Woningbouw in Gaza op haar hoogste piek sinds einde Gaza offensief thans drie jaar geleden [in beeld]

De woning- en constructiebouw in Gaza beleeft haar hoogste piek sinds de Gazaoorlog eindigde op 18 januari 2009. De Gazaans-Arabische nieuwssite Palestine Times bracht gisteren een foto essay uit waarin de grootschalige woning- en constructiebouw in beeld wordt gebracht die momenteel in Gaza woedt.

Dit is uiteraard ‘goed’ nieuws dat je nergens anders in het Engels of in het Nederlands zult lezen. “Goed nieuws uit Gaza” heeft in het Westen totaal geen nieuwswaarde. Alleen Gazaans bloed, kommer en kwel, lokt de aandacht van het Westers publiek, dus is dat ook het enige wat het te zien krijgt. Zo werkt dat. Gelukkig bestaat er nog Brabosh.com die af en toe graag de achterkant van het nieuws uit Gaza toont. Raadpleeg daarover bijvoorbeeld mijn uitgebreide 3-delige Gaza Unplugged reeks.

Echter, zoals altijd het geval is hangt de boodschap af van wie je publiek is. Wanneer die arme Gazaantjes zich tot het Westen richten huilen ze tranen met tuiten omdat ze zogenaamd nergens of slechts met mondjesmaat aan cement, ijzer en andere noodzakelijke bouwmaterialen kunnen komen. Maar wanneer ze zich tot eigen publiek in het Arabisch richten, pochen ze honderduit over hoeveel ze wel bouwen.

Met dank aan Elder of Ziyon voor de hint.
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.