Manifestatie in Cairo: ‘Ooit zullen we alle Joden doden’


In Egypte is na de val van Moebarak het volk opnieuw de straat opgegaan en op veel plaatsen ruiken de islamisten hun kans. Ze bereiden zich erop voor om de revolutie van de kleine, idealistische studentenbeweging met westerse idealen, die alles op gang heeft gebracht, af te pakken. Het bericht aan de wereld, dat er iets fout is gegaan, krijgen we van een demonstratie die gisteren [25.11.2011] plaatsvond op het Tahrirplein.

Manifestatie in Cairo: “Ooit zullen we alle Joden doden”

door Eldad Beck [bron]
vertaling E.J. Bron [bron]

Er namen ongeveer 5000 mensen deel aan de manifestatie om de “strijd tegen de Judaisering van Jeruzalem” te bespoedigen. De demonstratie valt op de verjaardag van het VN-verdelingsplan van 1947, dat het geboorte-uur van de joodse staat was.

De meeste gelovigen, die deelnamen aan het vrijdagsgebed in de moskee, verlieten deze snel, voordat de manifestatie van de Moslimbroederschap begon. Een woordvoerder van de groepering appelleerde aan de gelovigen om deel te nemen aan de protestactie om geen slecht beeld af te geven aan de media door gewoon weg te gaan.

‘Verraderlijke Joden’
De woordvoerders van de manifestatie hielden hartstochtelijke, van haat vervulde toespraken tegen Israël en gingen tekeer tegen de “zionistische bezetter” en de “verraderlijke Joden”. Bij het verlaten van de manifestatie kregen de gelovigen kleine vlaggetjes, met aan de ene kant de Egyptische vlag en aan de andere kant de Palestijnse vlag, evenals kaarten van de oude stad van Jeruzalem met details, waar “de zionisten proberen het islamitische karakter van Jeruzalem te veranderen”.

De spirituele leider Dr. Ahmed al-Tayeb zei in zijn toespraak, dat tot op de dag van vandaag de Joden overal ter wereld proberen om de islamitische en Egyptische eenheid te verhinderen. “Om Egypte te vormen, moeten we één zijn. Politiek is niet voldoende. De wil van Allah is de basis voor alles. De Al-Aqsa-moskee staat op dit moment onder joodse druk… We mogen het de zionisten niet toestaan om al-Quds (Jeruzalem) te judaiseren. Wij zeggen tegen Israël en Europa dat we het niet toestaan dat daar ook maar een steen wordt verplaatst.”

‘Wij hebben een verschillende mentaliteit’
De woordvoerders van de Moslimbroederschap en de Palestijnse gastspreker riepen expliciet tot de Jihad en tot de bevrijding van heel Palestina op. Steeds opnieuw werd er een passage uit de koran geciteerd, dat wij “ooit de joden zullen doden”. Intussen werden de zakenmensen in de mensenmenigte ertoe opgeroepen om geld in Jeruzalem te investeren om de aankoop van land en woningen door de Joden te verhinderen.

Tijdens de manifestatie zongen de activisten van de Moslimbroederschap: “Tel Aviv, Tel Aviv, het laatste oordeel is gekomen”. Buiten de moskee zei de onderwijzer Ala al-Din, dat “alle Egyptenaren bereid zijn om ten strijde te trekken in de heilige oorlog, voor het welzijn van Palestina”. “Waarom verliest Amerika in Afghanistan? Omdat de andere kant bereid is om te sterven. Wij hebben een andere mentaliteit dan de Amerikanen en de Joden”, zegt hij.

Men zou al heel naïef moeten zijn om te geloven dat de overgang van dictatuur naar democratie eenvoudig zou zijn. Net zo eenvoudig als de overgang van de Middeleeuwen naar de moderne tijd.


Met dank aan Tiki S. voor de hint.

Een gedachte over “Manifestatie in Cairo: ‘Ooit zullen we alle Joden doden’

  1. Andere mentaliteit inderdaad. Onderdrukken i.p.v.samenleven.Destructie i.p.v.opbouw.
    Verkrachten i.p.v.gelijke rechten. “Wij houden van de dood en zij houden van het leven”.
    En hier denkt men dat het allemaal de schuld van de joden is omdat ze land stelen.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.