Hulp! Stop die gevaarlijke Gingrich! Hij vertelt de waarheid! [Melanie Phillips]

Pal-Arabische paranoïa slaat weer toe en hoe!

 

Hey, stop this dangerous candidate! He’s told the truth!

door Melanie Phillips [bron]

De Amerikaanse hoopvolle presidentiële kandidaat Newt Gingrich (over wiens Lazarus gelijkend traject voor de Republikeinse nominatie ik het hier een maand geleden nog over had) heeft andermaal de Eerste Regel van Melanie van het Moderne Politieke Discours in de praktijk gebracht: Hoe duidelijker u de waarheid uitspreekt, hoe explosiever en meer beledigend de reacties zijn.

Volgens Newt Gingrich zijn de Palestijnse Arabieren ‘een uitgevonden volk’ en de wereld reageert onmiddellijk met de man vervloekingen naar het hoofd te slingeren, net alsof dergelijke verklaring het onomstotelijke bewijs levert dat Gingrich inderdaad een gevaarlijke extremist is die, toen hij net op het politieke toneel was verschenen, helemaal de pedalen is verloren.

Dus, wat heeft hij dan gezegd? Dit:

“Herinner je dat er nooit een Palestijnse staat heeft bestaan. Het maakte deel uit van het Ottomaanse Rijk. En ik ben van mening dat wij het Palestijnse Volk hebben uitgevonden, die in feite Arabieren zijn en in feite historisch deel zijn van de Arabische gemeenschap. [..] Zij hadden de kans om naar vele plaatsen te trekken. En om een verscheidenheid van politieke redenen hebben wij sinds de jaren 1940 deze oorlog tegen Israël ondersteund en ik vind dat tragisch.”

Maar natuurlijk, heeft hij 100 procent gelijk. Zoals Elder of Ziyon duidelijk maakte, zijn de Arabieren die in Palestina leefden, een uitgeweken bende van stammen die helemaal niks met elkaar gemeen hadden, behalve dan dat zij Arabieren waren. Zij waren nooit, zijn niet en zullen ook nooit Palestijnen zijn (de bewering dat ze dat nu zijn louter omdat zij zeggen dat ze dat zijn, is lachwekkend en zou zo met de losse hand worden weggewuifd als dat mocht toegepast worden op eender welke andere zelfbenoemde groep).

Er is geen en is ook nooit geweest, om het even welke Palestijns-Arabische cultuur, taal, godsdienst of nationale identiteit, die apart van de bredere Arabische natie staat. Het ‘Palestinisme‘ werd uitgevonden enkel en alleen alleen om Israël te vernietigen. De enige karateristiek van deze onechte ‘nationale’ identiteit, is het doel om een andere te vernietigen, de authentieke nationale identiteit.

Snel verder lezen KLIKKEN op –>>

De Arabieren zelf hebben die bij herhaling in de loop der jaren toegegeven. Zo vertelde bijvoorbeeld Auni Bey Abdul-Hadi, de Syrische Arabische leider, tegenover de Britse Peel Commissie in 1937:

“Er bestaat geen dergelijk land zoals Palestina. ‘Palestina’ is een term die de Zionisten hebben uitgevonden. Er bestaat geen Palestina in de Bijbel. Ons land maakte eeuwenlang deel uit van Syrië. ‘Palestina’ is ons vreemd. Het zijn de Zionisten die het geïntroduceerd hebben.”

In de Verenigde Naties verklaarde de Saoedi-Arabische vertegenwoordiger in 1956:

“Het is algemeen geweten dat Palestina niets anders is dan Zuidelijk Syrië.”

zuheir
Zahir Muhsein in 1977: 'Het Palestijnse volk bestaat niet'

En na de 1967 oorlog Zuheir Mohsen, toen de militaire commandant van de PLO en uitvoerend comité lid van de PLO, die behulpzaam het volgende verklaarde:

Het Palestijnse volk bestaat niet. De oprichting van een Palestijnse staat is slechts een middel om onze strijd voort te zetten tegen de staat Israël voor onze Arabische eenheid. In werkelijkheid is er vandaag geen verschil tussen Jordaniërs, Palestijnen, Syriërs en Libanezen. Alleen om politieke en tactische redenen spreken we heden over het bestaan van een Palestijns volk, omdat de nationale Arabische belangen vereisen dat we het bestaan poneren van een afzonderlijk ‘Palestijns volk’ om zich te verzetten tegen het Zionisme.

