VN-Veiligheidsraad veroordeelt Israël opnieuw voor woningbouw in betwiste gebieden

De ‘gematigde’ vredespartners van Abbas chargeren… De Pal-Arabische Lente is op komst!!!

VN Veiligheidsraad eist woningbouwstop zolang er geen vrede is

Enkele dagen terug berichtte Brabosh.com dat Israël toestemming heeft gegeven voor de bouw van ruim duizend woningen en appartementen op de Westelijke Jordaanoever in Judea & Samaria en in Oost-Jeruzalem. Volgens het NOS-journaal noemt de Britse ambassadeur Mark Lyall Grant dat ‘schokkend’ en zei “dat er niets van een Palestijnse staat terechtkomt, als Israël blijft bouwen in bezet gebied.” Grant voegde eraan toe dat “De leefbaarheid van de Palestijnse staat die wij nastreven en de tweestatenoplossing, essentieel zijn voor Israël ’s veiligheid op lange termijn maar bedreigd worden door de systematische en onoordeelkundige uitbreiding van de nederzettingen.”

Grant is slecht geïnformeerd want dan zou hij weten dat het niet om ‘bezet’ gebied gaat maar om ‘betwist’ gebied. Bovendien weigert de Palestijnse Autoriteit nog steeds de vredesgesprekken te hervatten, en verkiest te ijveren om het in mei afgesloten eenheidsakkoord met Hamas nieuw leven in te blazen eerder dan te werken aan de vrede. Zelfs toen Israël eenzijdig tien maanden lang een bouwstop handhaafde, weigerde Mahmoud Abbas de vredesgesprekken te hervatten.

Waarom zou Israël dan moeten wachten om de hoognodige woningen op te trekken die de Joodse staat behoeft? Mogen Joden zich soms niet vestigen waar ze willen? Of is er intussen iets gebeurd waardoor de gronden van het Midden-Oosten plotseling Judenrein werden verklaard?

Natuurlijk komt er niks terecht van een Palestijnse staat zolang de intenties van die oprichting bedoeld zijn als bruggetje in afwachting van de volledige annexatie van het grondgebied van Israël bij het Groot-Arabische Islamistische Imperium, bij voorkeur ZONDER Joden. Maar dàt sprookje gaat namelijk niet door.

Volgens een bericht van het AFP werd de veroordeling van Israël door de Veiligheidsraad geleid door vier Europese naties met name Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Portugal. De vier verkondigden in een gezamenlijke verklaring op een bijeenkomst omtrent het Midden-Oosten conflict dat ze “misnoegd zijn door al deze negatieve ontwikkelingen” en de dreiging die ze vormt voor het vredesproces.

De vier leden van de Veiligheidsraad eisten strenge maatregelen jegens de Israëlische regering om een “halte toe te roepen aan de aanvallen op moskeeën en Palestijnen door extremistische kolonisten.” De vier Europese landen zeiden dat de recente afkondigingen door Israël om de woningbouw in Judea & Samaria te versnellen een “vernietigende boodschap” uitzend en maande de Joodse staat om “haar plannen te herzien.”

In antwoord op die veroordeling zei Karean Peretz, een woordvoerder van de Israëlische missie in de Verenigde Naties, dat de Veiligheidsraad beter en in gelijke mate aandacht zou schenken aan de de slachtingen op burgers in Syrië, terreuraanslagen jegens Israëliërs vanuit Gaza en aan het atoomwapenprogramma van Iran. “In plaats van te focussen op de dwingende kwesties, verkiest de Veiligheidsraad om te focussen op de nederzettingen,” vertelde Peretz aan het AFP.

“Het belangrijkste obstakel voor de vrede is altijd geweest en is nog steeds, de Palestijnse eis van het zogenoemde recht op terugkeer [van 4,7 miljoen nakomelingen van Palestijnse vluchtelingen; Brabosh] en haar weigering om Israël te erkennen als de staat van de Joden,” voegde Karaen Peretz er nog aan toe.

