Israëlische Arabier maakt het weer bont in de Knesset: Geen kolonisten in het Hoog Gerechtshof


Israëlisch-Arabisch parlementslid Ahmad Tibi (links) met naast hem Danny Danon van Likoed in de Knesset: “Geen kolonisten van de Westelijke Jordaanoever in het Hoog Gerechtshof”

In de Knesset [het Israëlisch Parlement] is nogal wat commotie ontstaan omtrent een wetsvoorstel dat werd ingediend door het Israëlisch-Arabisch parlementslid Ahmad Tibi die inwoners van de Westelijke Jordaanoever Judea & Samaria wil verbieden om te zetelen in het Israëlische Hoogste Gerechtshof. “Kolonisten uit de Westbank mogen dergelijke hoge posities niet uitoefenen,” zegt Tibi.

Ahmad Tibi (Ram-Ta’al partij) is een voormalig politiek adviseur van wijlen de aartsterrorist van de PLO Yasser Arafat, die het in de Israëlische parlementaire democratie [die volgens Israëlbashers en Jodenhaters niet bestaat] tot in de hoogste posities van het land heeft geschopt en vanaf het spreekgestoelte de ontbinding van de Joodse staat mag bepleiten.

Persoonlijke ken ik geen enkele Arabische en/of moslimstaat waar een Jood het tot parlementslid heeft gebracht, en bv in Egypte, Libanon of Saoedi-Arabië de staat van binnenuit en in publiek mag discrediteren zoals Ahmad Tibi dat in de Knesset mag. Dat Joodse parlementslid zou in die landen een kwartier na zijn uitspraken reeds zijn doodgeslagen, gevierendeeld en zijn lijk op de locale openbare markt worden tentoongesteld, net zolang tot het vlees van zijn botten is weggerot. Zo gaan Arabieren en Perzen om met opposanten van hun regime.

Zoals bekend bepleit de Israëlische Arabier Tibi het gekende voorstel om terug te keren naar een Israël achter de Groene Lijn [staakt-het-vuren lijn van april 1949], noemt de Joodse gemeenschappen in Judea & Samaria illegaal en in zijn wetsvoorstel luidt het letterlijk: “Kandidaten kunnen niet benoemd worden in het Hoogste Gerechtshof indien zij niet woonachtig zijn binnen de Staat Israël of anders zijn zij in overtreding met de nationale of internationale wetten.”

Een reactie van nationalistische parlementsleden zoals Miri Regev en Danny Danon, beiden afgevaardigden voor de Likoedpartij en Michael Ben Ari van de Nationale Uniepartij, bleven niet lang uit.

Miri Regev

Regev noemde het wetsvoorstel van Ahmad Tibi ronduit “pervers” en voegde eraan toe dat “elke Joodse onderdaan het morele en ethische recht heeft om te gaan en te staan waar ook in Israël, van de Middellandse Zee in het westen tot aan Jordanië in het oosten. Het is ons geboorterecht om te leven in Israël en een eigen staat te hebben.”

“Niemand in de hele wereld heeft het recht om diegenen te blameren die gebruik maken van hun recht om te leven in Israël of om te verhinderen dat ze dat zouden doen,” zei Regev. “Laat staan aan een Arabier die van de Joodse staat Israël meer rechten heeft gekregen dan in eender welk Arabisch land.”

Regev voegde eraan toe “Wij zullen hem niet in de Knesset in Jeruzalem toestaan en ons recht op Eretz Israël te laten ondermijnen, en ons recht om de rechters van Israël aan te duiden naar eigen goeddunken. De laatste persoon die meent advocaat te mogen spelen voor rechtspraak in Jeruzalem is parlementslid Tibi die voortdurend tracht de steunpijlers van de democratie in Israël te ondergraven en voorstellen indient die Israël zouden brengen naar dezelfde anarchie die onze Arabische buren door elkaar schudt,” zei ze.

Regev was niet alleen in haar scherpe kritiek op het ondemocratische voorstel van Ahmad Tibi. Parlementslid Michael Ben Ari noemde Tibi’s wetsvoorstel aanstootgevend “voor iedereen die de aanstelling van Salim Joubran [afb. hieronder] in het Hoog Gerechtshof tracht te diskwalificeren om te zetelen als rechter. Als het aan Tibi ligt, zou een voorwaarde om tot rechter benoemd te worden zijn, dat hij zich kleedt in de gewaden van [wijlen kolonel] Gaddafi.”

Brabosh.com: Rechter Salim Joubran [°1947, Haïfa] is de eerste Israëlische Arabier [!] die in 2003 permanent benoemd werd in het Israëlische Hoog Gerechtshof. Hoezo Apartheid?

Parlementslid Yariv Levin (Likoed) haalde uit naar Tibi voor het feit dat die daags voordien de herdenkingsceremonie voor Yasser Arafat in Ramallah bijwoonde zeggende dat “Tibi opnieuw tracht misbruik te maken van zijn positie en privileges als lid van de Knesset en zich op de voorgrond plaatst op een bijeenkomst van terroristen, ontworpen om de staat Israël en haar onderdanen kwaad te berokkenen. Aan dit gedrag moet een einde komen en wij moeten ervoor zorgen dat Tibi’s reisje naar Ramallah een eenrichtingsticket wordt zonder retour.”

Tot slot nog Danny Danon (Likoed): “Tibi vervolgt onverminderd zijn verraderlijke koers ten aanzien van Israël en vertegenwoordigt een Vijfde Kolonne in de Knesset. Zijn steun aan Arafat is aanzetten tot terrorisme en vraagt de verwijdering eens en voor altijd van Tibi uit zijn functies. Ahmad Tibi hoort hier niet thuis maar in het parlement in Ramallah.” Danon zei tot slot dat “Ik gevraagd heb om het bedrieglijke en verraderlijke wetsvoorstel van parlementslid Tibi te verwerpen. [..] Wij zouden de Jodenhater Ahmad Tibi beter uit de Knesset gooien,” voegde hij eraan toe.

3 gedachtes over “Israëlische Arabier maakt het weer bont in de Knesset: Geen kolonisten in het Hoog Gerechtshof

 1. hij staat hoog aangeschreven bij “madame leugenbelt” dus zal het wel ne “goeie” zijn…..

  Like

 2. Is dat niet dezelfde man die een tijdje geleden naar Egypte ging om zijn steun te verklaren aan diegenen die Israel kapot willen maken?

  Like

 3. Het hoofd van het panel van rechters die ex President Katsav veroordeelde voor aanranding en hem naar het gevang stuurde was een Israelische Arabier.

  Arabische dokters, wetenschappers & anderen werken en leven zij aan zij met hun Israelische colega’s.

  Alle Westerse idioten (en anderen), die maar blijven doordrammen met hun onzinnig ‘apartheids mantra, zouden eens een woordeboek ter hand moeten nemen en de uitleg van het woord bestuderen.

  Bovendien doen zij de échte slachtoffers van apartheid (zwarte mensen in oud Z-Africa, vrouwen in Arabia etc.etc.etc.) veel te kort. Maar deze drammers zijn zelf te dom & kortzichtig om dit te begrijpen.

  Degenen die het hardste “apartheid” schreeuwen, (Tibi,Abbas & vrienden in binnen -en buitenland) zijn de échte apartheids voorstanders en uitvoerders.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.