staatoplossing: “Een Arabisch islamitisch Palestina – Israël en Joden moeten weg uit het M-O.” Dat einddoel [lees: Endlösung] “kan niét bereikt worden door onderhandelingen maar enkel door gebruik van extreem geweld [jegens de Joden].”

Leider Mahmoud Zahar pocht erover dat Hamas makkelijk de Palestijnse verkiezingen zal winnen

Het Palestijnse nieuwsagentschap Ma’an bericht dat Mahmoud Al Zahar, een topleider van Hamas, afgelopen zondag heeft gezegd dat zijn organisatie een overweldigende overwinning zal behalen tijdens de verkiezingen in de Palestijnse Autoriteit die – zoals bij herhaling werd aangekondigd – in mei 2012 zouden plaatsvinden.

Zahar zei dat Hamas zelfs een hoger percentage zal behalen dan tijdens de hun vorige verkiezingsoverwinning in januari 2012. Toen behaalde Hamas 74 van de 132 beschikbare plaatsen in de Palestijnse Wetgevende Raad. Hamas heeft nog geen beslissing genomen wie hun presidentskandidaat zal worden. vorige verkiezingen.

In het interview met de in Londen gevestigde Arabische krant Asharq Al-Awsat, zei Zahar dat Hamas ‘verheugd’ is om opiniepeilingen die Al Fatah een voorsprong geven op hen, omdat naar eigen zeggen de kiespeilingen in 2006 precies hetzelfde zeiden toen Hamas de verkiezingen won van Fatah.

Een feit waarvan maar weinig mensen zich bewust van zijn is dat zowel tijdens locale verkiezingen in 2005 als tijdens de parlementaire verkiezingen van 2006 Hamas niet enkel in Gaza de verkiezingen won maar ook op de West Bank in Judea & Samaria.

Tijdens de locale verkiezingen van december 2005 behaalde Hamas 73 procent van de stemmen in Nabloes, 72 procent in Al Birah (de woonplaats van Abbas) en een meerderheid in Jenin. Enkel in Ramallah zelf (alwaar een beduidend aantal mensen direct of indirect voor Al Fatah werken) slaagde Fatah er nipt in om haar meerderheid te behouden.

Het is niet gezegd dat dit opnieuw het geval zal worden, maar Hamas is veel sterker in de veronderstelde sterke bastions van Fatah dan de meeste mensen denken. Een machtsovername door Hamas van de West Bank Judea & Samaria zou wel eens dichter bij kunnen zijn dan de meeste Westerlingen geloven.

Snel verder lezen KLIKKEN op–>>

Bovendien dient men zich te realiseren dat, als dat inderdaad zou gebeuren, de toekomstige vredespartners van Israël wel eens Khaled Meshaal, Mahmoud Al Zahar en Ismaïl Haniyeh van Hamas zouden worden. Hamas zou niet alleen de West Bank Judea & Samaria domineren maar tegelijk ook de Arabische inwoners die wonen in de Arabische wijken van Jeruzalem.

Met Hamas in de hoofdstad van de Joodse staat komt de terreur opnieuw erg dichtbij. Vandaar ook dat premier Netanjahoe bij herhaling en dat het afgelopen weekeinde opnieuw herhaalde dat wanneer Hamas door de PLO (Palestijnse Bevrijdingsorganisatie die de meeste Palestijnse facties overkoepelt) wordt binnengehaald Israël de onderhandelingstafel voor de vrede voor onbepaalde tijd de rug toekeert.

Wie meent dat enkel Hamas een harde koers vaart tegen Israël vergist zich volkomen. Al Fatah mag dan wel de ‘gematigde’ Palestijnse factie lijken maar dat blijkt helemaal niet uit hun eigen verklaringen die ze in het Arabisch tegenover hun achterban afleggen.

Gisteren maandag heeft premier Salam Fayyad van de Palestijnse Autoriteit opnieuw uitgehaald naar Israël waar op dat ogenblik in de Knesset de debatten plaatsvinden omtrent een nieuw ingediend wetsvoorstel om Jeruzalem, met inbegrip van West- en Oost-Jeruzalem, te hernoemen als de hoofdstad van Israël en van het Joodse Volk.

