Frankrijk beweert dat Maaleh Adumim in ‘Bezet Palestina’ ligt

Frankrijk zegt dat Maaleh Adumim ‘Bezet Palestina’ is

naar een artikel van Elad Benari [bron]

Een Franse onderdaan die in Maaleh Adumim woont en onlangs geprobeerd heeft om zijn Franse paspoort te vernieuwen, ontving een brief die waarin wordt gezegd dat het land waar hij woonachtig is, in het nieuwe paspoort vermeld wordt als zijnde “bezet Palestina“. De burger richtte zich tot Lia Shemtov, een parlementslid van de politieke partij Yisrael Beiteinu [van o.a. Avigdor Lieberman] en vroeg haar om de kwestie met de Franse overheid te behandelen.

Ik werd gecontacteerd door een jonge inwoner van Maaleh Adumim die verrast was om te constateren dat zijn Franse paspoort hem vertelde dat hij woont in het bezette grondgebied van Palestina,” vertelde Shemtov tegenover Arutz Sheva gisteren donderdag.

“Het is onvoorstelbaar dat Maaleh Adumim in het paspoort zal worden vermeld als bezet Palestijns grondgebied,” voegde zij eraan toe. “Ik richtte mij tot het Israëlische buitenland ministerie en het personeel daar was ook verbaasd om op het paspoort te lezen dat Maaleh Adumim deel van Palestina uitmaakt, een land dat niet bestaat en nooit bestaan heeft,” zei Shemtov.

Parlementslid Shemtov vertelde dat Buitenlandse Zaken mij beloofden “dat zij de Franse Ambassade en de Franse overheid zou contacteren om ervoor te zorgen dat dergelijke fouten in de toekomst niet meer zullen voorkomen.”

Maaleh Adumim, dat op ongeveer 7 kilometer ligt ten oosten van Jeruzalem op de weg naar Jericho, is één van de vele gemeenten en steden die op de Westelijke Jordaanoever in Judea en Samaria na het einde van de Jom Kippoeroorlog van 1973 werden gesticht. In 1975 sloegen 23 Joodse families de handen in elkaar en stichtten Maaleh Adumim. In 1991 kreeg het de status van ‘stad’ en werd aldus de eerste Israëlische stad in Judea, Samaria en Gaza. In 2010 telde de stad reeds 37.000 inwoners.

Onlangs keurde de Israëlische regering de bouw goed van 40 nieuwe huisvestingseenheden in Maaleh Adumim. Die goedkeuring van Ma’aleh Adumim maakt deel uit van een grotere goedkeuring van 2.300 nieuwe huisvestingseenheden in Judea, Samaria en Oost-Jeruzalem, waarvoor Israël het startsein gaf als deel van sancties jegens de Palestijnse Autoriteit nadat de PA door de UNESCO als volwaardig lid werd aangenomen.

Maaleh Adumim is, samen met de andere gemeenschappen waarvan de bouwplannen werden goedgekeurd, een gemeenschap die volgens de regering Netanjahoe voor altijd in Israëlische handen zal blijven in het kader van om het even welke definitieve regeling er in de toekomst met de Pal-Arabieren zal worden afgesloten, als die er al ooit zal komen.

De stad kent enkele belangrijke archeologische sites zoals het christen-Byzantijns klooster van Martyrius dat gebouwd werd in 486 na.Chr. en het gelijkaardig klooster van Han El-Ahmar uit dezelfde Byzantijnse tijd. Overigens is de Al Aqsa moskee die bovenop de Tempelberg in Jeruzalem staat, eveneens een authentieke basiliek uit de Byzantijnse periode, die na de Arabische verovering werd omgebouwd tot een moskee. Hieronder een video over het Martyrius klooster. Meer archeologische video’s op allaboutjerusalem.com/

Video: Het Byzantijnse Klooster van Martyrius uit 486 na Chr. in Maaleh Adumim

3 gedachtes over “Frankrijk beweert dat Maaleh Adumim in ‘Bezet Palestina’ ligt

 1. Wel ja Pieter, persoonlijk beschouw ik de nederzettingen politiek als één van de grootste missers van de opeenvolgende regeringen sinds de Zesdaagse Oorlog van 1967. Israël had op dat ogenblik Judea & Samaria meteen moeten annexeren. Omdat ze dat niet gedaan hebben, zitten ze al 44 jaar met de Palestijnen opgescheept en diep in de ellende dankzij wijlen Yasser Arafat en zijn criminele bende.

  Zijn opvolger Mahmoud Abbas beoogt, ietwat omfloerster (gematigd noemt het Westen dat), precies hetzelfde als Khaled Meshaal en Ismaïl Haniyeh van Hamas: de vernietiging van Israël en verdrijving of uitroeiing van de Joden. Gush Katif ontruimen – land voor vrede – heeft alleen meer terreur en oorlog opgeleverd. De Arabieren grond van Judea en Samaria schenken zal de toestand nog verergeren.

  Like

 2. Shalom;
  Overigens zijn de Franse haantjes nooit zo gesteld geweest op Joden.
  Denk maar aan de Dreyfuss affaire. Dit ultieme misbaksel van rechtspraak.
  Hoe dan ook: Am Yisra-El Chai.

  Like

 3. Shalom Brabosh;
  Het mooiste/duidelijkste in uw artikelen zijn de zwarte horizontale lijnen door de woorden die een geografische betekenis hebben. Proficiat.
  Am Yisra-El Chai.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.