De waarheid omtrent de vluchtelingen: Het Israëlisch Palestijns conflict [video]

The Truth About the Refugees: Israel Palestinian Conflict

vertaald door E.J. Bron [www.ejbron.wordpress.com]

Israël´s plaatsvervangende Minister van Buitenlandse Zaken Danny Ayalon heeft de Verenigde Naties bekritiseerd, dat zij niet voor alle vluchtelingen wereldwijd dezelfde maatstaf hanteert. Op een persconferentie in het VN-hoofdkwartier in Genève stelde hij donderdag bovendien zijn nieuwe video “De waarheid over de vluchtelingen” voor, waarin hij het Palestijnse vluchtelingenprobleem uitlegt.

In de video verklaart hij persoonlijk, waarom het thema na 60 jaar nog steeds actueel is. Ajalon benadrukt: De Arabisch-Palestijnse vluchtelingen hadden nooit een kans. “Pogingen om te verhuizen werden door een veeltal aan discriminerende wetten in Arabische landen geblokkeerd, zoals: het verbod om een staatsburgerschap te krijgen – met uitzondering van Jordanië. De uitoefening van bepaalde beroepen werd verhinderd. Beperkingen bij grondeigendom. Beperkingen bij de bewegingsvrijheid. En het niet gebruik mogen maken van onderwijs- en gezondheidsvoorzieningen.”

Minister Danny Ayalon

Voor een motivering van deze handelwijze verwijst Ayalon naar een citaat van Sir Alexander Galloway, een voormalige directeur van de VN-vluchtelingenautoriteit in Jordanië. Deze zei ooit: “…de Arabische landen willen het Arabische vluchtelingenprobleem niet oplossen. Ze willen het als een open wond behouden… als wapen tegen Israël.”

De Verenigde Naties zouden zich volgens Ayalon bij de vluchtelingenproblematiek “minder dan behulpzaam” hebben gedragen: “Terwijl alle vluchtelingen ter wereld door de UNHCR (Hoge Commissaris voor de Vluchtelingen) ondersteund worden, werd er een apart agentschap, UNRWA, speciaal voor de Palestijnen opgericht.”

Ayalon wijst erop, dat vluchtelingen wereldwijd hun status niet zouden mogen overdragen van generatie op generatie – met uitzondering van de Palestijnen. Terwijl de VN andere vluchtelingen ertoe zou aanmoedigen om te integreren in hun desbetreffende gastlanden, zou de UNRWA bij de Palestijnen zo´n politiek vermijden.

Andere videoclips van vice-Minister Buza Danny Ayalon op Brabosh.com:

2 gedachtes over “De waarheid omtrent de vluchtelingen: Het Israëlisch Palestijns conflict [video]

 1. De grootste leugen van de laatste 60 jaar “het Palestijnse zelfgecreeerde & gecultiveerde probleem”. Het héle probleem draait om de vernietiging van Israel & geld!

  De UNWRA medewerkers hebben de baan van hun leven, een ‘gegarandeerde, goedverdienende job op kosten v.d. wereldgemeenschap, als………..ze maar zorgen dat het probleem blijft bestaan.

  Hetzelfde geld voor de door EU landen ‘gesubsidieerde linkse NGO’s.

  Financiele crisis………….., niet voor de UNWRA & NGO’s.

  Probleem is alleen dat degenen die het ‘moeten weten het ook weten, maar zij gebruiken & manipuleren Jodenhaters gewoon als hun ‘usefull idiots & speelbal. (dit is zéér eenvoudig, er zijn er genoeg).

  Hef de UNWRA & linkse, anti-humanistische, tegenwerkende NGO’s op, (stop de geldkraan) en het “”Palestijnse probleem”” wordt binnen de kortste keren opgelost!

  Vraag is…………willen we dat het “probleem”, ons méést effectieve Anti Israel wapen wordt opgelost?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.