Om tactische redenen kan Jordanië, een soevereine staat met gedefinieerde grenzen, geen aanspraken maken op Haïfa en Jaffa, terwijl ik als Palestijn, zonder twijfel Haïfa, Jaffa, Beersjeba en Jeruzalem kan opeisen. Echter, op het ogenblik dat we ons recht op heel Palestina terugvorderen, zullen we zelfs geen minuut aarzelen om Palestina en Jordanië te verenigen.”

[interview van 31 maart 1977 met het Amsterdamse dagblad Trouw / De Verdieping]

De agenda van de ‘Palestijnse rechten’ is hoe dan ook, thans zo diep geworteld in het Westerse discours en diplomatie – tot zelfs in het Israëlische linkse discours – dat zelfs Gingrich onder vuur ligt voor het uitspreken van onzin. Maar het zijn zijn aanvallers zèlf van wie de argumenten zo compleet van de put gerukt zijn.

Zo bijvoorbeeld beweerde een lid van de Revolutionaire Raad van Al Fatah, dat Gingrich een ‘racist’ is en ‘onwetend’, omdat de Palestijnen afstammelingen zijn van de Kanaanitische stam van de Jebusieten. Maar zoals Elder of Ziyon schrijft, in een overigens hilarisch artikel, liggen er één of twee, ah wat, obstakels in de weg van deze bijzondere bewering:

“De enige bevestigde vermelding van de historische Jebusieten komt uit de Hebreeuwse Bijbel. Dat is de enige bron die zegt dat de Jebusieten in de omgeving van Jeruzalem leefden. Exact dezelfde bron zegt dat één van hun leiders, Araunah, werd aangeboden om de Tempelberg aan Koning David te schenken; David drong erop aan om ervoor te betalen en dat deed hij, voor het bedrag van vijftig zilveren sjekels. Dus, wanneer u gelooft dat de Palestijnse Arabieren in feite Jebusieten zijn, moet u ook geloven dat zij de Tempelberg aan de Joden verkochten in een wettelijke transactie.

`… Er is echter nog een ander probleem. De Grondwet van Palestina verwijst talrijke keren naar het “Arabisch-Palestijnse volk” en dat “Palestina deel uitmaakt deel van de uitgestrekte Arabische Wereld en dat het Palestijnse volk deel uitmaakt van de Arabische Natie.” Ook het Handvest van de PLO stelt iets dergelijks “Palestina is het geboorteland van het Arabisch-Palestijnse volk; het is een ondeelbaar deel van het Arabische geboorteland en het Palestijnse volk vormt een integraal deel van de Arabische natie.”

`Maar de Jebusieten waren geen Arabieren. Zij waren zelfs geen Semieten! Geen enkele zichzelf respecterende Jebusiet (als er nog een zou leven) zou zich met de Arabische horden willen identificeren die zijn geboorteland in de zevende eeuw binnenvielen. Hij zou waarschijnlijk de ongelovige invallers willen onthoofden.

`Hebben de grondwet en het handvest het dan verkeerd voor? Wanneer zij zichzelf Arabieren noemen, liegen ze dan? Misschien zou ‘Palestina’ beter met de Arabische Liga breken en zijn mistig Jebusieten verleden opnieuw opwaarderen?”

De volgende hier aan het woord is de Israëlische revisionistische historicus Tom Segev:

` “Er is vandaag geen intelligente persoon die het bestaan van het Palestijnse Volk in twijfel trekt,” zegt Segev. “Natievolkeren ontstaan geleidelijk aan. Ik denk niet dat de Palestijnen minder een volk zijn dan de Amerikanen,” voegde hij eraan toe.

Er is vandaag geen enkele intelligente persoon die deze tegenstrijdigheid op een dergelijke oppervlakkige wijze zou durven vergelijken. De Amerikanen werden enkel een natie omdat zij Amerika stichtten, er woonden en het land bestuurden. De Joden waren de natie die Israël stichtten, er woonden en het land bestuurden. De Arabieren bevonden zich onder de opeenvolgende golven van kolonisten die hen het nationaal geboorteland ontnamen. De Amerikanen hebben hun hele soevereiniteit niet gebaseerd op een grote leugen dat zij de oorspronkelijke bewoners van het land waren. Dat is precies wat de Palestijnse Arabieren wèl doen.

