Prof. Justus Reid Weiner beschrijft het drama van de Christenvervolging door de PA [video]

Christmas 2011: The Plight of the Palestinian Christians

Vandaag en morgen vieren de Christenen over de hele wereld Kerstmis. Zo ook de Christenen in de Gazastrook en in Judea & Samaria, tenminste, wat er nog is overgebleven van die Palestijnse christenen. Enkele dagen geleden publiceerde ik hier een artikel van Dr. Manfred Gerstenfeld, voorzitter van het Jerusalem Center for Public Affairs, in een interview met professor Justus Reid Weiner, over hoe de Palestijnse Autoriteit de Christenen systematisch verdrijft uit de betwiste gebieden in de Gazastrook en op de Westelijke Jordaanoever in Judea & Samaria.

Onder onze ogen speelt zich daar een echte tragedie af, terwijl de internationale media gegeneerd de andere kant opkijkt want wat hen betreft geldt het motto onveranderlijk: “Palestijnen zijn goed, Israëliërs zijn slecht.” Wie het waagt om dat compleet foutieve beeld te bekritiseren wordt op slag gediscrediteerd, leugenachtig gemaakt of in het ‘beste’ geval afgedaan als zijnde te handelen in dienst van een imaginaire  ‘Joodse Lobby’, waarvoor ik nog steeds het eerste bewijs van haar bestaan op tafel moet krijgen.

In de bijgevoegde video van het JCPA vergelijkt professor Weiner de situatie van de Christenen die in het door de PA gecontroleerde Bethlehem wonen met de Christenen die in het Israëlische Nazareth leven. Een wereld van verschil.

Een gedachte over “Prof. Justus Reid Weiner beschrijft het drama van de Christenvervolging door de PA [video]

Reacties zijn gesloten.