Barack Obama krijgt het middenvinger saluut van Poetin, straks ook van Netanjahoe? [video]

Alle videobeelden van Tatyana’s middenvinger werden intussen van het internet gehaald, vandaar dit plaatje maar in de plaats van. Volgens Katrien.A is de videoclip voorlopig nog hier nog te bekijken.

Zo subtiel als een sloophamer. Tijdens een nieuwsuitzending op de Russische televisie, steekt ankervrouw van dienst Tatyana Limanova haar middenvinger in de hoogte net op het ogenblik dat ze de naam van president Obama uitspreekt. Zonder op te kijken ging ze daarna droog verder met haar berichtgeving, alsof er niets aan de hand was. Limanova werkt voor de Russische privézender REN TV en won als journaliste tal van prijzen. REN TV heeft een bereik van ongeveer 120 miljoen Russen en wordt beschouwd als een van de meer liberale zenders in het land.

REN TV is net zoals alle andere Russische TV zenders door de staat goedgekeurd. Dat maakt dat die opgestoken middenvinger ‘officieel’ was. Dat was met name de middenvinger van Vladimir Poetin natuurlijk, die achter de schermen alle touwtjes strak in handen houdt en president Dmitri Medvedev is zijn marionet en spreekbuis. Een veelzeggend antwoord hoeveel respect deze president oogst in de wereld.

Wat Israël betreft is Obama de slechtst denkbare president die het ooit heeft kunnen dromen. Het wordt tijd dat premier Netanjahoe hem eveneens de middenvinger geeft. Met Obama zal er nooit iets goeds voor Israël uitkomen. Het klimaat VS/Israël is weliswaar wat verbeterd sinds de democraten hun meerderheid verloren in het Amerikaans Congres, maar het wordt toch wachten op nieuwe Amerikaanse verkiezingen die eind volgend jaar zullen plaatsvinden. Ander en beter dus!

En voor de twijfelaars: in Rusland betekent de opgestoken middenvinger exact hetzelfde als in de Verenigde Staten [èn in de Lage Landen], namelijk “F*ck You Obama!” [Rot op, onnozelaar!]

Een gedachte over “Barack Obama krijgt het middenvinger saluut van Poetin, straks ook van Netanjahoe? [video]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.