Daniel Greenfield, aka Sultan Knish, scheurt de Amerikaanse analogie in flarden en gaat verder:

`De Palestijnse eigenheid is vooral veel onverstaanbaar gebrabbel. De officiële definitie van die identiteit omvat slechts die delen van het Britse Mandaat voor Palestina die Israël vandaag in handen heeft.

`Het volk dat leefde in die delen van het Mandaat Palestina, die in 1921 werden overgedragen aan het Koninkrijk Jordanië, zijn geen Palestijnen. Er is geen vraag om hen in een Palestijnse staat op te nemen. Het volk dat woonde in de delen van Israël die in 1948 werden veroverd door Jordanië en Egypte, waren geen Palestijnen en er was toen geen vraag naar, om het land dat vandaag bestaat uit de zogenaamde ‘Bezette Gebieden’, om te vormen in een staat. Maar toen Israël in 1967 die gebieden bevrijdde, dan pas veranderden zij op magische wijze in Palestijnen. Hoe wilt u dat dat iedereen die complete nonsens ernstig neemt?

`Veronderstel dat ik u zou vertellen dat er een heel oud volk zou hebben bestaan, gekend als de Floridianen wiens land werd veroverd om er vakantieverblijven en sinaasappelboomgaarden neer te poten. Wat zou uw eerste aanwijzing zijn dat er hier iets verkeerd aan de hand is? Florida is een Spaanse naam die bloem betekent. Palestina, dat een Latijnse naam is die door zijn oude veroveraars werd gegeven en uit het Grieks werd afgeleid, heeft eenzelfde probleem.

`Toen de Joden hun land herbouwden, noemden zij het niet Palestina, dat de naam die door Europese machthebbers werd gebruikt. Zij noemden het Israël. De lokale Arabieren die met de golf van veroveringen waren meegekomen, die het Byzantijnse regime omver wierpen, hadden geen dergelijke geschiedenis en geen naam voor zich. In plaats daarvan namen zij de Latijnse naam aan die door de Europese machthebbers werd gebruikt en begonnen met te beweren dat het één of andere oude stammenidentiteit was, eerder dan een regionale naam die door de Europese machthebbers werd gebruikt om lokale Joden en Arabieren te beschrijven.

`… Dit ellendige circus is al heel erg lang aan de gang. Lang genoeg zodat de Arabische staten en hun locale stammenleiders erin geslaagd zijn om generaties kinderen voort te brengen toegewijd om te moorden in naam van een mythische identiteit voor een staat die zij in werkelijkheid niet wensen. De eis om een Palestijnse staat was een cynische list voor de vernietiging van Israël. Het is daarom dat onderhandelingen nooit ergens toe leiden, omdat ze ook niet bedoeld zijn om ergens naar toe te gaan.’

Precies. Dit is waarom de opmerkingen van Gingrich recht naar de kern van de zaak gaan; en het is het feit waarom zovelen in de intellectuele, politieke en diplomatieke wereld, met inbegrip van Israël zèlf, vinden dat wat hij zei zo extreem is dat het heel veel tijd vraagt om uit te leggen waarom er nog altijd geen vrede in het Midden-Oosten is.

Verdorie zeg! Een presidentiële kandidaat die eindelijk begrijpt wat er in het Midden-Oosten aan de hand is en er de waarheid over zegt! Geen wonder dat zij thans zo wanhopig hun best doen om hem te laten zwijgen.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

2 gedachtes over “Hulp! Stop die gevaarlijke Gingrich! Hij vertelt de waarheid! [Melanie Phillips]

  1. Een algemene opmerking: sinds niet zo erg lang volg ik dagelijks Vlaamse Vrienden voor Israel (Brabos).
    Ik ben van mening dat V.V.v.I. (Brabos) op goed doordacht op hoogstaande wijze aan nieuwsgaring doet en verslagen levert en de geschiedenis belicht.
    Het is een zeer grote aanwinst om het te lezen en een tip: neem teksten over en plaats die in uw Computer om bij gelegenheid anderen van antwoord te dienen!

    EEN DIKKE PLUIM AAN V.V.v.I. VAN MIJ.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.