8 gedachtes over “VN-Veiligheidsraad veroordeelt Israël opnieuw voor woningbouw in betwiste gebieden

 1. @ Jochanan,

  Wij begrijpen elkaar.
  Ik heb ergens op mijn eigen Computer (ik zit nu elders) een verhaal staan, dat een ‘ Jood’ in een concentratiekamp Joden verried.
  Ik zal er eens naar zoeken, help me maar herinneren.

  En die Amsterdamse Job Kip zonder kop?? Die zal nog eens door z’n eigen islamitische vriendjes worden geroosterd, terwijl hij druk doende is om ” de boel bij elkaar te houden.”

  Like

 2. jacov daarmee sla je de spijker op zijn kop dit geeft aan dat wij daar de verkeerde leiders aan de top hebben zitten dit soort leiders zijn een gevaar voor Israël het word tijd dat daar echte joodse leiders aan de macht komen,,,joodse leiders met hart en ziel die door en door Joods zijn je kunt jezelf de vraag stellen lui zoals ehud barak zijn dat wel echte joden,,,want inderdaad een echte jood zegt zoiets niet,,
  kijk ook eens naar een jood als job cohen,, hij zegt zelf ik heb daar niet zoveel mee met het jodendom,,ik was stomverbaasd,,,en zo heb je wel veel meer joden die alleen aan de buiten kant joods zijn en van binnen niet,,ik kan daar niet bij en vind dat vreemd,,,juist als jood heb je dat van binnen zitten en ben je door en door jood,het maakt wie je bent en het is altijd in je aanwezig en heb je Israël op een warm plaatsje in je hart zitten,,,

  Like

 3. Oost jerusalem? Ik ken geen Oost jerusalem…Ik,ken alleen YERUSJALAJIM ECHAD.Westbank zeker bedacht door een stelletje antisemieten.Wat een gotspe om zoiets te bedenken.Correctie.De zogenaamde westbank heet,YEHUDA/SHOMRON…Het hoort bij YSRAEL.Amen weAmen.

  Like

 4. Inderdaad, maar dan moet je wel duidelijke sprekers in Israël hebben.
  Niet lieden als een Israëlische minister van Defensie Ehud Barak, die volgens de berichtgeving gezegd heeft, toen hem gevraagd werd of hij, als hij in Irans schoenen zou staan, naar het bezit van kernwapens zou streven, antwoordde:
  ‘Waarschijnlijk wel… Ik hou mezelf niet voor de gek dat ze dit alleen vanwege Israël zouden doen.’
  En ook dat als hij een Palestijn zou zijn, zich waarschijnlijk bij de terreurgroeperingen zou aansluiten.

  Zie:
  http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4149668,00.html

  Zoiets zègt een echte Jood niet, onmogelijk; zowel is het een niet-Jood.
  Doet hij zich dan toch voor als Jood is het een leugenaar, een verrader want hij verraadt vreemd bloed.
  Oók daarover moeten wij ons niet verbazen, want in Israël is in den loop der eeuwen veel vreemd bloed binnengeslopen.
  Met ‘vreemd bloed’ bedoel ik niet nazaten van bijv. Rachab de hoer of Ruth die zich bij Israël aansloot als was het haar eigen land en volk, want dat is goed bloed, maar bijv. van Egyptenaren die tijdens de uittocht in eigen belang zijn meegetogen of de nazaten van de verraderlijke Gibeonieten.

  Zolang zulke lui in Israël nog de touwtjes in handen hebben… de grootste verrader kan komen en dan zullen ze óók die omarmen.

  Like

 5. Daar de meeste van de “”gesofisticeerde, maar failliete Westerse landen & hun Arabische tirannieke vrienden in de UN, emmers met Joods bloed in hun historische aktentassen meezeulen, is het niet aan hen om Israel te vertellen waar hun huizen te bouwen. Joden nemen géén “orders” meer aan. De tijd van Europees colonialisme is voorbij evenals het 3e Rijk. Het wordt eens tijd dat deze boodschap in de UN doordringt.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.