Hamas: geen eenheid en geen verkiezingen in mei 2012 wèl nieuwe 3de Intifada [video]

Videoclip: aankondiging van 3de Intifada op Nakba Dag 15 mei 2012

Hamas: geen eenheid en geen verkiezingen in mei 2012

Terwijl iedereen het heeft over de erkenning van de Palestijnse Autoriteit als een autonome soevereine staat Palestina, bestaat er niet eens zoiets als een homogene pre-staat die naam waardig.

Sinds de zomer van 2007, toen Hamas de Gazastrook veroverde en de partij Al Fatah met geweld van de macht verdreef, bestaan er twee ‘Palestina’s’: één pre-staat in het Westen geregeerd door terroristen en moslimfundamentalisten gelieerd met Al Qaeda en een tweede pre-staat in het oosten, in Judea & Samaria, geleid door de ‘gematigde’ terrorist Mahmoud Abbas die tevergeefs de schijn van eenheid en verzoening tracht op te houden, maar keer op keer door de mand valt.

De waarheid is dat Abbas de enige is waarmee door het westen gepraat wordt – kàn gepraat worden – want Hamas houdt alle deuren naar overleg en vredes onderhandelingen potdicht.

Een brug van vrede of van oorlog tussen Oost- en West Palestina?

Een paar dagen terug, toen ik met het partijbestuur van de grootste partij van Vlaanderen – de N-VA 35% v/d Vlamingen! – in de clinch lag omtrent hun anti-Israëlisme, las ik op de website van Jong N-VA één van hun eisen om tot een oplossing van het conflict te komen : “De Gazastrook moet op een vlotte en veilige manier verbonden worden met de Westelijke Jordaanoever.” Niks origineels, dat werd al eind 2008 voorgesteld door oud premier Ehud Olmert, kort voor de Gaza oorlog uitbrak [hèt antwoord van Hamas op de vergevorderde vredesbesprekingen van toen.]

Dat idee van een ‘brug’ [in feite een verbindingsweg] die beide ‘Palestina’s’ moet verbinden, is wellicht één van de grootste kwakkels die circuleren bij de onderhandelaars van de vrede. Er is maar weinig verbeeldingskracht voor nodig om zich voor te stellen hoe een ontmoeting tussen beide terroristenkampen – Oost- en West-Palestina – hun vete in bloed zullen uitvechten, de eerste keer dat ze elkaar ontmoeten in het midden van die ‘brug’.

En de overwinnaar van die Palestijnse broedertwist? Wel ja: die neemt alles. De onnozele Westerlingen staan bij dit alles verbaasd en schaapachtig toe te kijken hoe de Palestijnen elkaar in de haren vliegen. En Israël betaalt andermaal de prijs, voor iets dat ze al duizendmaal betaald hebben door het onbegrip en het gebrek aan realisme bij Westerse vredesonderhandelaars, die nog altijd van mening zijn dat de oplossing in de handen van Israël ligt.

Wellicht omdat dit de enige beschaafde democratische partij is waarmee afspraken kunnen worden gemaakt en die er een streng geordende strijdmacht op nahoudt die internationaal erkend en gewaardeerd wordt. Terwijl de andere partijen, Hamas in West en Al Fatah in Oost-Palestina niets anders zijn dan een zootje barbaren en verwilderde guerilla strijders waar nooit helemaal duidelijk is wie er in feite de chef van de terroristenbende is en die het hele zootje naar die of die kant opstuurt afhankelijk van het weerbericht van die dag.

Een en ander dat het met het zogenaamde verzoeningsakkoord door Hamas en Al Fatah in april van dit jaar nog altijd niet verzilverd werd en dat ook nooit zal worden, bleek na afloop van een ontmoeting enkele dagen geleden in Kaïro tussen Hamas bendeleider Khaled Meshaal en Mahmoud Abbas van Al Fatah, de huidige gerant van de Palestijnse bollenwinkel. Het was hun eerste ontmoeting sinds ze elkaar ‘verzoenden’ eind april van dit jaar.

Zoals bekend werden tijdens het vermeende verzoeningsakkoord een half jaar geleden, afspraken gemaakt om in mei 2012 verkiezingen te houden binnen de Palestijnse Autoriteit [die niet eens door Hamas erkend wordt!]. Stichter en partijideoloog van Hamas, Mahmoud Al Zahar wond er geen doekjes om na afloop van die gesprekken. Zahar zei letterlijk dat het eenheidsakkoord tussen Hamas en Fatah niks meer is dan “rook” en “spiegels” [smoke and mirrors]. Zahar onderstreepte dat de ontmoeting tussen Abbas en Meshaal in Kaïro geen verzoening of eenheidsakkoord was maar een opschorting van een eenheidsakkoord [“was not reconciliation, but a postponement of reconciliation“], precies het tegenovergestelde dus.

Zahar zei dat er onder geen enkel beding verkiezingen in de PA zullen worden gehouden, zoals die door Abbas voor mei 2012 werden aangekondigd. Abbas deed die vage beloftes met de bedoeling het Westen zand in de ogen te strooien, en een erkenning van Palestijnse soevereiniteit door de vele instellingen van de Verenigde Naties mogelijk te maken onder het mom van schijnbaar ‘democratische beginselen’ die de Palestijnen zich plots zouden eigen gemaakt hebben.

Abbas kan nog duizend keren tegenover Westerlingen verklaren dat de Palestijnen klaar zijn voor soevereiniteit, op het terrein is daar niks van te merken. De helft van de Palestijnen – in de Gazastrook – is niet eens betrokken partij in het ganse circus van Palestinisme. Mahmoud Zahar herhaalde opnieuw dat er in mei niks van dat alles staat te gebeuren.

Wat er dan wel staat te gebeuren, en waar de West-Palestijnen [en achter de schermen ook de Oost-Palestijnen van Abbas] hard aan werken, kan je zien en horen in de bijgevoegde videobeelden waar de 3de Intifada wordt voorbereid die op Nakba Dag 15 mei 2012 zou moeten aanvatten. Een nieuwe Stenenoorlog in plaats van vrije democratische parlementaire verkiezingen.

Een gedachte over “Hamas: geen eenheid en geen verkiezingen in mei 2012 wèl nieuwe 3de Intifada [video]

  1. Dat ze in Israël nog niet begrijpen dat Fatah en Hamas dezelfde doelstelling hebben:
    Het vernietigen van de Joodse staat,
    De naam van de westbank moet snel veranderd worden in de bergen van Israël.
    Geen tunnels of bruggen tussen de Gaza-strip en de zogenaamde westbank.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.