Saoedische vrouwen moeten voortaan hun sexy ogen afdekken

 • “Vrouwen met sexy ogen in Saoedi-Arabië kunnen voortaan gedwongen worden om ze te bedekken,” aldus de woordvoerder van het Comité voor de Bevordering van Deugd en de Preventie van Ondeugd (CPVPV) in het conservatieve koninkrijk van de Golf. De woordvoerder van het Ha’eal district, Sjeik Motlab al-Nabet, zei dat de commissie het recht heeft vrouwen tegen te houden van wie de ogen “verleidelijk” toelijken en haar bevelen ze onmiddellijk te bedekken. De aankondiging kwam er enkele dagen nadat de Saoedi-arabische krant al-Watan berichtte dat een Saoedische arabier in het hospitaal was beland nadat hij een handgemeen kreeg met een lid van het Comité toen die zijn echtgenote had bevolen haar ogen te bedekken. De echtgenoot kreeg toen twee messteken in zijn hand.

Geselen heeft voor vrouwen een ‘zuiverend’ effect
Zoals bekend is in Saoedi-Arabië de sharia [islamitische wetgeving] van kracht. De Saoedische vrouwen worden reeds gedwongen om een losse zwarte kleding te dragen, hun haren te bedekken en in sommige gebieden hun gezicht volledig te bedekken (nijab of boerka en varianten al naar gelang het gebied). Overtredingen worden in het openbaar gestraft. Met inbegrip van in het openbaar geselen want dat zou een ‘zuiverend’ effect hebben op de vrouwen. Jawadde…

Men zou zich de vraag kunnen stellen of het gewoon niet efficiënter zou zijn om vrouwen al van bij de geboorte gewoonweg de ogen uit te steken? Tenslotte hebben ze die toch niet nodig, want ze mogen niet eens een voertuig besturen. Hun clitoris werd voor de puberteit weggesneden en het hele ‘verleidelijke’ lijf voor de rest van hun leven in een zwarte zak weggeborgen. Alleen die ogen nog.

Misschien is de eenvoudigste maatregel wel om bij al die oversekste hitsige Arabische mannen van bij hun geboorte de penis weg te snijden. Want de vrouwen altijd laten opdraaien voor die gefrustreerde mannen, die blijkbaar hun lusten en driften maar niet onder controle krijgen, lijkt me maar weinig humanitair laat staan vrouwvriendelijk toe.

Videoclip van begin 2009. Aanbevelingen van de Arabische staten ten gunste van Saoedi Arabië waar de sharia van kracht is. “De sharia waarborgt de mensenrechten en heeft een heilzaam effect op vrouwen”… Let vooral op de reacties van Libië en Tunesië.

Saoedi Arabië vanaf 2012 lid van de VN Mensenrechten Raad
Zoals bekend werd Saoedi-Arabië dit jaar aangewezen door de VN om vanaf volgend jaar te zetelen in de Raad van de Rechten van de Mens van de Verenigde Naties (UNHRC). Dat is een intergouvernementele organisatie binnen het systeem van de Verenigde Naties. De UNHRC is de opvolger aan de Commissie van de Verenigde Naties voor de Rechten van de Mens (UNCHR, toen nog CHR), en is een nevenorganisatie van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties.

De raad werkt nauw samen met het Bureau van de Hoge Commissaris voor de Rechten van de Mens (OHCHR) [sinds 1 sep. 2008 de Zuid-Afrikaanse Navanethem Pillay] en vaardigt de speciale procedures uit in opdracht van de Verenigde Naties. De Algemene Vergadering van de VN richtte op 15 maart 2006 de UNHRC op met Resolutie A/RES/60/251 die meteen de vorige CHR vervangt.

Toen al stond de CHR onder zware kritiek dat het landen toeliet waar het bijzonder slecht gesteld was met de mensenrechten (cfr Cuba, Libië, Tunesië en vanaf 2012 ook Saoedi-Arabië). V.N. Secretaris-generaal Ban Ki Moon en de vroegere Hoge Commissaris voor Rechten van de Mens Mary Robinson bekritiseerden de Raad op te treden eerder volgens politieke overwegingen in tegenstelling tot de rechten van de mens waarvoor het tenslotte toch werd opgericht.

Specifiek, hebben de VN-Secretarissen Kofi Annan en Ban Ki-moon, de voorzitter van de raad Doru Costea [tegenwoordig Navanethem Pillay], de Europese Unie, Canada en de Verenigde Staten de raad ervan beschuldigd zich onevenredig te concentreren op het Israelisch-Palestijnse conflict. De Verenigde Staten boycotten de Raad tijdens het beleid van George W. Bush, maar keerden op hun stappen terug toen Barack Obama aan de macht kwam.

3 gedachtes over “Saoedische vrouwen moeten voortaan hun sexy ogen afdekken

 1. HET OOG IS DE SPIEGEL VAN DE ZIEL!

  Waarom doen arabische mannen altijd zo paranoia tegen vrouwen
  Dat was ook het geval in Iran toen de vrouwen van zondige neigingen werden beticht (o.i.d.) door de ayatallahs vanwege aantal aardbevingen in Bam-gebied

  Arabische conclusie: het is altijd de schuld van de vrouwen en uiteindelijk toch maar weer wel van de …

  Like

 2. Toch weer die psycho-analytische link van verwrongen libido kanaliseren naar een vijandbeeld de Jood die wereldwijd moet worden vernietigd en overal de schuld van is en in de tussentijd kun je lekker vrouwen dhimmis en ongelovigen treiteren uitdagen en
  ( proberen te) domineren en te doden.

  Like

 3. De “wereld & internationale Media” die met hun opgeheven fingertje altijd klaarstaan om Israel te veroordelen voor al het kwaad in de wereld kijkt toe en laat het gebeuren. Het is misselijk makend. Meer is hier gewoon niet over te zeggen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.