PA-premier Fayyad onderstreepte, tijdens een persconferentie naar aanleiding van de ondertekening van een samenwerkingsakkoord tussen de Palestinian Investment Promotion Agency en de Jordan Investment Board in Ramallah, dat “niemand het recht heeft om te beslissen over de toekomst van bezet Oost-Jeruzalem.”

Meer nog. Fayyad zei letterlijk, en daarmee spreekt hij zichzelf tegen met het vorige citaat: “Er zal nooit een oplossing komen tenzij Jeruzalem de eeuwige hoofdstad van de Palestijnse staat,” eraan toevoegend dat “noch de Israëlische regering, noch de Knesset of eender welke Israëlische politieke partij kan delibereren over het Palestijnse onvervreemdbare recht op zelfbeschikking.”

Er is een duidelijke contradictie tussen beide verklaringen. Behoudens het feit dat Fayyad eerst over ‘Oost-Jeruzalem’ spreekt en nadien veralgemenend ‘ Jeruzalem’ uitspreekt en hiermee de hele stad bedoelt en niet enkel een deel of delen van de hoofdstad, zegt Fayyad ook nog eens dat weliswaar ‘niemand het recht heeft’ om de toekomst te bepalen van delen van Jeruzalem die buiten de Groene Lijn liggen (om dat in zijn twee uitspraak te ‘corrigeren’ naar heel Jeruzalem!), maar hij bedoelt hij impliciet dat in feite enkel de Palestijnse Arabieren daarover kunnen en mogen beslissen.

En wanneer Fayyad zegt “Er zal nooit een oplossing komen tenzij dat…” bedoelt hij impliciet dat “Er zal nooit vrede komen tenzij dat…” Wat hij zegt is dat zonder de Palestijns Arabische controle over de historische delen van Jeruzalem, de strijd tegen Israël onverminderd zal worden verder gezet door middel van geweld, terreuraanslagen, oorlogen en alles wat de Arabische wereld nog allemaal in petto heeft voor de Joodse staat Israël.

Dat alles dan in het licht van de nakende parlementsverkiezingen van mei 2012, waarbij algemeen een klinkende overwinning wordt verwacht voor de Palestijnse factie Hamas, een gewelddadige organisatie die zowel door de Europese Unie als door de Verenigde Staten op de lijst van internationaal terreurorganisaties prijkt, lijkt de uitspraak die premier Netanjahoe ooit deed “Wie Hamas binnenhaalt, haalt de terreur in huis,” wel eens vlugger bewaarheid zou kunnen worden dan men denkt.

Inmiddels is Hamas premier Ismaïl Haniyeh toegekomen in Egypte om er te onderhandelen met de Moslim Broederschap over eventuele samenwerking. Haniyeh zal nadien doorreizen naar Soedan, Qatar, Bahrein, Tunesië en Turkije. Tijdens zijn ontmoeting met de leiders van de Broederschap^zei Haniyeh dat Hamas de ‘Jihadistische arm’ is van de Moslim Broederschap, eraan toevoegend dat “onze aanwezigheid naast de Broederschap bedreigt en verschrikt Israël.” Je zou van minder schrikken… 😦

2 gedachtes over “Wat er zal gebeuren wanneer Hamas de Palestijnse verkiezingen wint in mei 2012

 1. Denkt dat suffe zootje werkelijk dat ze Tsahal aankunnen?!?

  “Wij houden meer van de dood dan het leven zoals de Westerlingen en de Joden.”

  Like

 2. Jeruzalem blijft te Jeruzalem blijft van Israel.
  Het is alleen erg jammer dat het islamisten toegestaan wordt Jeruzalem binnen te komen en door hun aanwezigheid de straat te bevuilen.
  Maar gelukkig…, ook dat wordt eens anders.
  Dan komt er geen islamist en zelfs geen islamiet meer Jeruzalem beinnen, Sterker; ze zullen er niet eens aan durven denken, laat staan het uit te blaffen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.