Het Israëlische nationale volkslied Hatikvah [muziekvideo]

Toen ik afgelopen zondag, 6 november 2011, de jaarlijkse herdenking georganiseerd door B’nai B’rit van Mala Zimetbaum bijwoonde, klonk er op het einde van de samenkomst het prachtige nationale volkslied van Israël “Hatikvah”. Ik maakte er ook kennis met Fee Bloch alias ‘Mouche’ en zij zond mij gisteravond bijgevoegde versie. Dit is speciaal voor haar geplaatst.

Bedankt Mouche!

4 gedachtes over “Het Israëlische nationale volkslied Hatikvah [muziekvideo]

 1. Wel Brabosh dat was prachtig. Ik kon er helaas niet zijn op de herdenking van Mala Zimetbaum. Ik ken Fée Bloch zeer goed,moedige vrouw met zeer veel humor.Ik ben blij dat je ons verder op de hoogte houd van wat er in Israel gebeurd. Juiste informatie met bronvermelding. Wat anders dan “de nuttige idioten” van Hamas hier in Belgie en omstreken.

  Il ne dort ,ni ne sommeille le gardien d’Israel!

  Veerle

  Like

 2. Prachtig volkslied, veel mooier dan dat kouwe wilhelmus van ons en trouwens ik ben niet van duitschen bloed, ik heb er zelfs een hekel aan.

  Like

 3. Prachtig in het Frans, hier in het Hebreeuws:
  הנה לא ינום ולא יישן שומר ישראל

  Like

Reacties zijn gesloten.