Discriminatie van Joden in Marokko in de 19e eeuw [video]

Eerder berichtte ik hier al over hoe de tegenwoordige koning van Marokko Mohammed VI openlijk de Holocausteducatie steunt via het gekende Aladin Project. Hij wordt daarvoor door het grootste deel van zijn volk diep veracht. Persoonlijk moet ik nog de eerste Belg van Marokkaanse origine tegenkomen, die zijn bewondering uitspreekt over de Marokkaanse koning wanneer ik het Aladin Project en de participatie van de koning van hun  Vaderland ter sprake breng.

Marokkaanse Joden in Fez omstreeks 1900

Feit is dat de Israëlhaat in Marokko diep ingeworteld is, net zoals dat overigens in alle andere moslimlanden en Arabische landen ook het geval is. Maar zoals ik al bij herhaling heb geschreven is de brandstof die de haat jegens Israël voedt, eeuwenoude Jodenhaat in al zijn vormen en is van alle tijden. Dat is in Marokko niet anders, ondanks de inspanningen van hun koning om te waarschuwen voor de gevolgen van Jodenhaat in het verleden.

In deze videoclip die gemaakt en verspreid wordt door Derdedag, wordt de discriminatie van de Joden in het Marokko tijdens de 19e eeuw behandeld. Hoe zij zich moesten kleden, op blote voeten moesten lopen en geen paarden [maar wel ezels] mochten berijden enz. Joden werden enkel getolereerd als zij zich als perfecte dhimmies gedroegen. Dat gebeurde allemaal lang vooraleer de huidige staat Israël werd opgericht.

Vóór de stichting van Israël in 1948, kende Marokko een zeer oude Joodse gemeenschap die teruggaat tot de Romeinse Tijd toen in 70 na Christus de Tweede Tempel werd verwoest waarvan de Klaagmuur in Oost-Jeruzalem nog een restant van is. De Joden werden uitgedreven en vluchtten alle kanten en landen op, zo ook naar Marokko. Vóór 1948 leefden er – al naargelang de bronnen –  tussen de 250.000 tot 350.000 Joden in het land. Tegenwoordig is hun aantal geslonken naar minder dan 7.000.


Jonge islamitische Nederlanders van Marokkaanse origine in het beruchte Doorgangskamp van Westerbork (NL) de Holocaust bijbrengen, dat is pas een èchte uitdaging…. voor een Jood. De weerzin die van de gezichten van de jonge moslims afdruipt is niet gespeeld…”Hé! Vuile kankerjood, ben je daar weer met al je leugens?!” Die politieagent op de achtergrond, die een oogje in het zeil moet houden, staat er niet voor niets bij…

Met dank aan E.J. Bronblog voor de hint.

Een gedachte over “Discriminatie van Joden in Marokko in de 19e eeuw [video]

  1. In 1990 kwam ik in Amsterdam te wonen. Progressieve jongen gehersenspoeld door het NOS staatsjournaal. Na een jaar waren mij de schellen van de ogen gevallen. Marokkanen zijn de [-knip-] die er bestaan. Probleem is hun ideologie wordt niet gesteund door rede ratio of humanisme maar door de koran en hun veel te hoge geboortecijfer.

    Like

Reacties zijn gesloten.