Rusland levert anti-schip kruisraketten aan het bloedige repressieregime van Syrië

Terwijl de hele wereld met toenemend afgrijzen toekijkt op de slachting van de burgerbevolking van Syrië door het brutale regime van president Assad, en iedereen en elke beschaafde natie in de wereld aandringt op sancties – met inbegrip van de Arabische Liga – gaan de Russen gewoon verder met hun wapenleveringen aan Assad. Ondanks de bloedige repressie heeft Rusland onlangs de levering voltooid van anti-schip kruisraketten aan Syrië.

En wat doen de mensenrechtenorganisaties? Onlangs kreeg Syrië nog een belangrijke post in de Mensenrechten Commissie van de Verenigde Naties. Israël boycotten gaat hen duidelijk beter af. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat – alle dagen van het jaar – jaar in jaar uit. Begrijpe wie begrijpe kan. Geen kat in de hele anti-Israëlbeweging BDS die er ook maar één ogenblik aan denkt om Syrië, Rusland of China te boycotten. Het zou me niet verbazen als straks blijkt dat het hoofdkwartier van de BDS in Moskou is gevestigd. Of waarom niet in Damaskus? Eén étage hoger dan het HQ van Hamas (boss Khaled Meshaal) in… Syrië!

Russia Delivers Anti-Ship Cruise Missiles to Syria

door Elad Benari [bron]

Rusland heeft anti-schip kruisraketten aan Syrië geleverd, berichtte donderdag j.l. het in Moskou gevestigde persagentschap Interfax, die een anonieme militaire bron aanhaalt. “Het contract werd volledig vervuld, net voor het verstrijken [van de leveringstermijn]”, meldde de bron van Interfax, zeggende dat de waarde van de overeenkomst geschat wordt op 300 miljoen dollars.

De bron zei niet wanneer de wapenleveringen precies hadden plaatsgevonden. “Dit wapen zorgt voor de dekking van de volledige kustlijn van Syrië tegen een mogelijke aanval vanuit de zee,” voegde de bron eraan toe. De overeenkomst vond plaats ondanks de groeiende druk op het Syrische regime van president Bashar Assad, die brutaal de anti-regimedemonstraties neerslaat.

Rusland kant zich, samen met China, tegen om het even welke sancties jegens Syrië. In oktober, weigerden de twee landen een door het Westen ingediende resolutie te steunen van de Veiligheidsraad van de V.N. die het regime van Assad veroordeelde.

Reuters berichtte donderdag dat Moskou zich tegen verdere sancties tegen Syrië heeft uitgesproken, waarop door Westerse staten en door de landen van de Arabische Liga aan Syrië wordt aangedrongen en heeft tegelijk haar recht verdedigd om wapens aan Syrië te verkopen.

Het rapport merkte op dat de verkoop van wapens aan Syrië ongeveer zeven procent uitmaakt van de totale wapenuitvoer naar het buitenland door Rusland voor een totaal bedrag van 10 miljard dollars over het jaar 2010.

Intussen heeft de Arabische Liga donderdagochtend haar sancties tegen Syrië verder opgedreven. De in Kaïro gevestigde regionale organisatie heeft 17 hoog geplaatste Syrische ambtenaren op een lijst toegevoegd die een reisverbod krijgen naar andere Arabische staten. De lijst omvat nu ook de broer van Assad, Maher al-Assad, berichtte het Egyptische staatspersagentschap MENA. Maher al-Assad, die algemeen beschouwd wordt als de tweede machtigste man in Syrië, is de bevelhebber van de gevreesde Syrische Republikeinse Garde.

Ook op de lijst prijken de Syrische ministers voor Defensie en van Binnenlandse Zaken, alsook hogere militaire ambtenaren en leden van de inlichtingendiensten, alsmede Rami Makhlouf, een miljonair en neef van president Assad, en hoofd van het mobiele telefoonnetwerk van het land.

De Verenigde Naties hebben geschat dat bijna 4.000 mensen in de voortschrijdende burgeroorlog in Syrië werden gedood, maar activisten en mensenrechten organisaties beweren dat het dodental veel hoger ligt en schatten het op minstens 4.500 doden.