Nieuw vakantiecentrum in de Open Gevangenis van Gaza [in beeld]

Klein vakantiecentrum ‘Gardenia Chalet’ in Gaza

Tja, waar blijf ik die beelden toch altijd weer opduiken hé? Gaza werd toch helemaal in puin geschoten tijdens Op. Gesmolten Lood (Op. Cast Lead) in de winter van 2008-2009? En die puinhopen liggen er nog altijd. Daar wordt nauwelijks wat aan gedaan. En waarom niet? Omdat die ruïnes speciaal worden voorbehouden voor de internationale pers. Ik hoef die niet te tonen. Open Google.com maar eens en tik in het zoekvak “Gaza” en “Afbeeldingen” in. Tienduizenden foto’s van puinhopen, bloed, kommer en kwel in Gaza kleuren het scherm van je monitor.

Stilaan duiken er ook foto’s van de verborgen weelde en welvaart in Gaza op tussen die chaos. Het best bewaarde geheim van Gaza komt enkel tevoorschijn door pro-Israëlische blogs zoals die van Brabosh.com die de andere kant van Gaza onthullen. Want tenslotte, waarom zouden we niet mogen weten van de internationale media dat het goed gaat met de Gazanen? Willen we dat tenslotte toch allemaal niet? Deze sessie van een klein vakantiecentrum ‘Gardenia Chalet’ dat afgelopen zomer haar deuren opende. De beelden spreken voor zich.

Bron van de foto’s: Sky Scraper City – Gaza, 16 oktober 2011. De poster, ene meneer Van Dooren, heeft het op dat fotoforum niet gemakkelijk. Zijn account werd al eens gewist en al de foto’s die hij de afgelopen jaren over Gaza online zette verdwenen eveneens op ‘mysterieuze’ wijze, zonder uitleg, foetsie! Gelukkig heb ik praktisch al zijn foto’s kunnen redden waarvan de meesten hier op mijn blog staan in eerdere artikels  [kijk hier, hier en hier in meer dan 1.000 foto’s!]

Snel meer plaatjes kijken KLIKKEN op –>>